+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Gyerektábor a Kis-Balatonon
2019. június 5. szerda 20:00 - Zalavár
Gyerektábor a Kis-Balatonon
Idén is lesz Kis-Balaton építő tábor. Több szervezet összefogásával második alkalommal rendezik meg, amely hiánypótló kezdeményezés az országban. A zalaszabari Holnapocska Tábor keretében megvalósuló programokra Zala megyei középiskolák tanulói jelentkezhettek. A harminc fős tábor már megtelt.

Tavaly rendezték meg először a Kis-Balaton építő tábort középiskolások számára. Munkájukkal óriási segítséget nyújtottak a természetvédelmi terület működésében. 2018-ban két csoport számára biztosították a táborozást, idén egy harminc fős turnus lesz, augusztus elején. A tábor egy összefogás eredménye, amelynek a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság az egyik pillére. Gaál Róbert igazgató így fogalmazott: "Nagyon sok olyan létesítményünk van, aminek faszerkezetes elemei vannak: akár hidak, zsilipek korlátai, akár a kilátók. Ezeknek a kezelésében, festésében vettek részt a diákok. Itt saját szemükkel láthatták azt, hogy milyen látszata van egy igazi munkanapnak. A munka végén látták, hogy mennyire megszépült az a környezet, ahol ők dolgoztak."

A táborral kapcsolatos információkat sajtótájékoztató keretében osztották meg a szervezők. Az augusztus 4-én kezdődő, egy hetes programban csak a délelőtti órákban dolgoznak a tanulók, az ebédet követően már a kikapcsolódásé lesz a főszerep. A Balaton-felvidéki Nemzeti Park részéről Puskás Zoltán igazgató elmondta: a gyermekkezek óriási segítséget nyújtanak számukra is. "30 ember, 30 dolgos kéz az nem mindig áll az igazgatóságnak a rendelkezésére. Ugye nagyon nagyon szabott létszámgazdálkodásunk van, és a tavalyi évben a Diás-szigeten, a Fekete István Emlékháznál megrendezett építőtábor csak azt tudom mondani, hogy remek jól sikerült a számunkra is" - vélekedett az igazgató.

A sajtótájékoztatón a Szabadics Zrt. vízügyi munkatársa, Resitczky Gergely elmondta: új programelemként találkozhatnak a gyerekek a “Vízi Tanodával”, amit ő dolgozott ki. A Holnapocska Tábor alapítója, Szabadics Zoltán úgy fogalmazott: az egykori építőtáborok felújításáról van szó, aminek egyik célja, hogy megmutassák a gyerekeknek az értékteremtő munka szépségét. Hozzátette: "Tavaly, amikor az első építőtábort megszerveztük, akkor is tudtuk, hogy az biztos, hogy egy sikeres dolog lesz, hiszen minden embernek a vágya az, hogy másokkal együtt közösen építsen, közösen alkosson. Azt is tudtuk, hogy aztán ebből elfáradva, visszatérve a bázisra ha mi tudjuk biztosítani a közös szórakozást - mert azért ez legalább olyan fontos ennek a korosztálynak - akkor valóban szükség lesz arra, hogy ezt idén újra megszervezzük és újra legyen építőtábor."

A “Szabadics a Gyermekekért Alapítvány” kimondottan a gyermekprogramok támogatását tűzte ki célul. A Holnapocska Tábor idén ünnepli tizedik születésnapját.

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Bővül a színház fogadótere, a tervek között szerepel egy piaci kéregparkoló és vásárcsarnok kialakítása.
 
Novák Ferencet és Vértesaljai Lászlót is polgármesterjelöltnek javasolják.
 
Az Alkotmánybíróság elnöke egyedüli jelölt volt a tisztségre.
 
Szabás-varrás workshop kezdődött a keszthelyi Népművészeti Alkotóházban
 
Az elmúlt évek inflációja, illetve az ingatlanok értékemelkedése indokolta a döntést.
 
A jelenlegi polgármester közösségi oldalán köszönte meg a keszthelyi Fidesz csoport támogatását.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus