+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Demonstráció a szabadstrandért
2019. július 15. hétfő 18:17 - Keszthely
Demonstráció a szabadstrandért
A keszthelyi szabadstrand megmaradása érdekében tartott demonstrációt a Kisvárosunkért Érdekvédelmi Egyesület és a Momentum Mozgalom szombaton, Keszthelyen. Az eseményen az ellenzéki szóvivők kifejtették álláspontjukat a szabad strandokkal kapcsolatban és beszéltek az esetleges kellemetlenségekről is.

A déli szabadstrand kapujában gyülekezett a demonstráció alig 20 aktivistája. Felszólalt Nemes Balázs, a Momentum Mozgalom szóvivője. Beszédében elhangzott, mindenkinek lehetőséget kell adni arra, hogy ingyenesen fürödhessen a Balatonban. Hangsúlyozta, egyre kevesebb ma Magyarországon a szabadstrand, viszont a lakosságot nem lehet kényszeríteni a fizetésre.

A KÉVE nevében Elekes István kifejtette, a területet nem tartják ideálisnak ahhoz, hogy valódi kutyás élményparkot valósíthassanak meg rajta.

„Mindenképpen fel kell emelnünk a szavunkat az ügyben, hogy egy szabadstrand, az egyetlen szabadstrandja Keszthelynek az ne legyen egy élménypark. Nem a kutyás stranddal van probléma, mivel én is kutyatartó ember vagyok és én is szoktam rendszeresen a kutyámat fürdetni például a Balatonban, de ugye nem ezen a területen.” - mondta el a KÉVE nevében Elekes István.

Elekes István hozzátette, a déli szabadstrand évekkel ezelőtt másképp nézett ki, amit a keszthelyiek számára kellett volna elsősorban fejleszteni. A KÉVE tagjai kijelentették, nem az ebtartók ellen szólalnak fel, szeretnék, ha számukra is megvalósulna a strand egy másik területen.

Az alpolgármester reakciója itt olvasható.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

 

 

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Abigél titkai címmel hallhattak emlék előadást a Boratóriumban.
 
Befejeződött az őszi lomtalanítás Keszthelyen.
 
A hét végén sokan kirándultak a szabadban
 
Az intézmény az "Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért" mozgalomhoz csatlakozott.
 
A keszthelyiekkel, Keszthelyért kíván dolgozni képviselőtársaival az újdonsült polgármester.
 
A településen negyedik alkalommal szervezték meg a Szent Lukács Művésztelepet 9 alkotó részvételével.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó