+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / 500 kadet vívó versengett Keszthelyen
2019. június 11. kedd 13:34 - Keszthely
500 kadet vívó versengett Keszthelyen
500 magyar kadetvívó mérte össze tudását Keszthelyen a hétvégén. A versenyzőknek fontos állomás volt a Balaton-parti megmérettetés, hiszen ez volt a jövő évi Európa- és világbajnokság előválogatója. A helyi vívók is jó eredményeket értek el.

Két napon keresztül zajlott a Kadet Párbajtőr Előválogató a Csokonai Sportcsarnokban. A megmérettetésre az ország egész területéről érkeztek a 15-21 évesek kategóriájába tartozó vívók.  A versenyzők 16 páston vívhattak a rendezvényen. A csoportos megmérettetéseket követően egyenes kieséses rendszerben mérhették össze tudásukat a fiatalok. A Balaton Vívóklub tagjai szépen vették az akadályokat.

canlı bahis siteleri

„Én úgy gondolom, hogy nagyon sokat segít az, hogy otthon érzem magam. Igazából voltam is itt, nem ide jártam iskolába, de szoktam idejárni és otthonosan érzem magam és ez segít felszabadulni vívás terén.” - mondta el Kaló Ádám.

A szintén BVK színekben induló Németh Zétény is előkelő helyen végzett. Ő 13. helyezést ért el a ranglistán. A továbbjutásért 4-2-es győzelmet aratott.

„Igazából utoljára hat éve, amikor elkezdtem vívni, akkor vívtam itt először és szerintem azóta nem is volt itt verseny. Nagyon nagy élmény otthon szerencsére. Reméljük, még többször is sikerülhet.”

A vívóknak nem ez volt az első versenyük idén. Korábban már részt vettek hasonló megmérettetéseken is. A tét nem kicsi, hiszen ezek a pontok mind beleszámítanak a jövő évi Európa- és világbajnokság részvételi ranglistájához.

„Szakágunkban, férfi-női párbajtőrben rendszeresek a válogatóversenyek. Hazai válogatóverseny után kialakul egyfajta ranglista és így fognak kadetkörversenyre, valamint junior világkupákra utazni. Úgyhogy nagyon sok versenyünk van. Ez a második állomás és szeptemberben folytatódik ismét.” - ismertette Borosné Eitner Kinga.

A férfi kadet előválogató listáját a Vasas színeiben vívó Csabai Máté vezeti. Őt Kovács Gergely, az Alba Régia tagja és Fekete Ádám a Balaton Vívóklub versenyzője követi.  

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
5 országból több mint 80 versenyző érkezett a keszthelyi eseményre.
 
Több ezren élvezték a koncerteket és az ünnepi tűzijátékot a Keszthelyi Balaton-parton.
 
13. alkalommal rendeztek Bor- és Csemegeszőlő fesztivált Vonyarcvashegyen.
 
A Festetics-kastélynál tartotta a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megyei szervezete Zalai Kenyérünnepét.
 
A keresztény állam és értékek védelme ma is aktuális – hangzott el augusztus 20-án, Keszthelyen.
 
Keszthely és Vonyarcvashegy lovasa is ott lehet a Hősök terén.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó