+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Jótékonysági koncert a kórházi kápolna javára
2019. június 20. csütörtök 15:08 - Keszthely
Jótékonysági koncert a kórházi kápolna javára
A zene erejét hívták segítségül a Kármel Templom papjai. Egy ökumenikus kápolna felépítését tervezik a Keszthelyi Kórházban. Az építés támogatásához kapcsolódóan jótékonysági koncertet szerveztek a Kis Szent Teréz Bazilikában, melyen a Balaton Kamarakórus lépett fel.

Szakrális és világi dalcsokrokkal is készült a jótékonysági eseményre a Balaton Kamarakórus. A koncerten felhangzottak többek között Händel, Bach, és Bárdos Lajos művei is. A Kamarakórus megalakulása óta énekel egyházi műveket. Repertoárjukban szép számmal találhatók ilyen darabok, így nem igényelt sok időt a felkészülés a koncertre. A kórust több eseménnyel kapcsolatban is felkérik, melyeknek szívesen tesznek eleget.

„Három-négy hete szóltak, hogy van egy ilyen lehetőség, hogy jótékonysági koncertet szerveznek és örömmel vállaltuk. Ugyanis nekünk is fontos, hogy másokon tudjunk segíteni, illetve hogy mi magunk is gyakoroljunk minden egyes koncerttel.” - ismertette Farkas Berta.

A jótékonysági koncert ötlete a Keszthelyi Kórház kápolnájának felépítéséből fakadt. Az eseményen elhangzott, mivel naponta több ezer ember fordul meg a kórházban, szükségét látták a Kármel Templom papjai annak, hogy kialakítsanak egy ökumenikus kápolnát, ahol minden felekezet számára lehetőség nyílik az imádkozásra.

„Igaz, hogy a mérete talán nem is olyan hatalmas, hiszen egy kórházról beszélünk és egy kisebb területű kápolna lesz, de mégis minden forrásra szükségünk van. És azért kértük a Balatoni Kamarakórust, hogy legyen a segítségünkre Farkas Berta vezénylésével, hogy a zene segítségével arra inspiráljuk az embereket, hogy adakozzanak, segítsenek, hiszen egymásért vagyunk, egymás számára készül ez a kórház kápolna és minden lehetőségre szükség van ahhoz, hogy összefogjunk.” - mondta el Tóth Tamás káplán.

Az eseményre bárki ingyenesen ellátogathatott, a közönség a saját lehetőségeinek megfelelően pedig támogathatta a nemes célt.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
6
további híreink
 
A koncert előtt a keleti kultúra különböző részeivel ismerkedhettek meg az érdeklődők.
 
Mind a bölcsődében, mind az óvodákban tartottak az ünnephez kapcsolódó foglalkozásokat.
 
Idén is meghirdette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a húsvét zöldítő pályázatát.
 
Újdonságokkal várják az érdeklődőket.
 
A gyermekek után az időseket is oltási költségtérítéssel támogatja az önkormányzat.
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus