+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Elkezdődött a Street Festivál
2019. július 2. kedd 19:02 - Keszthely
Elkezdődött a Street Festivál
Tegnap este megnyitotta kapuit a Street Festivál Keszthelyi Sétáló utcán. Augusztus 23-ig hétköznaponként ismert zenészek nyújtanak zenei élményt. A A Belvárosi Kereskedők Egyesülete és egy vállalkozó kezdeményezésére indult program immár negyedik nyáron nyújt több zenei stílusban minden korosztály számára szórakozási lehetőséget.

Keszthely város alpolgármestere nyitotta meg a Belvárosi Kereskedők Egyesületének  nagy nyári rendezvényét, a Street fesztivált. Nagy Bálint megnyitójában kiemelte, hogy egy olyan program  indult el négy évvel ezelőtt,  aminek egy idegenforgalmi városban mindig van létjogosultsága. A városba érkezőknek és a helyi lakosságnak is meghatározza a hangulatát a belváros pezsgése.

"Nagyon fontos rendezvény hiszen a belvárosi kerekedők ill . a Belvárosi Kereskedők Egyesülete, az itt dolgozó, az itt civil szervezetek tagjai és azok képviselői hívták ezt életre. Úgy gondolom, hogy az önkormányzatnak minden ilyen rendezvényt kötelessége támogatni anyagilag is ill. minden egyéb segítséget meg kell, hogy adjanak hozzá és én abban bízom, hogy és azt kívánom a szervezőknek, hogy az idei szezon is legalább olyan sikeres legyen mint az elmúlt három esztendő." -mondta Nagy Bálint.

A Belvárosi Kereskedők Egyesületének alelnöke a megnyitón idézte fel a kezdeteket. Hogy miért is látták szükségesnek egy új, vonzó program elindítását.

"Körülbelül tíz évvel ezelőtt vették észre a belvárosban dolgozó vállalkozók, hogy fogy a turista, a turista szám évről-évre csökken és ezzel egyenesen arányosan a forgalmunk és a bevételeink is. Először kollégák szüntették meg a működésüket, üzletek zártak be, tíz évvel ezelőtt a Fejér György utcában ahol én most vagyok, kb. nem körülbelül pontosan 25 üzlet volt, most három."- idézte fel a fesztivál szervezését Nagy László.

A fesztivál program jónak bizonyult. Az augusztus 23 –ig tartó  4. Street Fesztiválon is igazi utcazenei élményt kap hétköznaponként 19 és 22 óra között a közönség. A 2019. évi Street Fesztivál első fellépője  a solymári születésű Babicsek Bernát harmonikaművész volt, aki ismert dallamokkal szórakoztatta  a zenekedvelőket.

Hegedüs Éva -Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Az iszaokotrás, a térségi marketing és az összefogás állt a középpontban a tanácskozáson.
 
A regionális megmérettetésen magyar költők tollából származó verseket hallgathattak meg.
 
A Vajda János Gimnázium a vármegye legaktívabb diákolimpiai középiskolája.
 
Az új bérlet- és kedvezményrendszerről tájékoztató weboldalt indított a MÁV-VOLÁN-csoport.
 
A találkozót a Keszthely-Kertvárosért Egyesület szervezte.
 
A keszthelyi versenyző 10 méteres légpisztoly számban 10. lett.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus