+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Tanulás Legoval
2019. május 24. péntek 15:50 - Keszthely
Tanulás Legoval
A digitális világ megismerését segíti az a pályázat, melynek kapcsán játékos keretek között tanulhatnak a gyerekek a Csány-Szendrey iskolában. A projekt keretein belül különböző kompetenciákat tudnak a résztvevő pedagógusok fejleszteni Legozás által. Többek között segítik ezek a matematika, a szövegértés és a szövegalkotás készségeket is. A programban Zala megye 5 oktatási intézménye vesz részt.

A digitális környezet a köznevelésben elnevezésű pilot projektről tartottak szakmai napot a Csány-Szendrey Általános Iskolában. A program egy pályázat keretén belül valósul meg, mely tavaly január elsején vette kezdetét. A Nagykanizsai Tankerület 5 intézménye vesz részt ebben, akik olyan Lego-csomagokat kaptak, melyekkel a matematikai, szövegértési és szövegalkotási készségeket tudják fejleszteni.

„10 bevont pedagógusunk van, ők továbbképzéseken vettek részt, hogy ezzel is segítsék a projekt minél rugalmasabb megvalósulását. Az idei tanévben 3 kolléga, a következő tanévben szintén három kolléga lesz a megvalósító. Az iskolában célunk, hogy a gyerekek otthonosan érzik magukat és úgy véljük, hogy a csomagokkal meg tudjuk valósítani, hogy a digitális és a manuális világ összhangba kerüljön.” - ismertette Csécs-Molnár Adrienn igazgatóhelyettes. 

A projekt keretein belül többek között közösen építették fel a résztvevő negyedikesek a Lego-szigetet. A tanórákon különböző szituációkat kellett a játékok segítségével megteremteniük, majd bemutatniuk társaiknak.

„Szerintem ez nagyon jó, mert kicsit mást is csinálunk. Szóval nem csak arról szól, hogy leülünk a padba, írunk, megbeszéljük a dolgokat, hanem kicsit teljesen máshogy csináljuk az egészet.” - mondta el Katona Léna.

A projekt célja, hogy olyan programot valósítsanak meg általa, amelyben a pedagógusok és a tanulók egyfajta módszertant kaphatnak a digitális világ megismerésére – ismertette dr. Molnár Zoltán projektvezető.

„Ez magában foglalja azt is, hogy a pedagógusok számára egy olyanfajta módszertan kerüljön kidolgozásra, amivel maga a digitális oktatásnak a készsége vagy a kompetenciája fejleszthető, a tanulók számára pedig nyilvánvalóan a digitális eszközök használata, illetve az oktatásban ezeknek a felhasználása, minél hatékonyabb kezelése, nem is feltétlenül kezelése, hanem használata, az oktatás segítése lenne a cél.”

Mint elhangzott, a pályázat összköltségvetése 110 millió forint, az öt intézmény ebből tudja megvalósítani az eszközbeszerzést, a szakmai rendezvények lebonyolítását, de fedezni tudják belőle a projekt egyéb kiadásait is.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A gimnázium tanulói és tanárai 400 000 forintos adományt vittek az ungvári Drugeth Gimnáziumnak.
 
15 szakon 13 bizottság előtt vizsgázott 147 egyetemista.
 
A Kossuth-díjas festőművész tárlata a Kis Szent Teréz Bazilikában tekinthető meg július 31-ig.
 
Évente akár 10 ezer tojást is elfogyasztanak a ragadozók a területen, ezért indult a kísérlet.
 
Új projekt segíti a fiatalok nyári munkalehetőségeit.
 
A nyertes képeket jótékonysági árverésen vásárolhatták meg az érdeklődők.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó