+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Báloztak a Festetics kastélyban
2019. május 13. hétfő 14:46 - Keszthely
Báloztak a Festetics kastélyban
Régi idők főúri hagyományait felelevenítve rendezték meg, hetven év után 2018-ban a Helikon Kastélymúzeumban a Festetics bált, a Pelso Társaság tagjai. A hagyományteremtő szándékkel indult rendezvény olyan jól sikerült, hogy a hét végén második alkalommal báloztak a kastély ódon falai között.

Hintókon érkeztek a vendégek a Festetics kastély parkjába a szombat esti rendezvényre. A tükörteremben Kukorelli Pál, a Pelso Társaság doenje köszöntötte a 2. Festetics bál résztvevőit.  A 2011-ben egyesületté alakult társaság tavaly hagyományteremtő céllal hívta életre az egykori nemesi ünnepek hangulatát idéző bált. A színvonalas rendezvénnyel szeretnék szorosabbra fűzni a kapcsolatokat és felhívni a figyelmet az értékekre.

"Nem csak Keszthelynek fontos, hanem a Dél-Balatoni, a Nyugat-balatoni környéknek is fontos és azt is szeretnénk, hogy minél többen csatlakozzanak."- mondta Dr. Kukorelli Pál, a Pelso Társaság doenje.

A megnyitó ünnepségen a Pelso Társaság elnöke, Horváth Imre  köszöntőjében kiemelte, hogy a Festetics kastélyban 70 éve nem volt bál  pedig egykor nagy szerepe volt a város életében is. A múltidéző rendezvényre pedig nagy igény mutatkozik.

"Az első Festetics bálnak nagyon pozitív volt a tapasztalata és épp ebből felbuzdulva szerveztük meg a 2. Festetics bált. A cél, az egyértelmű, mutassuk meg, hogy Keszthelyen lehet egy olyan társasági eseményt, egy olyan társasági bált szervezni, amelyről nem csak Keszthelyt fogják ismerni, hanem a környéket, a Balaton-partot, sőt Magyarországot is."-emelte ki a társaság elnöke, Horváth Imre.

A rendezvényen a bál  fővédnöke,Dr Festetics György elfoglaltsága miatt nem tudott megjelenni,így felolvasták a bálozók számára küldött  levelét, melyben nagy örömét kifejezve kívánt jó szórakozást az estély résztvevőinek. A megnyitó hangulatát emelte a Gála Társastánc Klub tagjainak gyönyörű keringője ami után a résztvevők átvonultak a vacsora helyszínére a Velencei tükörterembe. A rendezvény hajnalig tartó bállal zárult.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Több mint 200 négyzetméterrel bővítik a Vadászati Múzeumot.
 
A keszthelyi kiválóság női pisztoly számban diadalmaskodott.
 
A készítmények 18 terápiás területet érintenek.
 
Az egész Kárpát-medencéből várják a kórusokat és népzenészeket Keszthelyre június 5-én és 6-án.
 
A zalaszántói Baráti Kör negyedik alkalommal szervezte meg a programot a Gersei-Pethő kúria udvarán.
 
Az első és második világháború hősi halottai előtt hajtottak fejet vasárnap Gyenesdiáson.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó