+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Demonstráció a szabadstrandért
2019. július 15. hétfő 18:17 - Keszthely
Demonstráció a szabadstrandért
A keszthelyi szabadstrand megmaradása érdekében tartott demonstrációt a Kisvárosunkért Érdekvédelmi Egyesület és a Momentum Mozgalom szombaton, Keszthelyen. Az eseményen az ellenzéki szóvivők kifejtették álláspontjukat a szabad strandokkal kapcsolatban és beszéltek az esetleges kellemetlenségekről is.

A déli szabadstrand kapujában gyülekezett a demonstráció alig 20 aktivistája. Felszólalt Nemes Balázs, a Momentum Mozgalom szóvivője. Beszédében elhangzott, mindenkinek lehetőséget kell adni arra, hogy ingyenesen fürödhessen a Balatonban. Hangsúlyozta, egyre kevesebb ma Magyarországon a szabadstrand, viszont a lakosságot nem lehet kényszeríteni a fizetésre.

A KÉVE nevében Elekes István kifejtette, a területet nem tartják ideálisnak ahhoz, hogy valódi kutyás élményparkot valósíthassanak meg rajta.

„Mindenképpen fel kell emelnünk a szavunkat az ügyben, hogy egy szabadstrand, az egyetlen szabadstrandja Keszthelynek az ne legyen egy élménypark. Nem a kutyás stranddal van probléma, mivel én is kutyatartó ember vagyok és én is szoktam rendszeresen a kutyámat fürdetni például a Balatonban, de ugye nem ezen a területen.” - mondta el a KÉVE nevében Elekes István.

Elekes István hozzátette, a déli szabadstrand évekkel ezelőtt másképp nézett ki, amit a keszthelyiek számára kellett volna elsősorban fejleszteni. A KÉVE tagjai kijelentették, nem az ebtartók ellen szólalnak fel, szeretnék, ha számukra is megvalósulna a strand egy másik területen.

Az alpolgármester reakciója itt olvasható.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

 

 

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
5 országból több mint 80 versenyző érkezett a keszthelyi eseményre.
 
Több ezren élvezték a koncerteket és az ünnepi tűzijátékot a Keszthelyi Balaton-parton.
 
13. alkalommal rendeztek Bor- és Csemegeszőlő fesztivált Vonyarcvashegyen.
 
A Festetics-kastélynál tartotta a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megyei szervezete Zalai Kenyérünnepét.
 
A keresztény állam és értékek védelme ma is aktuális – hangzott el augusztus 20-án, Keszthelyen.
 
Keszthely és Vonyarcvashegy lovasa is ott lehet a Hősök terén.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó