+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Pacsirta Gyermekdalfesztivál
2018. április 10. kedd 09:31 - Gyenesdiás
Pacsirta Gyermekdalfesztivál
Száznegyven kisgyermek látogatott el óvónői kísérettel Gyenesdiásra hogy részt vegyenek a Pacsirta Gyermekdalfesztiválon. Minden óvodás korosztály bemutatkozhatott a szakmai zsűri előtt zajló programon. Zala megye 22 óvodája nevezett az idei versenyre,szóló,duó és kisegyüttes kategóriában.

Dalos kis pacsirták hangja töltötte be a Gyenesdiási óvoda tornaszobáját. Jövőre lesz 10 éve,hogy először megrendezték az önkormányzat támogatásával a Pacsirta Dalfesztivált .Az eltelt idő óta ismertté vált egész Zalában. Az idei dalversenyre tizenhét település 22 óvodájából neveztek kis-közép és nagycsoportosokat.

Az 5 éves ÁngyánZalán barátaival bátran állt a nagyszámú közönség és a zsűri lé. Mondókával,dallal mutatkoztak be. Kis produkciójuk után Híradónknak is előadta az egyik mondókát.

A szervező intézmény pedagógiai programjához  is szorosan kapcsolódik a népdal,népi játékok tanítása. Az óvónők szerint így lehet közelebb hozni a családokat,a gyermekeket az óvodához és nagyon jó a kapcsolatépítő szerepe is az éneklésnek. A kis gyermekek nem csak a dalokat,mondókákat tanulják meg hanem a régi szép magyar szavak jelentését is. De a fesztivál minden pedagógusnak adhat ötletet amit saját óvodájában megvalósíthat. A fesztiválon jól látható volt,hogy az óvónők a biztos  szöveg tudás mellett a dalválasztásra és a megjelenésre is nagyon figyeltek.A kisgyermekek igényes produkciója,a közösség előtti megmutatkozása bizonyította,hogy az óvodában nagy szerepe van a zenei nevelésnek. A szakmai zsűri a kicsik felkészültsége láttán nem volt könnyű elyzetben az értékelésnél.

A szakemberek szerint nagyon sok ékes hangú gyermek van az óvodákban ,akiket nem lehet elég korán felfedezni ahhoz,hogy a fejlesztésük elkezdődjön. A  gyermekdalfesztiválok  arra is rámutatnak,hogy az éneklő gyerekek kevésbé szorongóak és nyitottabbak.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Az intézkedést Orbán Viktor miniszterelnök jelentette be pénteken délelőtt.
 
Több fogásról is kapott már visszajelzést a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt.
 
18 éve áldotta meg az azóta már szentté avatott II. János Pál pápa a kézfogás harangját.
 
Az egészségügyi dolgozóknak tett felajánlást egy vállalkozó.
 
Az önkormányzat minden szükséges óvintézkedést megtesz a lakosság védelme érdekében.
 
A GESZ munkatársai megkezdték a kiszállítást, a szolgáltatásra folyamatosan lehet jelentkezni.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó