Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Hová menjünk, ha baj van?
2019. aug. 2. péntek | Keszthely
Hová menjünk, ha baj van?
Egészségügyi probléma esetén tanácsos minél előbb orvoshoz fordulni. A klasszikus munkaidőben a háziorvos, súlyosabb esetben a 112-es segélyhívó áll rendelkezésre. Utóbbi munkaidőn túl is hívható - ám mi a teendő, ha ebben az időszakban enyhébb panaszunk van? Keszthelyen az Alapellátási Intézet, valamint a kórház fogadja a betegeket. Ám nem mindegy, hová megyünk. Stábunk ennek járt utána.

A betegeket ellátó Alapellátási Intézet munkaidőn túl zárva van, az ajtó melletti csengővel lehet jelezni a személyzetnek. Az ügyelet a 06-92-321-000-ás számon érhető el, ha a panasz nem indokolja a mentő hívását, de a beteg a mozgásában korlátozott. A nem munkaidőben érkező keszthelyi és öt környékbeli község lakosságát, valamint az ezeken a településeken nyaralókat itt látják el. Keszte Gábor intézményvezetőtől megtudtuk: az ügyeleten körülbelül harmincöt fő, ebből tizenöt háziorvos dolgozik. Nyári időszakban az esetek száma meghaladja a havi négyszázat. "Keszthely Városi ügyelethez tartozik még öt környékbeli település: Vörs, Hollád, Tikos, Balatonszentgyörgy, Balatonberény. Érdekesség, hogy nagyon sok esetben jönnek hozzánk más környékbeli településekről: Gyenesről, Vonyarcról, Cserszegtomajról. Ők alapvetően a városkörnyéki ügyeleti ellátáshoz tartoznak, aminek a központja a kórháznál van" - tette hozzá az intézményvezető.

A Keszthelyi Kórházban is működik vidéki ügyelet: itt is csengő segít a bejutásban. A kórháznál összesen huszonöt település lakosságát látják el, hasonló feltételek szerint. A tapasztalatok alapján többen is egyenesen a sürgősségi osztályra mennek. Ilyen esetben itt kap kezelést a beteg, vagy a megfelelő helyre küldik.

"A dolgozói létszám az osztályon folyamatosan, műszakszerűen működik" - ezt Kató Csaba osztályvezető főorvos mondja. Hozzátette: a személyzet elsőként a diagnózist állítja fel, ezt követően vagy ambuláns ellátást kap a beteg, vagy a huszonnégy órás megfigyelés mellett döntenek. Ha szükséges, megfelelő osztályra vagy más intézménybe irányítják. "A sürgősségi osztály az a tényleges sürgősségi betegellátásra szolgál. ennek egy osztályozási rendszere van hogy kik tartoznak ide. Alapvetően az akut életveszélyben, potenciális életveszélyben, illetve ellátás hiányában, maradandó egészségkárosodás következményét elszenvedő betegek tartoznak ide" - mondta el továbbá a főorvos.

A betegnek tudnia kell, hogy a lakóhelye alapján melyik ügyeletet keresse fel és a panasz súlyosságát is fel kell tudnia mérni. A gyermekeket szükség esetén minden esetben gyermekgyógyász szakorvos látja el, illetve a szülészeti ellátás az osztályokon történik.

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

| 2023. dec. 22. péntek 16:30 | Keszthely
Január elsejétől változik az ügyelet.
| 2023. okt. 25. szerda 16:17 | Zalaegerszeg, Keszthely
Az Országos Mentőszolgálat veszi át a feladat ellátását.
| 2020. máj. 4. hétfő 18:15 | Keszthely
A városban az elmúlt időszakban is volt ügyelet, hétfőtől azonban több gyereket fogadhat az intézmény.
| 2013. dec. 15. vasárnap 09:53 | Keszthely - Balatonszentgyörgy
A keszthelyi Alapellátási Intézethez tartozik január elsejétől öt Somogy megyei település.
| 2024. ápr. 25. csütörtök 19:15 | Keszthely
A gyászhírt a Keszthelyi Rendelőintézet közölte közösségi oldalán.
X. évfolyam 11. szám
Megjelenés: 2024. június 14.
18:30
Hittel,lélekkel
18:40
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:15
19:45
Természetvédelem határok nélkül
20:08
Göcsej Filmfesztivál
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Hittel,lélekkel
21:40
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.