+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Elkezdődött a futócéllövő EB
2019. július 11. csütörtök 16:42 - Gyenesdiás
Elkezdődött a futócéllövő EB
10 ország 59 versenyzőjének részvételével rendezik meg az 50 méteres futócéllövő Európa-bajnokságot Gyenesdiáson. A Bakonyerdő Zrt. lőterén magyar versenyzők – köztük a keszthelyi Major Veronika - is képviseltetik magukat. A felnőtt és junior versenyen idén először női és vegyes versenyeket is szerveztek.

A 30+30-as normál szám lassú részével vette kezdetét a viadal. Elsőként a nők állhattak be a megújult lőállásokba. A próbalövések leadását követően 30 lövés állt rendelkezésére a versenyzőknek, ezekkel kellett minél több pontot összegyűjteniük. A sportolók az első nap után nagyon elégedettek voltak a hazai szervezéssel.

„Nagyon jól érzem magam, most fejeztem be a körömet és nagyon elégedett vagyok vele. Azt gondolom, ez egy nagyon szép hely, nagyon jó itt lenni, és nagyon jó az időjárás is. Én Norvégiából érkeztem, ott egy kicsit hűvösebb van. Azt gondolom, hogy a település remek és a helyszín is nagyon jó, és nagyon várom a bajnokság hátralévő részét.” – mondta az egyik Norvég versenyző, Anneline Tangen.

A verseny érdekessége, hogy amikor az olaszok elnyerték a tűzfegyveres és koronglövő úgynevezett nagy EB rendezésének jogát, akkor megállapodtak a Magyar Sportlövők Szövetségével, hogy a futócéllövő szakág versenyeit Gyenesdiáson rendezik meg. A viadal másik különlegessége, hogy idén először női és vegyes versenyszámokat is rendeznek.

„Nagyon fontos a nemi egyenlőség minden sportágban, és ezért azt gondolom, hogy nagyon fontos az is, hogy az 50 méteres futócéllövő versenyeken is rajthoz állhassanak a nők. Ez választ ad arra is, hogy miért vannak vegyes csapatok is." - tájékoztatott Pekka Kuusisto, az Európai Sportlövők Szövetségének (ESC) alelnöke.

A gyenesdiási Európa-bajnokság megnyitóját kedden este tartották a Természet Házánál. Az ünnepségen elhangzott, Gyenesdiás és a Bakonyerdő Zrt. igyekeznek olyan házigazdák lenni, hogy mindenki jó élménnyel távozzon a vetélkedőről. A verseny nem csak helyi, hanem országos viszonylatban is kiemelkedő.

„Egész Magyarország számára dicsőség és megtiszteltetés, hogy ez a futócéllövő Európa-bajnokság Magyarországon kerül megrendezésre. Az Agrárminisztérium Vadgazdálkodási Főosztálya nem csak a szorosan vett vadgazdálkodási feladatokat támogatja és üdvözíti, hanem minden olyan kapcsolódó dolgot, ami a vadgazdálkodás, a vadászat nagyközönséggel való megismertetésével, nagyközönséghez való közelebb vitelével előrébb lendíti ennek az ügynek a dolgát.” - emelte ki Kovács Ferenc, az Agrárminisztérium vadgazdálkodási főosztályvezetője.

Az 50 méteres futócéllövő Európa-bajnokság versenyei vasárnapig tartanak. Csütörtökön a 30 körös gyorslövészetet, a hétvégén pedig a vegyes párosok viadalát láthatják az érdeklődők.        

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A Híradó Plusz vendége: Vetőné Zeke Erzsébettel a NABE Keszthely és Vidéke Csoportjának vezetője
 
Légy Te a változás és tedd jobbá a világot!
 
A Keszthelyi Környezetvédő Egyesület EKF támogatásból vásárolt 14 facsemetét.
 
A szentpéterúri családi gazdaság a gabona mellett gyümölccsel és mangalicával is foglalkozik.
 
Megtartották a József Attila vers- és prózamondó verseny területi fordulóját Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus