Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Kék hírek / Mit posztolhatunk a nyaralásról?
2019. aug. 8. csütörtök | Keszthely
Mit posztolhatunk a nyaralásról?
Van olyan bűnözői kör, akik a közösségi oldalakon megosztott fotók és írások alapján gyűjt információkat. Pont ezért nem tanácsolja a rendőrség, hogy a nyaralás helyéről és időtartamáról tegyünk bejegyzéseket a közösségi hálón. A bűnözők így azt is megtudhatják, hogy mennyi ideig üres a lakás és, hogy az illető kinek a társaságában van távol.

A Magyar Turisztikai Ügynökség tavalyi felmérése szerint tízből négy magyar utazott el valahová pihenni. A külföldi utak esetében még mindig Horvátország a favorit, de emelkedő tendenciát mutattak az olaszországi városlátogatások és görög tengerpart. A belföldi célpontok közt a Balaton és Észak-Magyarország a népszerű, illetve a vidéki fürdővárosok. Az örömteli nyaralás pillanatit sokan szívesen osztják meg a közösségi oldalakon fotó, vagy akár videó formájában. Azonban ezek hasznos információt jelenthetnek a bűnelkövetőknek is.

„Amikor megérkezünk valahová, általában öröm van. Azt is meg szoktuk osztani, hogy megérkeztünk és hogy mennyi időre; egy hét, két hét, három nap és az, amíg ott tartózkodunk, addig a lakásunk üresen van.”  A Keszthelyi Rendőrkapitányság kiemelt bűnmegelőzési főelőadója nyaralással kapcsolatos bejegyzéseket hoz fel példaként. Lakics Andrea hangsúlyozta, nem ajánlott közölni az utazás helyét, időtartamát, illetve, hogy kivel töltjük a szabadságot. Az őrnagy azt mondja, van egy olyan bűnözői kör, aki kifejezetten a közösségi oldalakat figyeli és gyűjt onnét információkat.

A Keszthelyi Rendőrkapitányság kiemelt bűnmegelőzési főelőadója nyaralással kapcsolatos bejegyzéseket hoz fel példaként. Lakics Andrea hangsúlyozta, nem ajánlott közölni az utazás helyét, időtartamát, illetve, hogy kivel töltjük a szabadságot. Az őrnagy azt mondja, van egy olyan bűnözői kör, aki kifejezetten a közösségi oldalakat figyeli és gyűjt onnét információkat.

„Ez nem csak a nyaralás időszakára vonatkozik, hanem nagyon sok más dolgot megosztunk magunkról, amikből az elkövetők nagyon sok egyéb információt tudnak meg rólunk. Például egy családi vacsoráról feltett képnél látható, hogy milyen értéktárgyak vannak az asztalon, mi van a falon, milyen berendezések vannak a lakásban. Azt is el szoktuk sajnos magunkról árulni, hogy hol dolgozunk, mennyit keresünk, illetve az udvaron milyen autó áll” - nyilatkozta dr. Lakics Andrea. 

A rendőrség azt tanácsolja, hogy ha mindenáron meg akarjuk osztani nyaralási élményeinket, tegyük azt akkor, amikor már hazaérkeztünk. A közösségi oldalak működése ennek ellenkezőjét kínálja. Jelezni lehet az utazást, annak célját és azt is, hogy kivel tesszük ezt meg. A Keszthelyi Rendőrkapitányság illetékességi területén nem volt még olyan eset, amikor a közösségi oldalak alapján követtek el például lakásbetörést. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2023. jún. 13. kedd 15:19 | Keszthely
Továbbra is a Balatonra és Horvátországba tervez nyaralást a legtöbb magyar.
| 2022. júl. 14. csütörtök 17:25 | Keszthely
A bibliotéka munkatársai már megkezdték az olvasókuckó összeállítását.
| 2022. máj. 12. csütörtök 16:35 | Keszthely
A legtöbbeket az átlag 10 százalékos drágulás sem tántorítja el.
| 2022. feb. 11. péntek 17:25 | Keszthely
A szolgáltatók szerint van igény a kiskedvenceket is vendégül látó helyekre.
| 2021. júl. 6. kedd 14:36 | Keszthely
Az Energia téren 7 héten át közel 60 diák szolgálja a vendégek biztonságos pihenését.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
00:00
Képújság
06:00
Egy csipetnyi szó
06:34
Zalai krónika
06:49
Savaria Filmfesztivál
07:00
Híradó
07:45
Savaria Filmfesztivál
08:36
Savaria Filmfesztivál
09:00
Egy csipetnyi szó
09:34
Zalai krónika
09:49
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.