+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Alapítvány a tehetséges gyermekekért
2019. június 4. kedd 16:38 - Keszthely
Alapítvány a tehetséges gyermekekért
Első jótékonysági koncertjét tartotta a Habsburg Kinga Alapítvány vasárnap. A főhercegasszony a tavalyi Városnapján jelentette be, hogy 1 millió forintos törzstőkével kíván létrehozni egy olyan alapítványt, amely a művészetekben kimagasló gyerekeket támogatja.

Kádár Viktória három éves kora óta zongorázik. Tehetségét édesanyja fedezte fel, és a 10 éves kislány mára már nem csak hazai, hanem nemzetközi versenyeken is kiváló eredményekkel szerepel. A Festetics-kastély tükörtermében is elkápráztatta a közönséget virtuóz zongorajátékával.

„Az országos zongoraversenyt, a 15-et nemrég a legnagyobb díjjal nyertem meg, áprilisban pedig az EPTA nevű zongoraversenyt nyertem meg, azt is a legnagyobb különdíjjal és a legnagyobb pontszámmal.” - mondta a Festetics György Zeneiskola növendéke.

A Habsburg Kinga Alapítvány első jótékonysági hangversenyén a Festetics György Zeneiskola jelenlegi és volt növendékei is bemutatkoztak. A rendezvényre azok a diákok kaptak meghívást, akik zenei téren kiemelkedő tehetséggel bírnak. Habsburg Kinga főhercegasszony, az alapítvány létrehozója köszöntőjében elmondta, ez a szervezet a gyerekekről és a gyerekeknek szól.        

„Ennek az a célja, hogy kisgyerekeket, akik tehetségesek, hogy azok támasztva legyenek itt Keszthelyen, mert eddig azt hiszem, hogy még nem volt.” - tájékoztatott Habsburg-Lotharingiai Mária Kinga, a Habsburg Kinga Alapítvány létrehozója.

A Festetics-kastély tükörtermében szervezett programon bemutatkoztak a zeneiskola kezdő növendékei is. A gyerekek furulyán és zongorán mutatták meg a közönségnek, hogy mit tanultak az elmúlt évben. A Habsburg Kinga Alapítvány azonban nem csak a zenében kiemelkedő tehetségeket támogatja. Segíti azokat is, akik az irodalom, a festészet, a táncművészet vagy bármilyen más művészeti ágazatban érnek el jeles eredményeket.

„Szeretnénk a következő időszakban kiterjeszteni a többi művészeti ágra. A zenével kezdtünk, hiszen a Festetics György Zeneiskolában olyan kimagasló tehetségek tanulnak és adnak számot tudásukról, érnek el eredményeket, öregbítik Keszthely város hírnevét, hogy azt gondoltuk, hogy a zenével kezdünk. Természetesen mind a táncművészet mind pedig egyéb művészeti ágakban a jövőben szeretnénk szélesíteni a palettát.” - emelte ki Dósa Zsolt, a Habsburg Kinga Alapítvány kuratóriumi elnöke.

Az alapítvány a koncert végén először adott át okleveleket és pénzjutalmakat a kiemelkedően tehetséges gyerekeknek.. Elismerésben részesítették Kádár Viktóriát, jutalmat vehetett át Molnár Marcell. Támogatást kapott Kovács-Markó Ákos, valamint Tamás Luca is.

Regman Karola - Keszthelyi TV

 

galéria
1
2
3
4
5
6
további híreink
 
Visszaáll a régi nyitva tartási rend és az időkorlátot is eltörlik szombattól.
 
Több termelő online értékesítette a borokat, ebben a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa is segített.
 
A koronavírus-járvány miatt nem szervezhetik meg a népszerű rendezvényt.
 
Jótékonysági és közösségépítő kihívásokat is teljesítettek a korlátozás alatt az emberek.
 
Az önkormányzati képviselő az elcsatolás miatt fejezte ki aggodalmát.
 
A hallgatók online adhatnak számot a tudásukról szóban és írásban egyaránt.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó