+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Véget ért a MŰSZAK
2019. július 22. hétfő 17:07 - Cserszegtomaj
Véget ért a MŰSZAK
Véget ért a 9. MŰSZAK. Takács Ferdinánd és felesége, Szencz Lívia kertjében ez úttal is kiállítás zárta a művésztelepet, ahol a résztvevő alkotók munkáit láthatta a közönség. Az alkotótábor képeit és szobrait idén Boromisza Tibor festőművész inspirálta, de a művésztelep helyszíne is megihlette az alkotókat.

A garázs galériában kiállított képeken nem csak a szakavatott szemek vehetik észre a nagybányai festők hatását. A vibráló színek és a természet szépségeinek megörökítése Boromisza Tibor és a MŰSZAK résztvevőinek alkotásain is visszaköszön. Az alkotótábor ez úttal is meghívásos alapon működött, a művészeknek pedig minden évben nagy élmény a részvétel.

„Akik a nyitó rendezvényen, a költői esten, akciófestésen itt voltak meg a zárón, egyszerűen jönnek az emberek, előkerülnek a szatyrokból a pogácsák, a kis sütemények. Tehát az látszik, hogy mindenki elismeri, tiszteli, szereti és jól érzi itt magát, tehát nem csak az alkotók, hanem a vendégek, akik jönnek és gyönyörködnek az alkotásokban.” - mondta az egyik alkotó, Domina Zsóka.

A művésztelepre nem csak festők, hanem szobrászok is érkeztek, de olyanok is voltak, akik csak az alkotásaikat tudták elküldeni a záró kiállításra. A résztvevők által csak tündérkertként aposztrofál helyszín jó alkalmat adott arra, hogy a festés, szobrászkodás mellett a művészek megosszák egymással gondolataikat, és ihletet merítsenek a másiktól.

„Számtalan olyan alkotást látok, amit itt, ez a környezet ihletett és ez alatt a napok alatt készült, akár kép akár szobor is itt a közelünkben. Én kiemelném talán azokat a festményeket, amelyek a környéknek a flóráját mutatják be. Ilyen növényeket látunk körbe a hévízi ringatózó tavirózsáktól elkezdve az őszi ligetig.” - tájékoztatott Németh István Péter, a Balatoni Múzeum munkatársa.

A MŰSZAK alapítói, Takács Ferdinánd és felesége, Szencz Lívia a program zárásaként ezúttal is megvendégelték az alkotókat és az érdeklődőket. A házaspár hónapokon keresztül készül az alkotótáborra, amelyre nem csak hazánkból, hanem határainkon túlról is érkeznek művészek. A szervezők kiemelkedően jónak ítélték az idei művésztelepet.

„Sikeresen lebonyolítottuk a Boromisza Tibor emlékkiállítást a nyitóval, utána sikeresen meg tudtuk csinálni az akciófestést és az irodalmi estet, ott is szép számmal megjelent a közönség. Most meg a záró kiállításon számomra meglepetésszerűen nagyon sokan eljöttek, úgyhogy én örülök neki, hogy ezt így meg tudtuk valósítani.” - emelte ki a MŰSZAK alapítója.

2020-ban a jubileumi, 10. MŰSZAK-ot szervezi meg a művészházaspár. Az alkotótelepre ez úttal is meghívásos alapon érkeznek majd az alkotók, a szervezők pedig több meglepetéssel is készülnek a résztvevőknek.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
6
további híreink
 
Tiszteletjegyeket kaptak rászoruló családok.
 
Egy héttel ezelőtt a Zala Megyei Kormányhivatal szakembere vett mintát a Balatonból, megjött az eredmény.
 
Az újdonságokról a Vodafone, az Országos Mentőszolgálat és a vízimentők vezetői számoltak be.
 
Kiváló minőségű hazai borokkal várják három napon át az érdeklődőket.
 
Új hétvégi program várja a Helikon Kastélyba látogatókat.
 
Tanulnak, alkotnak és játszanak a rajztáborban a gyerekek.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó