Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Ismét minősítik a keszthelyi strandokat
2019. jún. 19. szerda | Keszthely
Ismét minősítik a keszthelyi strandokat
A vizesblokkokat is átvizsgálták a Kék Hullám Zászló minősítés bírálói. A napokban végzik ugyanis a balatoni strandok ellenőrzését a bizottságok. Kedden Keszthelyen a Városi Strandon járt egy nyolctagú küldöttség, figyelmük minden területre kiterjedt. Az eredményekről július 5-én tájékoztatják azon fürdőhelyek üzemeltetőit, melyek részt vettek a minősítésen.

A strandolók tapasztalatait kérdezik a Városi strandról. A szemle során szinte minden területre kiterjedt a bizottság figyelme. A víz és a part minősége mellett ellenőrizték a fű gondozottságát, a játszótereket, a sportolási lehetőségeket, azt, hogy mennyire szemetes a terület, valamint figyelmet szenteltek a vizesblokkokra és a parkolókra is.

A keszthelyi strandok évek óta jelentkeznek a megmérettetésre. A minősítés során tavaly a Helikon strand 3, a Libás strand 4, míg a Városi strand a maximális 5 csillagot kapta. Folyamatosan törekednek a megújulásra, a fejlesztésre, hogy még jobb eredményeket érhessenek el. Az ellenőrzést azért is tartják fontosnak az üzemeltetők, mivel olyan esetleges hibákra mutathatnak rá a bírálók, amelyek elkerülték a figyelmüket.

„Mindig van. Mindig van. Most például a kerékpáros szempontoknál kifogásolták a kerékpártárolóknak a minőségét. Javasolták, hogy egy olyat szerezzünk be helyette, amihez a vázat tudják tenni, mivel ezeknek a jelenlegi kerékpároknak a kerekei nagyon drágák.” - mondta el Csendes Antal.

A Balatoni Szövetség 2004-ben dolgozta ki a minősítő rendszert. A nyolctagú ellenőrző brigád tagjai több területről, a Balaton-felvidéki Nemzeti Parktól, a turisztikai szövetségektől, a Kerékpáros Szövetségtől, a Nők A Balatonért Egyesülettől és a Balatoni Szövetségtől is érkeztek. Fontosnak tartják, hogy több szemszögből lássák az adott strandokat, hiszen így pontosabb képet kaphatnak a felmérés során.

„Mi azért látjuk, hogy honnan indultak ezek a balaton-parti strandok, és úgy gondoljuk, hogy ez a strand minősítés is hozzájárul ahhoz, hogy évről évre egyre jobbak. .Ennek pont az a célja, hogy felhívjuk a figyelmet a hibákra, felhívjuk a jó tulajdonságokra, illetve azokra a pozitívumokra, amit érdemes egyik strandüzemeltetőnek a másikhoz, és megnézni, hogy az miért működik jól? Mi az a plusz, amiért szívesebben mennek oda az vendégek? És nem szégyen ellesni mástól a jó példákat, és hogy ezeket beépíteni egy kis átalakítással a saját strandjára.” - ismertette Balassa Balázs.

A szövetség elnöke hozzátette, a Kék Hullám Zászló minősítésen a zalai strandok évek óta jól szerepelnek. Az eredményhirdetésre még várniuk kell a jelentkezőknek. Az átadóünnepség július 5-én lesz Balatonalmádiban.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

| 2024. jún. 6. csütörtök 19:15 |
Júliusban lesz az eredményhirdetés.
| 2023. júl. 12. szerda 18:08 | Keszthely
Az akciót 20. alkalommal hirdette meg a Balatoni Szövetség.
| 2023. máj. 17. szerda 17:07 | Keszthely
A Híradó Plusz vendége Lombár Gábor, a Balatoni Szövetség elnöke.
| 2022. júl. 14. csütörtök 17:31 | Vonyarcvashegy
A Kék Hullám Zászló Strandminősítőn mind a négy település legalább egyik fürdőhelye ötcsillagos lett.
| 2022. máj. 18. szerda 16:23 | Keszthely
Várják a jelentkezőket.
X. évfolyam 11. szám
Megjelenés: 2024. június 14.
12:00
Képújság
18:00
18:30
Hittel,lélekkel
18:40
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:15
19:45
Természetvédelem határok nélkül
20:08
Göcsej Filmfesztivál
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.