+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Elismerték a Georgikon oktatóját
2019. június 20. csütörtök 15:37 - Keszthely
Elismerték a Georgikon oktatóját
Nagyváthy János Díjat vehetett át Dr. Kocsis László a Georgikon Kar Kertészeti Tanszékének vezetője. Az Agrárminisztérium a Pedagógusnap alkalmából adományozta a kitüntetést, elismerve ezzel a keszthelyi pedagógus oktatásban és a szőlőkutatás területén végzett kiemelkedő tevékenységét.

31 éve oktatja a szőlőművelés és a borkészítés tudományát Kocsis László. A Georgikon Kar Kertészeti Tanszékének vezetője több képzés elindításában is közreműködött. Ilyen például a kertészmérnök szak, amelyet 2003 óta folyamatosan oktatnak az intézményben. A Dunántúlon egyedüliként a Georgikon indított szőlész-borász képzést, de a növénytermesztés és kertészettudomány doktori képzésre is folyamatosan jelentkeznek hallgatók. Mindezek mellett jelentős kutatási eredmények is kötődnek Kocsis László nevéhez.

„A szőlőalany nemesítés továbbra is az egyik erőssége az én kutatói tevékenységemnek, és a szőlő gyökértető, szőlőalanyok közötti kapcsolat és ennek a feltárása, valamint a szárazságtűrő képesség és a mésztűrő képessége az alanyoknak. Úgy gondolom, hogy ebben a területben, a szőlőalanyok vonatkozásában nemzetközi szinten is teljesen megálljuk a helyünket a kutatások területén.” - mondta a PE Georgikon Kar Kertészeti Tanszékének vezetője.

A Georgikon Karon nemesített szőlőalanyokat vizsgálják többek között Franciaországban, Németországban, Olaszországban, Szlovéniában, de eljutottak Dél-Afrikába is. Kocsis László számos hazai és nemzetközi konferencián számol be a kutatási eredményekről. A környezetvédelmi világnap és Pedagógusnap alkalmából az oktatás és a kutatás területén kifejtett munkáját Nagyváthy János Díjjal ismerték el.       

„Köszönet azokért, akikkel együtt dolgozom, mert ez azért nem csak a saját érdemem, hanem a munkatársaim érdeme is. A Kertészeti Tanszéken lévő munkatársak nagyon-nagyon sokat tesznek azért, hogy a mindennapok minél könnyebben teljenek itt az intézményben. Köszönet a sok-sok jó hallgatóért is, mert a Pedagógusnap az mégiscsak arról szól, hogy valahol a hallgatókat képezzük és akkor annak az eredménye megjelenik a termesztésben vagy a továbbtanulások során.” - tette hozzá Kocsis László.

A Nagyváthy János Díjat évente három pedagógusnak adományozza az Agrárminisztérium. A kitüntetést azok a személyek vehetik át, akik legalább 5 éve kiemelkedő oktató munkát végeznek a minisztérium feladatkörébe tartozó ágazatokat érintő felsőoktatás területén.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
 
forrás: kormany.hu
 
 
 
további híreink
 
188 millió forintos plusz forrást kapott Hévíz a gyógyhelyfejlesztési projekthez kapcsolódóan.
 
A Bakonyerdő Zrt által rendezett döntőbe 19 erdőgazdaságból kerültek ki a legjobbak.
 
A szakmai döntnökök négy hagyományos és két mentes édességből választották ki a legjobbakat.
 
Autistákat és fogyatékkal élőket vitorláztattak a Keszthelyi Yacht Club tagjai.
 
Gere Nóra Éva költő és Ágh Márton látványtervező egy hónapot töltöttek Keszthelyen.
 
A 300 méteres szakasz a munkába járókat és a szállóvendégeket is kiszolgálja.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus