+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Alapítvány a tehetséges gyermekekért
2019. június 4. kedd 16:38 - Keszthely
Alapítvány a tehetséges gyermekekért
Első jótékonysági koncertjét tartotta a Habsburg Kinga Alapítvány vasárnap. A főhercegasszony a tavalyi Városnapján jelentette be, hogy 1 millió forintos törzstőkével kíván létrehozni egy olyan alapítványt, amely a művészetekben kimagasló gyerekeket támogatja.

Kádár Viktória három éves kora óta zongorázik. Tehetségét édesanyja fedezte fel, és a 10 éves kislány mára már nem csak hazai, hanem nemzetközi versenyeken is kiváló eredményekkel szerepel. A Festetics-kastély tükörtermében is elkápráztatta a közönséget virtuóz zongorajátékával.

„Az országos zongoraversenyt, a 15-et nemrég a legnagyobb díjjal nyertem meg, áprilisban pedig az EPTA nevű zongoraversenyt nyertem meg, azt is a legnagyobb különdíjjal és a legnagyobb pontszámmal.” - mondta a Festetics György Zeneiskola növendéke.

A Habsburg Kinga Alapítvány első jótékonysági hangversenyén a Festetics György Zeneiskola jelenlegi és volt növendékei is bemutatkoztak. A rendezvényre azok a diákok kaptak meghívást, akik zenei téren kiemelkedő tehetséggel bírnak. Habsburg Kinga főhercegasszony, az alapítvány létrehozója köszöntőjében elmondta, ez a szervezet a gyerekekről és a gyerekeknek szól.        

„Ennek az a célja, hogy kisgyerekeket, akik tehetségesek, hogy azok támasztva legyenek itt Keszthelyen, mert eddig azt hiszem, hogy még nem volt.” - tájékoztatott Habsburg-Lotharingiai Mária Kinga, a Habsburg Kinga Alapítvány létrehozója.

A Festetics-kastély tükörtermében szervezett programon bemutatkoztak a zeneiskola kezdő növendékei is. A gyerekek furulyán és zongorán mutatták meg a közönségnek, hogy mit tanultak az elmúlt évben. A Habsburg Kinga Alapítvány azonban nem csak a zenében kiemelkedő tehetségeket támogatja. Segíti azokat is, akik az irodalom, a festészet, a táncművészet vagy bármilyen más művészeti ágazatban érnek el jeles eredményeket.

„Szeretnénk a következő időszakban kiterjeszteni a többi művészeti ágra. A zenével kezdtünk, hiszen a Festetics György Zeneiskolában olyan kimagasló tehetségek tanulnak és adnak számot tudásukról, érnek el eredményeket, öregbítik Keszthely város hírnevét, hogy azt gondoltuk, hogy a zenével kezdünk. Természetesen mind a táncművészet mind pedig egyéb művészeti ágakban a jövőben szeretnénk szélesíteni a palettát.” - emelte ki Dósa Zsolt, a Habsburg Kinga Alapítvány kuratóriumi elnöke.

Az alapítvány a koncert végén először adott át okleveleket és pénzjutalmakat a kiemelkedően tehetséges gyerekeknek.. Elismerésben részesítették Kádár Viktóriát, jutalmat vehetett át Molnár Marcell. Támogatást kapott Kovács-Markó Ákos, valamint Tamás Luca is.

Regman Karola - Keszthelyi TV

 

galéria
1
2
3
4
5
6
további híreink
 
A római kori fenékpusztai erőd elevenedik meg a Balatoni Múzeum legújabb kiállításán.
 
Több mint 1 millió forint gyűlt össze a hétvégén a Fuss, hogy mások is túlélhessék! versenyen.
 
8. alkalommal nyitották meg a Trófeaszemlét a Vadászati Múzeum parkjában.
 
Idén is zarándokolnak Sümegre.
 
Rezisztens és új szőlőfajtákat is szemügyre vehettek az érdeklődők Cserszegtomajon.
 
Régészek és építészek tárgyalják, hogy milyen lehetőségei vannak egy régészeti park kialakításának.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó