+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Ismét minősítik a keszthelyi strandokat
2019. június 19. szerda 15:20 - Keszthely
Ismét minősítik a keszthelyi strandokat
A vizesblokkokat is átvizsgálták a Kék Hullám Zászló minősítés bírálói. A napokban végzik ugyanis a balatoni strandok ellenőrzését a bizottságok. Kedden Keszthelyen a Városi Strandon járt egy nyolctagú küldöttség, figyelmük minden területre kiterjedt. Az eredményekről július 5-én tájékoztatják azon fürdőhelyek üzemeltetőit, melyek részt vettek a minősítésen.

A strandolók tapasztalatait kérdezik a Városi strandról. A szemle során szinte minden területre kiterjedt a bizottság figyelme. A víz és a part minősége mellett ellenőrizték a fű gondozottságát, a játszótereket, a sportolási lehetőségeket, azt, hogy mennyire szemetes a terület, valamint figyelmet szenteltek a vizesblokkokra és a parkolókra is.

A keszthelyi strandok évek óta jelentkeznek a megmérettetésre. A minősítés során tavaly a Helikon strand 3, a Libás strand 4, míg a Városi strand a maximális 5 csillagot kapta. Folyamatosan törekednek a megújulásra, a fejlesztésre, hogy még jobb eredményeket érhessenek el. Az ellenőrzést azért is tartják fontosnak az üzemeltetők, mivel olyan esetleges hibákra mutathatnak rá a bírálók, amelyek elkerülték a figyelmüket.

„Mindig van. Mindig van. Most például a kerékpáros szempontoknál kifogásolták a kerékpártárolóknak a minőségét. Javasolták, hogy egy olyat szerezzünk be helyette, amihez a vázat tudják tenni, mivel ezeknek a jelenlegi kerékpároknak a kerekei nagyon drágák.” - mondta el Csendes Antal.

A Balatoni Szövetség 2004-ben dolgozta ki a minősítő rendszert. A nyolctagú ellenőrző brigád tagjai több területről, a Balaton-felvidéki Nemzeti Parktól, a turisztikai szövetségektől, a Kerékpáros Szövetségtől, a Nők A Balatonért Egyesülettől és a Balatoni Szövetségtől is érkeztek. Fontosnak tartják, hogy több szemszögből lássák az adott strandokat, hiszen így pontosabb képet kaphatnak a felmérés során.

„Mi azért látjuk, hogy honnan indultak ezek a balaton-parti strandok, és úgy gondoljuk, hogy ez a strand minősítés is hozzájárul ahhoz, hogy évről évre egyre jobbak. .Ennek pont az a célja, hogy felhívjuk a figyelmet a hibákra, felhívjuk a jó tulajdonságokra, illetve azokra a pozitívumokra, amit érdemes egyik strandüzemeltetőnek a másikhoz, és megnézni, hogy az miért működik jól? Mi az a plusz, amiért szívesebben mennek oda az vendégek? És nem szégyen ellesni mástól a jó példákat, és hogy ezeket beépíteni egy kis átalakítással a saját strandjára.” - ismertette Balassa Balázs.

A szövetség elnöke hozzátette, a Kék Hullám Zászló minősítésen a zalai strandok évek óta jól szerepelnek. Az eredményhirdetésre még várniuk kell a jelentkezőknek. Az átadóünnepség július 5-én lesz Balatonalmádiban.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Oktatási intézményekben és a Fő téren is ajándékokkal kedveskedett a gyerekeknek a Télapó.
 
A NAK és a MAGOSZ a Kármelitában tartotta a méltán népszerű program záró eseményét.
 
A piac kiszámíthatatlanságáról, az ukrán gabonáról és a támogatásokról is szó esett a gazdafórumon.
 
Baráti lábtoll verseny rendeztek Cserszegtomajon
 
Tizenhatodik alkalommal rendezték meg az adventi gesztenyesütést Gyenesdiáson.
 
Magyarország egyik legnagyobb beltéri betlehemével büszkélkedhet Zalavár.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus