Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Gyerektábor a Kis-Balatonon
2019. jún. 5. szerda | Zalavár
Gyerektábor a Kis-Balatonon
Idén is lesz Kis-Balaton építő tábor. Több szervezet összefogásával második alkalommal rendezik meg, amely hiánypótló kezdeményezés az országban. A zalaszabari Holnapocska Tábor keretében megvalósuló programokra Zala megyei középiskolák tanulói jelentkezhettek. A harminc fős tábor már megtelt.

Tavaly rendezték meg először a Kis-Balaton építő tábort középiskolások számára. Munkájukkal óriási segítséget nyújtottak a természetvédelmi terület működésében. 2018-ban két csoport számára biztosították a táborozást, idén egy harminc fős turnus lesz, augusztus elején. A tábor egy összefogás eredménye, amelynek a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság az egyik pillére. Gaál Róbert igazgató így fogalmazott: "Nagyon sok olyan létesítményünk van, aminek faszerkezetes elemei vannak: akár hidak, zsilipek korlátai, akár a kilátók. Ezeknek a kezelésében, festésében vettek részt a diákok. Itt saját szemükkel láthatták azt, hogy milyen látszata van egy igazi munkanapnak. A munka végén látták, hogy mennyire megszépült az a környezet, ahol ők dolgoztak."

A táborral kapcsolatos információkat sajtótájékoztató keretében osztották meg a szervezők. Az augusztus 4-én kezdődő, egy hetes programban csak a délelőtti órákban dolgoznak a tanulók, az ebédet követően már a kikapcsolódásé lesz a főszerep. A Balaton-felvidéki Nemzeti Park részéről Puskás Zoltán igazgató elmondta: a gyermekkezek óriási segítséget nyújtanak számukra is. "30 ember, 30 dolgos kéz az nem mindig áll az igazgatóságnak a rendelkezésére. Ugye nagyon nagyon szabott létszámgazdálkodásunk van, és a tavalyi évben a Diás-szigeten, a Fekete István Emlékháznál megrendezett építőtábor csak azt tudom mondani, hogy remek jól sikerült a számunkra is" - vélekedett az igazgató.

A sajtótájékoztatón a Szabadics Zrt. vízügyi munkatársa, Resitczky Gergely elmondta: új programelemként találkozhatnak a gyerekek a “Vízi Tanodával”, amit ő dolgozott ki. A Holnapocska Tábor alapítója, Szabadics Zoltán úgy fogalmazott: az egykori építőtáborok felújításáról van szó, aminek egyik célja, hogy megmutassák a gyerekeknek az értékteremtő munka szépségét. Hozzátette: "Tavaly, amikor az első építőtábort megszerveztük, akkor is tudtuk, hogy az biztos, hogy egy sikeres dolog lesz, hiszen minden embernek a vágya az, hogy másokkal együtt közösen építsen, közösen alkosson. Azt is tudtuk, hogy aztán ebből elfáradva, visszatérve a bázisra ha mi tudjuk biztosítani a közös szórakozást - mert azért ez legalább olyan fontos ennek a korosztálynak - akkor valóban szükség lesz arra, hogy ezt idén újra megszervezzük és újra legyen építőtábor."

A “Szabadics a Gyermekekért Alapítvány” kimondottan a gyermekprogramok támogatását tűzte ki célul. A Holnapocska Tábor idén ünnepli tizedik születésnapját.

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

| 2024. júl. 11. csütörtök 19:15 | Vonyarcvashegy
A helyi utánpótlásból három gyerek szeptembertől a ZTE és az Illés Akadémia kötelékében folytatja.
| 2024. júl. 10. szerda 19:15 | Keszthely
A Keszthelyi Tollaslabda Egyesület 11. alkalommal szervezte meg a tábort.
| 2024. júl. 9. kedd 19:15 | Keszthely
Táborozókat láttunk vendégül.
| 2024. jún. 28. péntek 19:15 | Keszthely
Az előttük álló kihívásokról is beszélgettek a résztvevők.
| 2024. jún. 27. csütörtök 19:15 | Keszthely
Pályaválasztási tábort szervezett a Közgazdasági Technikum.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
Kukkantó
18:24
Savaria Filmfesztivál
18:36
18:38
Hargita TV
19:00
Híradó
19:45
Balasport 2023
20:15
Egy csipetnyi szó
20:49
Göcsej Filmfesztivál
21:00
Kukkantó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.