Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Sport - Szabadidő / 500 kadet vívó versengett Keszthelyen
2019. jún. 11. kedd | Keszthely
500 kadet vívó versengett Keszthelyen
500 magyar kadetvívó mérte össze tudását Keszthelyen a hétvégén. A versenyzőknek fontos állomás volt a Balaton-parti megmérettetés, hiszen ez volt a jövő évi Európa- és világbajnokság előválogatója. A helyi vívók is jó eredményeket értek el.

Két napon keresztül zajlott a Kadet Párbajtőr Előválogató a Csokonai Sportcsarnokban. A megmérettetésre az ország egész területéről érkeztek a 15-21 évesek kategóriájába tartozó vívók.  A versenyzők 16 páston vívhattak a rendezvényen. A csoportos megmérettetéseket követően egyenes kieséses rendszerben mérhették össze tudásukat a fiatalok. A Balaton Vívóklub tagjai szépen vették az akadályokat.

canlı bahis siteleri

„Én úgy gondolom, hogy nagyon sokat segít az, hogy otthon érzem magam. Igazából voltam is itt, nem ide jártam iskolába, de szoktam idejárni és otthonosan érzem magam és ez segít felszabadulni vívás terén.” - mondta el Kaló Ádám.

A szintén BVK színekben induló Németh Zétény is előkelő helyen végzett. Ő 13. helyezést ért el a ranglistán. A továbbjutásért 4-2-es győzelmet aratott.

„Igazából utoljára hat éve, amikor elkezdtem vívni, akkor vívtam itt először és szerintem azóta nem is volt itt verseny. Nagyon nagy élmény otthon szerencsére. Reméljük, még többször is sikerülhet.”

A vívóknak nem ez volt az első versenyük idén. Korábban már részt vettek hasonló megmérettetéseken is. A tét nem kicsi, hiszen ezek a pontok mind beleszámítanak a jövő évi Európa- és világbajnokság részvételi ranglistájához.

„Szakágunkban, férfi-női párbajtőrben rendszeresek a válogatóversenyek. Hazai válogatóverseny után kialakul egyfajta ranglista és így fognak kadetkörversenyre, valamint junior világkupákra utazni. Úgyhogy nagyon sok versenyünk van. Ez a második állomás és szeptemberben folytatódik ismét.” - ismertette Borosné Eitner Kinga.

A férfi kadet előválogató listáját a Vasas színeiben vívó Csabai Máté vezeti. Őt Kovács Gergely, az Alba Régia tagja és Fekete Ádám a Balaton Vívóklub versenyzője követi.  

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

| 2024. jún. 3. hétfő 19:15 | Keszthely
A Csány-Szendrey iskola tornacsarnokában két napon át több mint 500-an álltak pástra.
| 2024. máj. 3. péntek 19:15 | Keszthely
A Balaton Vívóklub alapítója az első vívóedzőként vehette át a frissen alapított elismerést.
| 2023. okt. 11. szerda 17:20 | Keszthely
A Magyar Vívó Szövetség toadshowjának a Balaton-parti város volt az utolsó állomása.
| 2023. aug. 11. péntek 18:27 | Gyenesdiás
Több mint száz párbajtőrvívó részvételével rendeztek tábort Gyenesdiáson.
| 2022. ápr. 29. péntek 17:25 | Keszthely
A pandémia miatt kihagyott időszakban kicserélődött a mezőny, így még rangosabbak a helyezések.
X. évfolyam 11. szám
Megjelenés: 2024. június 14.
21:46
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
22:45
Savaria Filmfesztivál
23:45
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.