+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Majorbéli Kaláka
2019. június 19. szerda 19:11 - Keszthely
Majorbéli Kaláka
Az iskola befejeztével elkezdődött a Georgikon Majortörténeti Kiállítóhelyen a Majorbéli Kaláka. Általános iskolások kézműves és ismeretterjesztő tábora. Évről-évre nagyobb az érdeklődés az egy hetes táborokra. Az idén 150 kisdiák veheti igénybe a foglalkozásokat.

A nyári nagy melegben a táborozók hűvös helyen töltik a foglalkozások idejét. A Georgikon Majortörténeti Kiállítóhely idei  első táborozói. A Majorbéli Kalákában  8-12 éves általános iskolások táboroznak Naponta  újdonságokkal találkozhatnak a délelőtti foglalkozásokon. Agyagfigurákat készítettek az első napon. Szebbnél szebb bohócok,babák  száradnak a foglalkoztató teremben. Ma  spatulákkal kézműveskednek a táborlakók. Sok apró pálcika várta,hogy egy jó ötlet alapján összerakják a repülőt,napágyat és a képtartót. Bendegúz első alkalommal táborozik. Örömmel beszélt az általa választott kis tárgy készítéséről.

"A képtartót be lehet színezni bármilyen festékkel,spatulából. S úgy kell megcsinálni,hogy alsónak egy ilyen nagy négyzet spatula kell és arra kell rárakni amik hozzá tartoznak. Kell hozzá ragasztó,festék,spatula,ecset ."- mondta Donkó Bendegúz.

A másik foglalkoztatóban kislányok tanultak egy régi mesterséget elsajátítani.  A szövést. Sokan,sokfélét készíthettek a kapott anyagból.

Sutő Luca elmondtza:"Telefontokot szövünk, Barbie babáknak szőnyeget,ilyeneket. Tavaly,kettő hetet voltam ,most három hetet leszek, nagyon sok barátom van itt. Ismerősök is kedvesek meg jó a társaság."

A Majorbéli Kaláka tizenhárom éve indult Keszthelyen . Akkor 15 fővel. Ma már olyan népszerű,hogy több csoportban 150 kisgyermeket  táboroztatnak négy héten át.

"A foglalkozások része,hogy a gyerekek megismerjék a múzeum kiállításait,élménygazdaságát,egy kis agrártörténetet és mindezt játékosan. Kézműves foglalkozások vannak délelőtt,2,5 órás kézműves foglalkozás és különböző játékos hagyományőrző programok."- mondta a kiállíthely vezetője, Dr. Szabóné Lázár Ibolya.

Kis táborozók a kertben is minden növényt  megismerhetnek a tábor ideje alatt. Ajándékot készíthetnek szüleiknek  a növényekből . A július 15-ig tartó kaláka  sok-sok élménnyel indítja a nyári szünidőt.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
188 millió forintos plusz forrást kapott Hévíz a gyógyhelyfejlesztési projekthez kapcsolódóan.
 
A Bakonyerdő Zrt által rendezett döntőbe 19 erdőgazdaságból kerültek ki a legjobbak.
 
A szakmai döntnökök négy hagyományos és két mentes édességből választották ki a legjobbakat.
 
Autistákat és fogyatékkal élőket vitorláztattak a Keszthelyi Yacht Club tagjai.
 
Gere Nóra Éva költő és Ágh Márton látványtervező egy hónapot töltöttek Keszthelyen.
 
A 300 méteres szakasz a munkába járókat és a szállóvendégeket is kiszolgálja.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus