+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Hétvégén rendezik a Keszthelyi Kilométereket
2019. június 6. csütörtök 16:51 - Keszthely
Hétvégén rendezik a Keszthelyi Kilométereket
12. alkalommal rendezik meg a hétvégén a Keszthelyi Kilométereket. A kétnapos rendezvényre már most több mint 1400 előnevezés regisztráltak, de a helyszínen is várják a csatlakozni vágyókat. A verseny idején a városban forgalomkorlátozásra kell számítaniuk az autósoknak.

A Keszthelyi Kilométerek évek óta az egyik legnépszerűbb rendezvény a környéken. Idén is Pünkösdkor, június 8-án és 9-én valósítják meg a futóversenyt a szervezők. Gyermekfutamokon, sprint, 10,5 km-es, félmaraton, maraton távokon, váltóban és handbike kategóriában is nevezhetnek az érdeklődők. Mint Bedő Beáta, a Keszthelyi Kilométerek Egyesületének elnöke elmondta, idén is sok futót várnak.

„Pénteken zártuk le az előnevezésünket elég jó létszámmal, 1470 fővel. A helyszíni nevezésre várjuk még a futókat szombaton és vasárnap. Különleges lesz az idei év, hiszen új programjaink vannak, új kísérőprogramjaink vannak, de alapvetően a rendszerünk ugyanaz, mint szokott lenni, szombaton a gyerekversenyek és a sprintfutamok, vasárnap pedig maga a nagy 10 és fél kilométeres körpálya.” - mondta el Bedő Beáta.

Az elnök hozzátette, az ország különböző pontjairól érkeznek versenyzők, de egypár külföldi is akad a nevezők között. A Keszthelyi Kilométerek futói idén  is a Fő térről indulnak. A kastélyparkon keresztül a Tapolcai úton át tart a táv Gyenesdiásig, majd vissza a part mentén kijelölt területen. Emiatt útlezárásokra kell számítaniuk a közlekedőknek.

Szombaton délután fél 3-tól este 6 óráig teljes útlezárás lesz érvényben Keszthelyen a Sörház, a Kossuth, a Helikon és a Balaton utcában.  Vasárnap délelőtt fél 10-től fél 4-ig a teljes lezárás érinti a Fő teret, a Kastélykanyart, a Lehel utcát, a Tapolcai utcát, a Helikon utcát, a Helikon közt és a Kacsóh Pongrác utcát. Félpályás lezárásra kell számítani a Zsidi úton és a Toldi utcában, Gyenesdiáson pedig a Kereskedők útján, az Avar vezér, a Béke, a Kapernaum és a Széchenyi utcán.

A verseny miatt a Keszthely és Vonyarcvashegy közti szakaszon a vasúti forgalom szünetel, az utasokat vonatpótló buszok szállítják. A Volán autóbusz járatai a Csapás utca és a Bercsényi utca felé közlekednek majd.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Dr.Károly Róbert előadásai segítik megérteni a komolyzenét.
 
Nagy tömeg fogadta a lipicai fogattal érkező Mikulást a keszthelyi Fő téren.
 
A 6. sz. választókörzetben szavazategyenlőség miatt kellett új voksolást kiírni.
 
Az idei évben 6,7 kilogram az egy főre jutó éves halfogyasztás, ez jóval elmarad az uniós átlagtól.
 
Ötödik alkalommal szervezték meg az eseményt a Georgikon Karon.
 
Nagyon jó borokra lehet számítani az idén. Szépen érett, egészséges gyümölcsöket szüreteltek az ősszel.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó