Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Gyerektábor a Kis-Balatonon
2019. jún. 5. szerda | Zalavár
Gyerektábor a Kis-Balatonon
Idén is lesz Kis-Balaton építő tábor. Több szervezet összefogásával második alkalommal rendezik meg, amely hiánypótló kezdeményezés az országban. A zalaszabari Holnapocska Tábor keretében megvalósuló programokra Zala megyei középiskolák tanulói jelentkezhettek. A harminc fős tábor már megtelt.

Tavaly rendezték meg először a Kis-Balaton építő tábort középiskolások számára. Munkájukkal óriási segítséget nyújtottak a természetvédelmi terület működésében. 2018-ban két csoport számára biztosították a táborozást, idén egy harminc fős turnus lesz, augusztus elején. A tábor egy összefogás eredménye, amelynek a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság az egyik pillére. Gaál Róbert igazgató így fogalmazott: "Nagyon sok olyan létesítményünk van, aminek faszerkezetes elemei vannak: akár hidak, zsilipek korlátai, akár a kilátók. Ezeknek a kezelésében, festésében vettek részt a diákok. Itt saját szemükkel láthatták azt, hogy milyen látszata van egy igazi munkanapnak. A munka végén látták, hogy mennyire megszépült az a környezet, ahol ők dolgoztak."

A táborral kapcsolatos információkat sajtótájékoztató keretében osztották meg a szervezők. Az augusztus 4-én kezdődő, egy hetes programban csak a délelőtti órákban dolgoznak a tanulók, az ebédet követően már a kikapcsolódásé lesz a főszerep. A Balaton-felvidéki Nemzeti Park részéről Puskás Zoltán igazgató elmondta: a gyermekkezek óriási segítséget nyújtanak számukra is. "30 ember, 30 dolgos kéz az nem mindig áll az igazgatóságnak a rendelkezésére. Ugye nagyon nagyon szabott létszámgazdálkodásunk van, és a tavalyi évben a Diás-szigeten, a Fekete István Emlékháznál megrendezett építőtábor csak azt tudom mondani, hogy remek jól sikerült a számunkra is" - vélekedett az igazgató.

A sajtótájékoztatón a Szabadics Zrt. vízügyi munkatársa, Resitczky Gergely elmondta: új programelemként találkozhatnak a gyerekek a “Vízi Tanodával”, amit ő dolgozott ki. A Holnapocska Tábor alapítója, Szabadics Zoltán úgy fogalmazott: az egykori építőtáborok felújításáról van szó, aminek egyik célja, hogy megmutassák a gyerekeknek az értékteremtő munka szépségét. Hozzátette: "Tavaly, amikor az első építőtábort megszerveztük, akkor is tudtuk, hogy az biztos, hogy egy sikeres dolog lesz, hiszen minden embernek a vágya az, hogy másokkal együtt közösen építsen, közösen alkosson. Azt is tudtuk, hogy aztán ebből elfáradva, visszatérve a bázisra ha mi tudjuk biztosítani a közös szórakozást - mert azért ez legalább olyan fontos ennek a korosztálynak - akkor valóban szükség lesz arra, hogy ezt idén újra megszervezzük és újra legyen építőtábor."

A “Szabadics a Gyermekekért Alapítvány” kimondottan a gyermekprogramok támogatását tűzte ki célul. A Holnapocska Tábor idén ünnepli tizedik születésnapját.

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

| 2023. nov. 27. hétfő 12:46 | Keszthely
Szombaton volt a Szovjetunióba hurcolt magyar politikai rabok és kényszermunkások emléknapja.
| 2023. okt. 10. kedd 16:21 | Keszthely
A “Művészek Szabad Alkotóközössége” táborában született alkotásokat állították ki a Balatoni Műzeumban.
| 2023. szep. 4. hétfő 16:57 | Keszthely
A programon vetélkedők és evezés is várta őket, valamint felfedezhették Keszthelyt a fiatal egyetemisták.
| 2023. aug. 24. csütörtök 17:52 | Keszthely
Negyedik alkalommal szervezik meg Keszthelyen a Mária Rádió Médiatáborát.
| 2023. aug. 16. szerda 15:30 | Keszthely
12 gyerek táborozott a Keszthelyi Evangélikus Egyházközség szervezésében a Majormúzeumban.
X. évfolyam 11. szám
Megjelenés: 2024. június 14.
20:08
Göcsej Filmfesztivál
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Hittel,lélekkel
21:40
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
22:15
22:45
Természetvédelem határok nélkül
23:08
Göcsej Filmfesztivál
23:57
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.