Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Kultúra / Díjazták Az én városom Keszthely pályázat nyerteseit
2019. jún. 13. csütörtök | Keszthely
Díjazták Az én városom Keszthely pályázat nyerteseit
Több mint 100 gyermek küldte be alkotását Az én városom című rajzpályázatra. A felhívás során Keszthely természeti és épített örökségeit kellett megalkotniuk a fiataloknak. A rajzokból egy kötetet is kiadtak, melyet a díjkiosztón mutattak be, ez megvásárolható a HEFI irodában. A nyertes rajzokból jótékonysági licitet is szerveztek. A könyvek és az adományokból befolyt összeget a Keszthelyi Kórház Gyermekosztályának ajánlották fel.

Szerdán adták át Az én városom című pályázat alkotóinak az emléklapokat és a kitüntetéseket. A város szinte összes oktatási intézményéből pályáztak a fiatalok. Az óvodás, az általános iskolás és a középiskolás kategóriából több mint 100 gyermek jelentkezett a felhívásra. Kránitz Flóra a legkisebbek között végzett az első helyen, ő a Festetics-kastélyt rajzolta le.

„Nekem ez tetszett. Mert ez úgy tűnt nekem, hogy ez sokkal aprólékosabb, mint mondjuk a templom vagy a Balaton-part.”

A díjakat Nagy Bálint alpolgármester adta át a fiataloknak.  Mint elmondta, fontosak az ilyen pályázatok a gyermekek életében is, hiszen Keszthely természeti és épített örökségeit kellett megjeleníteniük az alkotásokon.

„A városi oldalról is nagyon fontosnak tartjuk, hogy a keszthelyi gyerekek, a Keszthelyen tanuló gyerekek már a szülőhelyük, a lakhelyük iránti elkötelezettségét, azt minél előbb fölhívjuk rá a figyelmet. És az Idősügyi Tanács az elmúlt évben is nagyon sok olyan programot szervezett, ami a generációk közötti kapcsolattartást, a generációk közötti kapcsolat erősítését célozta, ez a mai alkalom is ilyen.”

Az én városom című pályázattal kapcsolatban korábban a Szülőföld Kulturális Egyesület kereste meg a keszthelyi Idősügyi Tanácsot. A felhívás már több városban is sikeresen zárult, így nem volt kérdés, hogy ezen a településen is megvalósítják.

„Ezt örömmel fogadtuk és meg is valósult. Nem csak a rajzpályázat, hanem a rajzokból létrejött kiállítás, a kiállítás eredményeképpen egy szép könyv készült el, aminek a bemutatója most van. És nem csak rajzok születtek, hanem érdekes kis mondatok, leírások is, hogy ki miért szereti Keszthelyt.” - mondta el Vozár Péterné.

Az est során a nyertes rajzokra szerveztek jótékonysági licitet. A 2000 Ft-os kikiáltási árak szépen növekedtek az árverés során, több tízezer forintokért keltek el az alkotások. A licit során közel 400.000 Ft-ot gyűjtöttek össze, mely összeget át is adták Dr. Mischl Olgának, a Keszthelyi Kórház Gyermekosztály vezetőjének. A jótékonyságon összegyűlt pénz tartalmazza Az én városom Keszthely című könyv eladásából származó bevételt is. Ez a kötet továbbra is megvásárolható Keszthelyen a HEFI irodában. A további bevételek ugyancsak a kórházhoz kerülnek.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

 

| 2024. jún. 5. szerda 19:15 | Keszthely
A díjjal anyagi támogatás is jár, amit természetesen önkormányzati lakásokra fordít az önkormányzat.
| 2024. máj. 2. csütörtök 19:15 | Révfülöp
Kiosztották az Év Balatoni Háza 2023 díjait.
| 2023. nov. 23. csütörtök 16:27 | Keszthely
A Magyar Atlétikai Szövetség első alkalommal ítélte oda az elismerést.
| 2023. okt. 13. péntek 17:01 | Zalaegerszeg
A produkciókat a Helyi Televíziók Országos Egyesületének tagjai, köztük a Keszthelyi TV is műsorra tűzi.
| 2023. már. 23. csütörtök 16:59 | Balatonakarattya
Kiosztották az Év Balatoni Háza díjakat.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
Savaria Filmfesztivál
18:52
Vajtó és a világ
19:43
Savaria Filmfesztivál
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:52
Vajtó és a világ
22:43
Savaria Filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.