+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Sikerek a táncstúdiónál
2019. május 24. péntek 16:22 - Gyenesdiás
Sikerek a táncstúdiónál
Rövid fennállásuk óta rangos sikereket értek el az Emotion Táncstúdió versenyzői. A Gyenesdiáson működő, számos környékbeli táncost összefogó egyesület nagyon jó körülmények közt végzi tevékenységét. A standard és latin-amerikai táncokat mintegy 120 fő tanulja és járja az óvodástól kezdve a nyugdíjasokig.

Az Emotion Táncstúdió négy évvel ezelőtt 12 táncossal indult. Az egyesület lassú, de stabil gyarapodásnak indult. Mára mintegy 120 fő tartozik a stúdió égisze alá.  Két évvel ezelőtt komolyabb szintre lépve saját teremben gyakorolhatnak a táncosok. A feltételeik meghaladják a magyar táncsport átlagát.

Sümegi Júlia a kezdetek óta tagja a stúdiónak. Előző és jelenlegi partnerével is számos sikert ért el. Céljaik is határozottak és előremutatóak.

„Én táncosnő szeretnék lenni és majd később tánctanár is nagyon szeretnék lenni" – mondta az ifjú táncos. "Nálam is hasonlók az elképzelések” - tetet hozzá partnere, Tihanyi Barnabás.   

A nagy ívű célokra a kiváló eredmények is biztatják a táncosokat. A két éve megkezdett versenyeztetés már most rengeteg sikert hozott, mára a legjobb 20 egyesület közé kerültek.  A stúdió táncosai a Magyar TáncSport Szakszövetség égisze alatt zajló megmérettetéseken 164-szer állhattak dobogóra és 102 aranyérmet szereztek. 

„Az estetek több mint 80 százalékában a dobogón vannak a táncosaink a táncsport szövetség versenyein. E mellett van 9 Nyugat-Magyarország bajnoka az egyesületnek és 6 országos bajnoka. Ez azt jelenti, hogy az a kategória, ami a táncosainknak ki van jelölve, hogy csak ott tud versenyezni, nincs lehetősége máshol, tehát az az ő szintjének, korának megfelelő kategória abban 6 páros is országos bajnoki címet szerzett az elmúlt két éven belül” - nyilatkozta Filák Marek elnök-vezetőedző.

A standard és latin-amerikai táncokat széles korosztály tanulja. Ötéves a legfiatalabb táncos, de nyugdíjasok is előszeretettel látogatják a stúdiót. Az egyesület vezetőjének az a célja, hogy elegáns, értékőrző párokat állítsák mintául a fiatal táncosok elé. Filák Marek azt vallja, hogy a művészi oldal és a test felkészítése mellett a tánc megtanít küzdeni, győzni és veszíteni is.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A gimnázium tanulói és tanárai 400 000 forintos adományt vittek az ungvári Drugeth Gimnáziumnak.
 
15 szakon 13 bizottság előtt vizsgázott 147 egyetemista.
 
A Kossuth-díjas festőművész tárlata a Kis Szent Teréz Bazilikában tekinthető meg július 31-ig.
 
Évente akár 10 ezer tojást is elfogyasztanak a ragadozók a területen, ezért indult a kísérlet.
 
Új projekt segíti a fiatalok nyári munkalehetőségeit.
 
A nyertes képeket jótékonysági árverésen vásárolhatták meg az érdeklődők.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó