+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / 500 kadet vívó versengett Keszthelyen
2019. június 11. kedd 13:34 - Keszthely
500 kadet vívó versengett Keszthelyen
500 magyar kadetvívó mérte össze tudását Keszthelyen a hétvégén. A versenyzőknek fontos állomás volt a Balaton-parti megmérettetés, hiszen ez volt a jövő évi Európa- és világbajnokság előválogatója. A helyi vívók is jó eredményeket értek el.

Két napon keresztül zajlott a Kadet Párbajtőr Előválogató a Csokonai Sportcsarnokban. A megmérettetésre az ország egész területéről érkeztek a 15-21 évesek kategóriájába tartozó vívók.  A versenyzők 16 páston vívhattak a rendezvényen. A csoportos megmérettetéseket követően egyenes kieséses rendszerben mérhették össze tudásukat a fiatalok. A Balaton Vívóklub tagjai szépen vették az akadályokat.

canlı bahis siteleri

„Én úgy gondolom, hogy nagyon sokat segít az, hogy otthon érzem magam. Igazából voltam is itt, nem ide jártam iskolába, de szoktam idejárni és otthonosan érzem magam és ez segít felszabadulni vívás terén.” - mondta el Kaló Ádám.

A szintén BVK színekben induló Németh Zétény is előkelő helyen végzett. Ő 13. helyezést ért el a ranglistán. A továbbjutásért 4-2-es győzelmet aratott.

„Igazából utoljára hat éve, amikor elkezdtem vívni, akkor vívtam itt először és szerintem azóta nem is volt itt verseny. Nagyon nagy élmény otthon szerencsére. Reméljük, még többször is sikerülhet.”

A vívóknak nem ez volt az első versenyük idén. Korábban már részt vettek hasonló megmérettetéseken is. A tét nem kicsi, hiszen ezek a pontok mind beleszámítanak a jövő évi Európa- és világbajnokság részvételi ranglistájához.

„Szakágunkban, férfi-női párbajtőrben rendszeresek a válogatóversenyek. Hazai válogatóverseny után kialakul egyfajta ranglista és így fognak kadetkörversenyre, valamint junior világkupákra utazni. Úgyhogy nagyon sok versenyünk van. Ez a második állomás és szeptemberben folytatódik ismét.” - ismertette Borosné Eitner Kinga.

A férfi kadet előválogató listáját a Vasas színeiben vívó Csabai Máté vezeti. Őt Kovács Gergely, az Alba Régia tagja és Fekete Ádám a Balaton Vívóklub versenyzője követi.  

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A találkozó célja volt, hogy az elmúlt időszak sikereit, jó gyakorlatait bemutassák egymásnak.
 
Keczeli Bianka és Major Veronika sportlövők voltak az est vendégei.
 
Ezúttal Balatonudvari és Vonyarcvashegy között több szakasz válhatott komfortosabbá.
 
A programba december 15-ig lehet regisztrálni.
 
A Híradó Plusz vendége: Mokos János káplán, a Ranolder iskola hitoktatója.
 
Több fontos kérdésről tárgyalt novemberi soros ülésén a keszthelyi képviselő testület.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus