+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Információszerzést segítő rendszer a kórházban
2019. május 22. szerda 11:36 - Keszthely
Információszerzést segítő rendszer a kórházban
Naponta sok beteg fordul meg a Keszthelyi Kórház sürgősségi osztályán. Állapotuk között nagy különbségek lehetnek, halaszthatatlan beavatkozást igényelnek. Már régóta triázs ápolók segítenek az osztályon a beavatkozási sorrend felállításában. Azonban bevezették a betegek tájékozódását segítő számítógépes rendszert is, ami ma még ritkaságnak számít a magyar kórházakban.

Dr. Bondor Gyula a sürgősségi osztályvezető főorvosa arról adott tájékoztatást, hogy az osztályon új tematika alapján segítik a betegeket. A triázsolás  már régóta jól működik, de a  rendszert tovább fejlesztették a Keszthelyi Kórházban  egy, a betegek információját segítő számítógépes rendszerrel amihez a betegellátást sorrendbe állító kártya is teljes körű felvilágosítást ad. Annak színe is jelzi a sürgősségi fokozatokat.

"Az új beteg információs rendszerünk abban segít, hogy a betegek saját maguk is tudják követni monitoron taj szám alapján, hogy az ellátásuk hol tart. Amikor beérkeznek a triázs ápolók rögzítik azt a besorolási státuszt, hogy mennyi időn belül kell elkezdeni az ellátásukat. Lehet azonnali, 15 percen belüli, 60 percen belüli és 120 percen belüli ellátás és ezt is tudják követni, hogy hol tart ez az idő."- mondta a főorvos.

A betegek azt is figyelemmel tudják kísérni, hogy a képalkotó, a labor vagy az elrendelt szakvizsgálat elkészült-e már. Megtekintette-e az orvos, s hogy mikor kerül a vizsgálat kiértékelésre. A triázs rendszer működtetése a beteglétszám megnövekedése miatt vált hónapokkal ezelőtt aktuálissá, azonban kevésnek bizonyult a szóbeli  tájékoztatás.

"Vizuálisan is meg kell jeleníteni valamilyen formában azokat a lépéseket, amelyek az adott betegre, vagy a vele együtt érkező hozzátartozókra vonatkoznak. Ebből a legeslegfontosabb, hogy mennyi ideje vár. Ezért a képernyő amin az információk megjelennek, a kiírt taj szám vagy útlevélszám, személyi igazolvány szám után mindjárt megjelenik, hogy az adott beteg mennyi ideje várakozik az ellátásra."- adott tájékoztatást Dr. Kvarda Attila főigazgató.

Az új rendszer egy kontrollt is biztosít, mert a várakozók is láthatják, hogy hol tart a betegek ellátása és a  pontosan szabályozott rendszerben az orvos is könnyebben tájékozódik.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
 
Húsvéti családi napot rendezett a Keszthelyi Evangélikus Egyházközség, dísz sírkerteket is készítettek.
 
Augusztus 22-e és 25-e között szervezik meg az eseményt a Balaton Színházban és a Fő téren.
 
Sok érdeklődőt mozgatott meg Gyenesdiáson a húsvéti készülődés és tojásfa díszítés programja.
 
Az olvasáskutatásról és az olvasási szokásokról hallhattak előadást a vajdások.
 
Várják az induló könnyűzenei együttesek jelentkezését, akik a Balaton-parton mérethetik meg magukat.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus