+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Kávé és jó tanácsok
2019. június 12. szerda 16:03 - Hévíz
Kávé és jó tanácsok
Kávéval és bűnmegelőzési tanácsokkal várta a rendőrség az érdeklődőket Hévízen. A Police Café program keretén belül felhívták a figyelmet arra, a vagyonvédelem elsősorban az állampolgárok kötelessége, a rendőrség már csak a bűnüldözésben tud segíteni. Az érdeklődők választ kaphattak azokra a kérdésekre, hogy milyen módszerekkel lehet elkerülni, hogy bűncselekmény áldozatává váljanak.

A rendőrség rendkívül fontosnak tartja, hogy az állampolgárokat folyamatosan tájékoztassa arról, hogy hogyan tudhatják biztonságban értékeiket. Ennek érdekében szervezték meg a Police Café-t is, ahol egy kávé mellett mondták el az érdeklődőknek, hogy mik azok a bűnmegelőzési módszerek, amelyeket bárki alkalmazhat. A Hévízen nyaraló vendégek körében többen vannak, akik kiemelt figyelmet fordítanak értékeik védelmére.

„Nagyon odafigyelünk a biztonságra, magam is vagyonőr voltam, úgyhogy ha nincs körülöttem senki, akkor a hátam mögött biztos, hogy jöhet valaki. A lakásunk is riasztva van, be van védve. Alapszinten biztos, hogy odafigyelünk a biztonságunkra, az értékeinkre, az az első számú szempont, hogy ezek biztos helyen legyenek otthon.” - mondta egy érdeklődő, Berki Zsolt.

Az érdeklődők elsősorban a vagyonvédelemmel kapcsolatban kaphattak tanácsokat. Elhangzott, minden esetben gyanakodni kell akkor, ha olyasmit tapasztalunk, ami a alapvetően nem a hétköznapi életünk része. A Zala  megyei rendőrök kiemelték, a klasszikus bűncselekmények ugyan visszaszorulóban vannak, de egyre több a trükkös csalás, amikor az emberi hiszékenységre vagy éppen empátiára alapoznak a bűnelkövetők.         

„A bűnözőknél nincsen célcsoport, mindenki lehet áldozat, erre is hívjuk fel a figyelmet, hogy nincs olyan, hogy én biztos, hogy védett vagyok. Mindenféle bűnelkövető létezik, mindenkinek más-más a preferenciája, mindig mást és mást akar átvágni, mást akar megkárosítani. Azonban elmondható, hogy van olyan trükkös csalás például, amelynek kimondottan idősebb korosztályok a kárvallottjai, de azt tapasztaljuk, hogy ma már nem lehet ezt ennyire kategorizálni. Sajnos a fiataloktól az idősekig bárki áldozattá válhat.” - tájékoztatott Tóth László a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztályának munkatársa.

A rendőrség tapasztalatai szerint egyre éberebbek az emberek, egyre többen próbálnak odafigyelni értékeik védelmére. Ugyanakkor a bűnözők módszerei is folyamatosan változnak. Éppen ezért mindig naprakésznek kell lenni a rendőröknek és az állampolgároknak egyaránt – hangzott el a rendezvényen.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
6
további híreink
 
A Georgikon Udvarán köszöntötték az őszt.
 
Elismerték a nyugdíjas pedagógusokat és köszöntötték a pályakezdőket a Városházán.
 
Jövő héten változatos sportprogramokkal várják az érdeklődőket.
 
32. alkalommal rendezték meg a Vajda Napokat.
 
A 2019 februárjában megkezdett beruházást 103 millió forinttal támogatta a Kisfaludy-program.
 
Tavalyhoz képest 10, akár 20 %-kal is magasabb lehet idén a dió ára az országban.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó