+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Megérkezett Keszthelyre Máté Bence vándorkiállítása
2019. július 11. csütörtök 14:16 - Keszthely
Megérkezett Keszthelyre Máté Bence vándorkiállítása
A világhírű természetfotós szabadtéri tárlatának a Festetics-kastély parkja ad otthont augusztus 4-ig. Szombaton, július 13-án nyitják meg a fotós életművét bemutató kiállítást, természetesen maga Máté Bence is jelen lesz az eseményen.

Kedden, késő délután érkezett meg a  kastély parkjába a kiállítást szállító kamion. A speciális paravánokat egy nagyteljesítményű munkagéppel emelték le a platóról. A teljes installáció súlya 23,5 tonna. Máté Bence szabadtéri kiállítása március óta járja hazánkat. 333 négyzetméter üvegfelületen 623 fotót tekinthetnek meg a látogatók a világhírű természetfotós jóvoltából. A Helikon Kastélymúzeum vezetésének több éves kapcsolata van Máté Bencével. Ennek köszönhető, hogy az egyedülálló tárlat Keszthelyen is látható. Az alkotásokat 70 ezer darab led lámpával, hátulról világítják meg, így sötétben is páratlan látványt nyújtanak.

Pálinkás Róbert, a Helikon Kastélymúzeum igazgatója: „Mindenkit szeretettel várunk szombat 20 óra 20 perckor a megnyitóra, ahol Máté Bencével is lehet személyesen találkozni. Gundel-Takács Gábor és én fogjuk megnyitni magát a kiállítást. Ez a kiállítás már most is úgy gondolom, hogy szép, viszont akkor az esti fényekben pompázva különleges élmény lesz.” 

A Máté Bence életművét bemutató nagyszabású kültéri kiállítás augusztus 4-ig látható Keszthelyen. Ekkor egy előadást is tart a természetfotós a kastélyparkban. A helyszínt biztosító városok és a támogatók – köztük a Helikon Kastélymúzeum - segítségének köszönhetően a kiállítás látogatása ingyenes. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Új webalkalmazást indított el a Zalai Borút Egyesület Zalakaros és Dobronak közreműködésével.
 
A sertés-szakkollégisták is bemutatkoztak a kétnapos konferencián.
 
A Vadonleső Program nem csak a ragadozóra, hanem annak élőhelyére is szeretné felhívni a figyelmet.
 
Szerdán négy karate klubtaggal érkezett Keszthelyre Kőrösi János, aki 15 éve él Skóciában.
 
Az emberi test felépítéséről és működéséről adtak számot a 8. osztályos diákok.
 
Az illegális hulladéklerakó területek felderítése a célja a szervezetnek.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó