+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Elektromos autótöltő Cserszegtomajon
2018. április 13. péntek 15:26 - Cserszegtomaj
Elektromos autótöltő Cserszegtomajon
Nemrég elektromos autót vásároltak, most pedig nyilvános töltő épül Cserszegtomajon, a polgármesteri hivatal udvarán. A településen fontosnak tartják, hogy felkerüljenek az elektromos töltést biztosító helyek térképére is. A “Cserszegtomaj zöldben gondolkodik” című, évekkel ezelőtt indult program következő állomása a hamarosan elkészülő állomás.

Még dolgoznak a munkások a cserszegtomaji töltőponton. A zöld rendszámos autók számára lesz lehetőség itt üzemanyagot vételezni. A település önkormányzatának már van ilyen járműve: ezt a gépkocsit alig egy évvel ezelőtt vásárolták. Bár itt is lehetőség van ennek az autónak a töltésére, a töltőpontot elsősorban azok számára létesítették, akik áthaladóban járnak Cserszegtomajon vagy a környékbeli főutakon.

"Itt néhány kilométerre az országos főút hálózattól biztosítani szeretnénk, hogy az elektromos autók egyre nagyobb számban környezetkímélő módon tudjanak haladni. Nem beszélve arról, hogy a tavalyi esztendőben beállítottunk mi is egy autót, amelyik községfenntartási feladatokat lát el, ételkihordásban is részt vesz és ez a pont ennek a munkáját is segíti majd." - tájékoztatott Bartha Gábor, Cserszegtomaj polgármestere.

Az elektromos autót tavaly nyár elején állították üzembe. A “Cserszegtomaj zöldben gondolkodik” című, évekkel ezelőtt indult program csúcspontjának tartják a helyiek az egyébként nyolc és félmillió forintba kerülő járművet. Egyre több zöld rendszámos, elektromos hajtással rendelkező autó kerül forgalomba. Az elektromos áram eladását a jogszabályok egyelőre nem szabályozzák, így a töltési lehetőség természetesen itt is ingyenes.

"Ez a pont ez itt a hivatal udvarában került kialakításra. Nem egy közterületi rész, de természetesen 0-24 órában rendelkezésre áll. Maga a biztosítása, a biztosító berendezések is olyanok, hogy aki ilyen autóval utazik, az könnyűszerrel ezeket kezelni tudja. Egyébként szabvány dugó kell hozzá, de természetesen a biztonságtechnikai követelményeknek mindenben megfelelő kiépítés történt." - mondta el a polgármester.

Háromszor harminckét Amper áramerősség áll rendelkezésre a töltőponton. Ez kellően nagy ahhoz, hogy az egyenirányítást követően a lehető leghamarabb feltöltse az ide beálló gépkocsit. Húsz-negyven perc közötti töltési időkkel kell számolni egy nyolcvan százalékos feltöltöttséghez, gépkocsitípustól függően. A beruházáshoz az egyenirányítást is biztosító töltőpontot a gyártó ingyenesen bocsátotta rendelkezésre, az önkormányzatnak csupán a területrendezést kellett biztosítani. 

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
 
 
 
további híreink
 
Abigél titkai címmel hallhattak emlék előadást a Boratóriumban.
 
Befejeződött az őszi lomtalanítás Keszthelyen.
 
A hét végén sokan kirándultak a szabadban
 
Az intézmény az "Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért" mozgalomhoz csatlakozott.
 
A keszthelyiekkel, Keszthelyért kíván dolgozni képviselőtársaival az újdonsült polgármester.
 
A településen negyedik alkalommal szervezték meg a Szent Lukács Művésztelepet 9 alkotó részvételével.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó