+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Máté Bence szabadtéri tárlata látható a kastély-parkban
2019. július 16. kedd 16:32 - Keszthely
Máté Bence szabadtéri tárlata látható a kastély-parkban
A világhírű magyar természetfotós Máté Bence páratlan látványvilágú képeit tekinthetik meg az érdeklődők a Festetics-kastély parkjában. Az év természetfotósa címmel rendelkező fiatal szakember szabadtéri tárlatán az egyedi technikával készült képeket nappal és éjszaka is érdemes megtekinteni. A kiállításon 623 kép látható, melyet eddig 540.000 ember tekintett meg.

Már az első napon is nagy népszerűségnek örvendett Máté Bence tárlata. Rengetegen látogattak el a kastély-parkba, hogy megtekinthessék a nem mindennapi kiállítást, melynek érdekessége, hogy nem nappal, hanem éjszaka mutatja meg igazi szépségét.

„Én most érkeztem meg Budapestről és anyukámmal szerettünk volna csinálni valamit ma este és ő mondta, hogy van ez a kiállítás, úgyhogy igyekeztünk ide. És egyébként nagyon szuper és nagyon-nagyon szépek a képek és igazából tök jó, hogy Keszthelyen van erre lehetőség.” - osztotta meg Taller Momokó.

A fotók közel 20 év munkájából, több mint félmillió fényképből lettek kiválasztva. Máté Bence a világ egyik legeredményesebb természetfotósa. 2010-ben Londonban Árnyjáték című képével első magyarként nyerte el „Az év természetfotósa” díjat. Képeinek sajátossága, hogy detektívüveges technikával dolgozik, így közvetlen közelségbe tud kerülni az állatokkal. A tárlatot eddig 540.000-en látták, a keszthelyi az ötödik helyszín.

„Engem az nyűgöz le, hogy életkor nélkül, a 3 éves gyerektől a 100 éves nyugdíjasig, nem tudom mennyi Magyarországon most a legidősebb ember, mondjuk azt, hogy 108 éves nyugdíjasig nagyon sokakat érdekel. És sikerül vele megállítani az utca emberét. Én azt gondoltam, hogy az utcán közlekedő embereknek a fele végignézegeti a képeket vagy legalább bemegy egy-egy paravánba az már siker, és ehhez képest azt lehet látni, hogy az emberek olvasnak, tehát felkelti az érdeklődésüket, hogy vajon hogyan készülhetett, vajon mi van a felvételen." - mondta el a természetfotós.

A Helikon Kastélymúzeumban minden évben rendeznek olyan kiállítást, amely ingyenesen látogatható. Idén ezt a különlegességet választották ki erre. A kastély vezetésétől megtudtuk, jelenleg ez Európa legnagyobb szabadtéri természetfotós kiállítása.

„Azt gondolom, hogy különleges helyszín és különleges élmény, két időpontban is. Napközben, amikor süt a nap, akkor az üvegfelületeken tükröződik a kastélynak a sziluettje és nagyon különleges képeket alkot maga ez a jelenség. Így éjszaka pedig amikor kivilágítjuk a képeket és itt mögöttem csobog a kivilágított szökőkút. Azt gondolom, hogy az egy olyan érzés, amiért sok száz kilométerről érdemes eljönni Keszthelyre.” - ismertette Pálinkás Róbert.

A Festetics-kastély udvarában augusztus 5-ig hosszabbított nyitvatartással, 23 óráig   látogatható a tárlat. Ugyanazon a napon a fotós előadását is meghallgathatják az érdeklődők, amin a képekhoz tartozó saját élményeit osztja meg a közönséggel.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
6
további híreink
 
A találkozó célja volt, hogy az elmúlt időszak sikereit, jó gyakorlatait bemutassák egymásnak.
 
Keczeli Bianka és Major Veronika sportlövők voltak az est vendégei.
 
Ezúttal Balatonudvari és Vonyarcvashegy között több szakasz válhatott komfortosabbá.
 
A programba december 15-ig lehet regisztrálni.
 
A Híradó Plusz vendége: Mokos János káplán, a Ranolder iskola hitoktatója.
 
Több fontos kérdésről tárgyalt novemberi soros ülésén a keszthelyi képviselő testület.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus