+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Hosszában úszták át a Balatont a Kis-Pingvinek
2019. július 9. kedd 13:49 - Keszthely
Hosszában úszták át a Balatont a Kis-Pingvinek
Hosszában úszta át a Balatont a fővárosi Kis-Pingvin Úszó és Vízilabda Előkészítő 18 gyermeke és 3 oktatója. Az egyedülálló, 77 km-es teljesítményt hétfőn reggel fél 7-kor Keszthelyről kezdték meg a fiatalok, akiknek a kihívással jótékony céljuk van.

Érkeznek a Keszthelyi Yacht Kikötőbe a Kis-Pingvinek. A helyszínen szüleik és kísérőik várták őket, akik jó tanácsokkal látták el a fiatalokat az indulás előtt. Bár a gyerekek között akadt olyan, aki keresztben már átúszta a Balatont, de egyeseknek ez volt az első hasonló megmérettetésük. A tizenéves úszók izgatottan néztek elébe a nem mindennapi eseménynek.

„A csapat összetartó lesz majd remélem a vízben meg mindenhol. Ugye az edzőinkre bízzuk magunkat, ők vezetnek minket, bízok benne, hogy sikerül.” - mondta el Samu Roland úszó.

Az indulás előtt közös fotók elkészítésére is volt lehetőség. A 77 km-es távot először kívánják teljesíteni gyerekekkel a szervezők. 2015-ben az úszóiskola edzői közül ketten tettek kísérletet a megvalósításra, az azonban többek között a nem megfelelő időjárási viszonyok miatt nem sikerült. A mostani kihíváshoz volt vízilabda válogatottak is csatlakoztak. A fiatalokat három felnőtt kíséri, sőt a megmérettetésnek jótékonysági szerepe is van, segíteni szeretnének általa.

„Elsősorban gyűjtünk a végtaghiányos gyermekeknek egy új tornateremre, nyilván a természetes vizek megóvására is szeretnénk felhívni a figyelmet. És mindemellett örülnénk, hogyha minél több gyermek elkezdene úszni, sportolni és mozogni.” - ismertette Török Fanni edző.

A kezdetekkor mindannyian vízbe ugrottak, azonban a távot felváltva tették meg a fiatalok. Másfél óránként váltották egymást a hatos csoportok. Az átúszást komoly felkészülés előzte meg, a gyerekek már január közepe óta végeztek nehezített edzést. A feladatot szakaszokra bontva úszták le, ugyanis az éjszakai órákban baleset megelőzési okokból nem haladhattak tovább a sportolók. Ugyancsak biztonsági szempontból 6 hajó kísérte végig az útjukat. A 77 km-t megfelelő időjárási körülmények között haladva kedd késő délutánig teljesítették.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Fiatal alkotó, Tóth Xénia képeit láthatja a közönség a Balatoni Múzeumban.
 
1200 ember kóstolt egyszerre fánkot a hétvégén Nagykanizsán.
 
A Nagykanizsai Országos Fánkfesztivál keretében 230 gyermek játszhatott Zalakaroson.
 
Hagyományos télbúcsúztató rendezvényét szervezte meg a Közösségi Értékekért Egyesület
 
Közel 400 jelmezes vonult fel a XX. Keszthelyi Városi Karneválon.
 
Halálos baleset történt február 22-én a 76-s főúton.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó