+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Elektromos autótöltő Cserszegtomajon
2018. április 13. péntek 15:26 - Cserszegtomaj
Elektromos autótöltő Cserszegtomajon
Nemrég elektromos autót vásároltak, most pedig nyilvános töltő épül Cserszegtomajon, a polgármesteri hivatal udvarán. A településen fontosnak tartják, hogy felkerüljenek az elektromos töltést biztosító helyek térképére is. A “Cserszegtomaj zöldben gondolkodik” című, évekkel ezelőtt indult program következő állomása a hamarosan elkészülő állomás.

Még dolgoznak a munkások a cserszegtomaji töltőponton. A zöld rendszámos autók számára lesz lehetőség itt üzemanyagot vételezni. A település önkormányzatának már van ilyen járműve: ezt a gépkocsit alig egy évvel ezelőtt vásárolták. Bár itt is lehetőség van ennek az autónak a töltésére, a töltőpontot elsősorban azok számára létesítették, akik áthaladóban járnak Cserszegtomajon vagy a környékbeli főutakon.

"Itt néhány kilométerre az országos főút hálózattól biztosítani szeretnénk, hogy az elektromos autók egyre nagyobb számban környezetkímélő módon tudjanak haladni. Nem beszélve arról, hogy a tavalyi esztendőben beállítottunk mi is egy autót, amelyik községfenntartási feladatokat lát el, ételkihordásban is részt vesz és ez a pont ennek a munkáját is segíti majd." - tájékoztatott Bartha Gábor, Cserszegtomaj polgármestere.

Az elektromos autót tavaly nyár elején állították üzembe. A “Cserszegtomaj zöldben gondolkodik” című, évekkel ezelőtt indult program csúcspontjának tartják a helyiek az egyébként nyolc és félmillió forintba kerülő járművet. Egyre több zöld rendszámos, elektromos hajtással rendelkező autó kerül forgalomba. Az elektromos áram eladását a jogszabályok egyelőre nem szabályozzák, így a töltési lehetőség természetesen itt is ingyenes.

"Ez a pont ez itt a hivatal udvarában került kialakításra. Nem egy közterületi rész, de természetesen 0-24 órában rendelkezésre áll. Maga a biztosítása, a biztosító berendezések is olyanok, hogy aki ilyen autóval utazik, az könnyűszerrel ezeket kezelni tudja. Egyébként szabvány dugó kell hozzá, de természetesen a biztonságtechnikai követelményeknek mindenben megfelelő kiépítés történt." - mondta el a polgármester.

Háromszor harminckét Amper áramerősség áll rendelkezésre a töltőponton. Ez kellően nagy ahhoz, hogy az egyenirányítást követően a lehető leghamarabb feltöltse az ide beálló gépkocsit. Húsz-negyven perc közötti töltési időkkel kell számolni egy nyolcvan százalékos feltöltöttséghez, gépkocsitípustól függően. A beruházáshoz az egyenirányítást is biztosító töltőpontot a gyártó ingyenesen bocsátotta rendelkezésre, az önkormányzatnak csupán a területrendezést kellett biztosítani. 

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
 
 
 
további híreink
 
A koncert előtt a keleti kultúra különböző részeivel ismerkedhettek meg az érdeklődők.
 
Mind a bölcsődében, mind az óvodákban tartottak az ünnephez kapcsolódó foglalkozásokat.
 
Idén is meghirdette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a húsvét zöldítő pályázatát.
 
Újdonságokkal várják az érdeklődőket.
 
A gyermekek után az időseket is oltási költségtérítéssel támogatja az önkormányzat.
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus