+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Hosszában úszták át a Balatont a Kis-Pingvinek
2019. július 9. kedd 13:49 - Keszthely
Hosszában úszták át a Balatont a Kis-Pingvinek
Hosszában úszta át a Balatont a fővárosi Kis-Pingvin Úszó és Vízilabda Előkészítő 18 gyermeke és 3 oktatója. Az egyedülálló, 77 km-es teljesítményt hétfőn reggel fél 7-kor Keszthelyről kezdték meg a fiatalok, akiknek a kihívással jótékony céljuk van.

Érkeznek a Keszthelyi Yacht Kikötőbe a Kis-Pingvinek. A helyszínen szüleik és kísérőik várták őket, akik jó tanácsokkal látták el a fiatalokat az indulás előtt. Bár a gyerekek között akadt olyan, aki keresztben már átúszta a Balatont, de egyeseknek ez volt az első hasonló megmérettetésük. A tizenéves úszók izgatottan néztek elébe a nem mindennapi eseménynek.

„A csapat összetartó lesz majd remélem a vízben meg mindenhol. Ugye az edzőinkre bízzuk magunkat, ők vezetnek minket, bízok benne, hogy sikerül.” - mondta el Samu Roland úszó.

Az indulás előtt közös fotók elkészítésére is volt lehetőség. A 77 km-es távot először kívánják teljesíteni gyerekekkel a szervezők. 2015-ben az úszóiskola edzői közül ketten tettek kísérletet a megvalósításra, az azonban többek között a nem megfelelő időjárási viszonyok miatt nem sikerült. A mostani kihíváshoz volt vízilabda válogatottak is csatlakoztak. A fiatalokat három felnőtt kíséri, sőt a megmérettetésnek jótékonysági szerepe is van, segíteni szeretnének általa.

„Elsősorban gyűjtünk a végtaghiányos gyermekeknek egy új tornateremre, nyilván a természetes vizek megóvására is szeretnénk felhívni a figyelmet. És mindemellett örülnénk, hogyha minél több gyermek elkezdene úszni, sportolni és mozogni.” - ismertette Török Fanni edző.

A kezdetekkor mindannyian vízbe ugrottak, azonban a távot felváltva tették meg a fiatalok. Másfél óránként váltották egymást a hatos csoportok. Az átúszást komoly felkészülés előzte meg, a gyerekek már január közepe óta végeztek nehezített edzést. A feladatot szakaszokra bontva úszták le, ugyanis az éjszakai órákban baleset megelőzési okokból nem haladhattak tovább a sportolók. Ugyancsak biztonsági szempontból 6 hajó kísérte végig az útjukat. A 77 km-t megfelelő időjárási körülmények között haladva kedd késő délutánig teljesítették.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Megnyílt a Borutca Balatongyörökön.
 
Szombaton látványos programokkal készülnek a gyenesdiási rendezvényen.
 
60 fő töltött el öt napot nomád körülmények között a Rezi Várbarátok Köre Egyesület jóvoltából.
 
A Balatoni Halgazdálkodási Zrt. az Agrárminisztérium támogatásával valósította meg a beruházást.
 
Meg tudják vásárolni a két mentőhajót a vízimentők.
 
A 35 éves növény teljes pompájában szezon végéig látható a Pálmaház udvarán.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó