+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Magyar bajnokok lettek a keszthelyi vívók
2019. június 18. kedd 15:22 - Keszthely
Magyar bajnokok lettek a keszthelyi vívók
Több mint 1200 vívó mérte, illetve méri össze tudását Keszthelyen az Olimpici Párbajtőr Országos Bajnokságon. A versenyzők három korcsoportban nevezhettek a megmérettetésre. A hat napon át tartó programsorozat minden napján avatnak magyar bajnokokat. A Balaton Vívóklub Keszthelyi csoportjának tagjai is jól szerepelnek az eseményen, többször állhattak dobogóra.

Gyermek, újonc és serdülő korosztályban, fiú és lány, egyéni és csoportos kategóriában is versenyeztek a fiatalok. A rendezvénysorozaton naponta több bajnokot is avatnak, köszönhetően annak, hogy nyolc egyéni és nyolc csoportos versenyt bonyolítanak le.  A Balatoni Vívóklub több versenyzőt is indított, akik szép eredményeket értek el eddig is.

„Az elmúlt két napban jól is szerepeltek. Király Mátyás megnyerte a magyar bajnokságot gyermekkorosztályban, valamint Szalma Sára harmadik lett. Ugyanakkor összetettben mind a ketten felálltak a dobogó felső fokára, mert ez egy hat versenyből álló sorozat, amelynek a zárása a mai verseny, és az összetettben is jól szerepeltek és a gyermekcsoportunk is magyar bajnok lett tegnap.” - mondta el Borosné Eitner Kinga.

A keszthelyiek több versenyszámban is indultak. Király Mátyás szerint a hazai pálya előnyt jelent, hiszen szellemi fellendülést ad, hogy ismerős a környezet. A fiatal vasárnap nyerte meg a bajnokságot, hétfőn pedig közösen a csapatkategóriában is győzedelmeskedtek.

„A verseny szerintem nagyon jól meg van rendezve, mindenki tudja, hogy hova kell menni, normálisan lehet hallani mindent. Én nagyon örülök, hogy itt van helyben és örülök. hogy hazai pályán vívhattam egyszer.”

A hat napon át tartó verseny a keszthelyi önkormányzat támogatásával jött létre. Mint Nagy Bálint alpolgármester elmondta, minden olyan sportrendezvény fontos a város számára, mely Keszthely hírnevét viszi tovább. A környékben élő vívók pedig évek óta dobogósok.

„Ezt várjuk tőlük a mai alkalommal is, és bízom benne, hogy mint minden jól sikerült, jelentős regionális, országos sportrendezvény ez a mai is jó értelemben fogja a város hírnevét öregbíteni.”

A megmérettetés péntekig tart. A következőkben a serdülő és az újonc kategóriába tartozó fiatalok állhatnak pástra.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A vállalkozások továbbra is szállíthatják a hulladékot a KETÉH telepre.
 
Keszthely polgármestere 100 darab mosható maszkot vett át kedden délelőtt a Krokker házaspártól.
 
A koronavírus miatt a Balatoni Múzeum határozatlan időre bezárja összes kiállítását.
 
Az intézkedések első ütemeként számos fejlesztést és beszerzést is későbbre halaszt a város.
 
A pedagógusoktól és a szülőktől is nagy erőfeszítést kíván az otthoni tanulás.
 
Hogyan telik az idő a házi karanténban? Egy balatonszentgyörgyi család mindennapjaiba tekinthetünk bele.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó