+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Koncertet is adnak a gitártábor résztvevői
2019. augusztus 1. csütörtök 16:41 - Keszthely
Koncertet is adnak a gitártábor résztvevői
A zeneszeretet és a gyakorlás is célja az egyhetes gitártábornak. A keszthelyi Festetics György Zeneiskolában negyedik éve szervezik meg a tábort, melyre idén 11 diák jelentkezett. Délelőttönként közösen kamaraműveket tanulnak, délután pedig egyéni gyakorlásokra van lehetőség. A foglalkozásokon új darabokat is elsajátíthatnak a fiatalok, de a régieket is tovább gyakorolhatják. A tanult művekből két koncertet is adnak a gyerekek a héten.

Egy Bach-művet gyakorol együtt diák és tanára. Ezt a darabot a gitártáborban tanulja Ilyés-Nagy Emma, ahol különböző praktikákkal és jó tanácsokkal ellátva próbálja minél jobban játszani. A fiatal tehetség már több zenei korszak muzsikáját megismerte és elsajátította, jelenleg ez a Praeludium a kedvence. A gitározást nem most kezdte, a táborokba is szívesen jelentkezik.

„Tavaly is gitároztam, csak ott nem itt, mert Írországban voltunk, úgyhogy az kicsit más volt, de azzal együtt négy éve gitározok. És hát a táborba azért jöttem, mert szeretek gitározni.”

A gitártábort negyedik éve szervezi meg Petik Ákos gitártanár. Idén 11, 9 és 14 év közötti kisdiák jelentkezett az egyhetes gyakorlásra. Ők mindannyian a Festetics György Zeneiskola tanulói. A tábor nem a szigorú iskolai körülmények között zajlik, nyár lévén sokkal lazább a környezet. Ez is hozzájárul ahhoz, hogy a gyerekek szívesen és mosolyogva jönnek az alkalmakra. A tábornak ez is célja, hogy még jobban megszerettesse a fiatalokkal a zenét és az is, hogy közös élményeket szerezzenek.

„Nagyon jól érezzük itt magunkat, szeretünk itt lenni a gyerekek is. Úgy néz ki, hogy délelőtt kamaraórák vannak és a kamaraórákon együtt vannak a gyerekek. Mindenkinek van saját szólama, a szólamokon belül feladatok vannak, meg kell csinálni, van, hogy kooperatív módon tanít, tehát tanulnak a gyerekek, tehát, hogy egymástól. Egymásnak mutatják.” - mondta el a tanár.

A délutáni egyéni foglalkozásokon a zenészpalánták nem csak új darabokat gyakorolhatnak, hanem régi kedvenceket is. A táborban elsajátított műveket két alkalommal fogják bemutatni a nagyközönségnek. Pénteken délben a Delden téren játszanak a gyerekek, szombaton pedig 18 órakor a Festetics György Zeneiskola koncerttermében hallgathatják meg őket az érdeklődők.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Jubileumi kiállítással ünnepelnek.
 
A Zala Megye Díszpolgára címet ebben az évben Rátóti Zoltán Jászai-díjas színművész kapta meg.
 
8. alkalommal szervezték meg a Burgonyakutatási Központ Burgonyanapját Gyenesdiáson.
 
Termények, kisállatsimogató és a 109 éves gőzgép is várta az érdeklődőket a hétvégén.
 
Az Aranykorúak Társasága 5. alkalommal szervezett szüreti mulatságot Alsópáhokon.
 
A hétvégén hidat és buszmegállókat avatták, valamint átadták a felújított óvoda udvart is.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó