+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Igény van a kutyás strandra
2019. július 2. kedd 16:11 - Keszthely
Igény van a kutyás strandra
Egyre több helyen találkozni azzal a témával, hogy Keszthelyen megszűnik a szabad strand. A helyére tervezett kutyás fürdőhelyre azonban nagy igény van – állítják a helyi ebtartók, hiszen többen szinte családtagként kezelik állatukat. A szabad strand helyett három strand közül is választhatnak a helyi lakosok, akik akár 1000 forintos bérletet is vásárolhatnak a szezonra.

A statisztikák szerint a magyar lakosság közel 40%-a tart kutyát. Körülbelül 3 millió ebet tartanak számon. Egy tavalyi felmérés szerint az emberek 87%-a várja el, hogy családtagként kezeljék a gazdák állataikat. Ehhez járul hozzá az is, hogy közös élményeket szerveznek kedvenceikkel, mely a játékról, a szórakozásról és a kikapcsolódásról is szól. A nyáron előszeretettel keresik azokat a fürdőhelyeket is, melyekre négylábú barátaikkal együtt mehetnek be.

Múlt hónapban jelentették be, hogy Keszthelyen a szabad strand területére az önkormányzat kutyás fürdőhelyet tervez, melyet kialakítását követően egy országosan ismert kedvelt kutyabarát közösség üzemeltet majd. Kulics Gábor üdvözölte a kezdeményezést, véleménye szerint abszolút igény van erre. A kutyás oktató elmondta, gyakran szerveznek programokat az ebtartóknak, melyeken 20-30 vagy akár 40 fő is részt vesz. Hozzátette, sok helyen illegálisan fürdetik az emberek kedvenceiket.

„Ez veszélyes lehet, kifutnak a kerékpárosok elé, ugye az a bringaút mellett van, Sós-öböl, kifutnak a kutyák a kerékpárosok elé, megzavarják a horgászokat, de igény az egyértelműen van rá, hogy szeretnék az emberek fürdetni a kutyáikat, hiszen családtagként kezelik őket. Ezt akkor tudjuk ezeket az ellentéteket enyhíteni én azt gondolom, hogyha tudunk egy olyan helyszínt biztosítani, ahol ezt szabályosan meg tudják tenni a kutyatartók.” - mondta el Kulics Gábor.

Ez már a Városi Strand. Évek óta ez az egyik leglátogatottabb fürdőhely Keszthelyen. Naponta több ezren érkeznek ide a szezonban. A fürdőüzemeltetési vezető szerint a szabad strand korábban népszerű volt, ám az idő múlásával ez sokat változott.  

„Én úgy tudom, hogy annak a talaja, az van legközelebb a Zalához és ezért problémás. Még iszaposabb, mint a Helikon. Laposköves is volt, nagyon hirtelen mélyült, árkok voltak benne és nem nagyon volt annak a látogatottsága már olyan mértékű. Szerintem a Városi és a Libás strandnak a látogatottsága, az magasan kiemelkedő és a Helikon strandra is átlagosan helyi lakosok járnak a statisztikáinkból ez állapítható meg.” - ismertette Csendes Antal.

Csendes Antal szerint azok a lakosok, akik bérletet váltanak, nagymértékben ki is használják ezeket. Azonban 19 óra után bárki ingyenesen igénybe veheti a fürdőhelyeket egészen sötétedésig. A Városi strandra egyébként a szezonra 4000, a Libás és a Helikon Strandokra 1000-1000 forintba kerül a bérlet. Mindhárom fürdőhelyre a szezonra kombinált bérletet válthatnak ki a lakosok, ennek ára 5000 forint.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
188 millió forintos plusz forrást kapott Hévíz a gyógyhelyfejlesztési projekthez kapcsolódóan.
 
A Bakonyerdő Zrt által rendezett döntőbe 19 erdőgazdaságból kerültek ki a legjobbak.
 
A szakmai döntnökök négy hagyományos és két mentes édességből választották ki a legjobbakat.
 
Autistákat és fogyatékkal élőket vitorláztattak a Keszthelyi Yacht Club tagjai.
 
Gere Nóra Éva költő és Ágh Márton látványtervező egy hónapot töltöttek Keszthelyen.
 
A 300 méteres szakasz a munkába járókat és a szállóvendégeket is kiszolgálja.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus