+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Megnyílt a művésztelep
2019. július 31. szerda 19:07 - Vonyarcvashegy
Megnyílt a művésztelep
28.alkalommal nyitotta meg kapuit a Vonyarcvashegyi Nemzetközi Művésztelep. Öt országból érkeztek festők, hogy ismét egy irodalmi mű nyomán vászonra vigyék gondolataikat. Ezúttal Serdar Ünver: Nyár volt láttam című verse alapján dolgoznak a művészek Vonyarcvashegyen.

Reggeltől késő estig folyik az alkotómunka Vonyarcvashegyen a Művelődési Házban. Festőállványok felállítva a nagyteremben. Rajtuk elkezdett képek. A 28. Vonyarcvashegyi Nemzetközi Művésztelep résztvevői dolgoznak egy hétig az alkotótáborban. Az egykor avantgard stílusú alkotótelep mára átalakult ,tizenegy éve adott témában  de egyéni elképzelések, szabad munkák készülnek  Serdar Ünver  versei nyomán.

"Azt gondoltam,hogy a kulturális híd amit határokon átívelő módon képzeltem el a projektünk keretében ne csak a képzőművészet számára biztosítson átjárási lehetőséget. Gondoltam az irodalomnak is jót tenne ha valaki ölbe venné és átvinné ezen  a hídon."- mondta Illásné Major Julianna,a telep alapítója.

Ebben az évben Serdar Ünver :Nyár volt láttam című versét választották a művészek a munkához. A vers tartalmilag  szorosan kapcsolódik a klíma változás okozta problémákhoz.  Szinte figyelemfelhívásként alkotnak a telep résztvevői. A Vajdaságból érkezett Zerebélyi Tényi Judit azt is elmondta,hogy színésznőként a természet ereje irányította a festészet felé tíz évvel ezelőtt.

"Úgy kezdődött, mint derült égből a villámcsapás. Szó szerint így volt,mert ,hogy a házunkba becsapott a villám és minden technikai,műszaki dolog tönkrement,s hogy szórakoztassam a gyerekeket eszembe jutottak a színek,a papírok és én lettem az aki folytatta ezt a hobbyt."-említette Zerebélyi Tényi Judit.

A 10 művész részvételével zajló művésztelep a hét végén zárja kapuit. Addig is bárki bepillanthat az alkotófolyamatba. Megnézheti , milyen gondolatokat ébreszt egy világméretű probléma, az emberek  nem odafigyelése és annak következményei a festőkben.  A népszerű alkotóműhelyben készült festményekből kiállítás nyílik . A tárlat augusztus végéig látogatható.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Hosszú évek óta ismét van Keszthelyen önkiszolgáló étterem.
 
Tizedik alkalommal rendeztek Természetgyógyász napot a Balaton Színházban.
 
A Keszthelyi Kórház és egy súlyos beteg keszthelyi férfi javára szerveztek jótékonysági hangversenyt.
 
A programsorozat péntekig tart, több rendezvénnyel is készültek a szervezők.
 
A Lovassy-Petőfi utcai valamint a Rezi úti kereszteződésnél ütköztek össze az autók.
 
8. alkalommal szervezték meg a Márton napi lámpásjárást, amelyet szeretetvendégség követett.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó