+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Ingyenes lesz a Helikon Strand
2019. augusztus 15. csütörtök 16:40 - Keszthely
Ingyenes lesz a Helikon Strand
Ingyenesen használhatják a keszthelyi lakosok a Helikon Strandot holnaptól. Ezt Nagy Bálint, Keszthely alpolgármestere jelentette be ma délelőtt. A sajtótájékoztatón elhangzott, a keszthelyieknek nem kell bérletet váltaniuk a jövőben, mindössze érvényes személyi igazolvány és lakcímkártya felmutatásával használhatják a fürdőhelyet.

A keszthelyiek körében is rendkívül népszerű a Helikon Strand. Az idei szezonban 805 helyi lakos váltott bérletet a fürdőhelyre, de sokan használják napijeggyel is a Balatonnak ezt a szakaszát.      

Nagy Bálint, Keszthely alpolgármestere csütörtökön délelőtt bejelentette, hogy augusztus 16-tól, azaz péntektől a keszthelyi lakosok ingyenesen használhatják a Helikon Strandot. Az erről szóló határozatot szerdán délután, rendkívüli ülésen fogadta el a testület. A fürdőhely szabadstranddá tétele már évekkel ezelőtt felmerült.         

„Körülbelül 4-4,5 évvel ezelőtt én is tettem egy javaslatot, azóta több képviselőtársam is tett arra javaslatot, hogy a strandüzemeltető, illetve az önkormányzat hivatalának a munkatársai vizsgálják meg azt, hogy a Helikon Strandon egy minőségi szabadstrandot létre lehessen hozni. Az elmúlt időszakban ezt a pályázati feltételek, jogszabályi környezetek ebben a formában nem tették lehetővé. Most azonban, hogy az elmúlt hónapokban döntés született arról, hogy a jelenleg alacsony kihasználtságú Déli szabadstrandon ennek a szezonnak a végeztével egy fejlesztés indul meg, minek köszönhetően jövő év tavaszától egy kutyás élménypark és piknikkert nyitja meg kapuit a látogatók előtt, újra aktuálissá vált, hogy vizsgáljuk meg ezt a kérdést.” - tájékoztatott Keszthely alpolgármestere.

A sajtótájékoztatón elhangzott, a Helikon Strand ingyenessé tétele a keszthelyiek számára a szükséges gazdasági egyeztetések és a kutyás élményparkhoz kapcsolódó megállapodások, szerződések véglegesítését követően valósulhatott meg. A fürdőhely teljes átminősítését a pályázati lehetőségek nem teszik lehetővé, így azok használhatják majd díjmentesen, akik érvényes személyi igazolvánnyal és keszthelyi lakcímkártyával rendelkeznek.           

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Tiszteletjegyeket kaptak rászoruló családok.
 
Egy héttel ezelőtt a Zala Megyei Kormányhivatal szakembere vett mintát a Balatonból, megjött az eredmény.
 
Az újdonságokról a Vodafone, az Országos Mentőszolgálat és a vízimentők vezetői számoltak be.
 
Kiváló minőségű hazai borokkal várják három napon át az érdeklődőket.
 
Új hétvégi program várja a Helikon Kastélyba látogatókat.
 
Tanulnak, alkotnak és játszanak a rajztáborban a gyerekek.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó