+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Remekelnek a Csány-Szendrey-s diákok
2019. május 10. péntek 21:37 - Keszthely
Remekelnek a Csány-Szendrey-s diákok
Egész évben remekelnek a Csány-Szendrey Általános Iskola diákjai. Több országos és nemzetközi versenyen vettek részt ebben a tanévben is, amelyeken szinte mindig a dobogóra állhattak. Biológia, matematika, idegen nyelv és zenei területeken is remekeltek, de a Kiscápák is folyamatosan hozzák az érmeket. Egy pályázat kapcsán pedig Los Angelesbe utazhatnak.

Kedvenc tanóráján vesz részt Legoza Ádám. A tanuló korábban harmadik alkalommal indult a Bókay Árpád Országos Biológiaversenyen. Eddig kétszer 9-dik helyezést ért el, idén viszont először országos 2. lett.

"Idén egy természetbeli kirándulás volt a téma, ahol az ország természeti szépségeiről kellett írnom. A Kis-Balatonhoz kirándultam el, ott jegyzeteltem, később megírtam a pályamunkát, ahhoz kellett készíteni társasjátékot, keresztrejtvényt.” - emlékezett vissza a tanuló.

A Csány-Szendreys diákok több megmérettetésen is részt vettek az év során. Molnár Luca matematikaversenyen jeleskedett, Budavári Virág pedig magyar nyelv és irodalom vetélkedőn végzett előkelő helyen. A Bolyai csapatversenyen a harmadikosok indultak el, ahol 1140 csoport közül ért el első helyezést Gyarmati Virág, Molnár Liza, Kása Lukács és Tamcsu Szófia.

„Az idén először elindultunk csapatversenyeken is az egyéni sikereiket követően, majd pedig az egyéni versenyeken indultunk. Az első versenyünk a Bolyai csapatverseny volt, amit novemberben rendeztek meg. fantasztikus érzés volt látni, hogy hogy össze tudnak dolgozni ezek a pici gyerkőcök." - mondta el Szalai Klára felkészítő tanár.

A jelenleg harmadik osztályos gyerekek egyéni próbákon is megmérettették magukat, amelyeken szintén szép eredményekkel szerepeltek.

Az iskola tehetséges zongoristája, Kádár Viktória is több versenyen vett részt idén, melyeken Bach, Chopin, Haydn és Bartók Béla műveit játszotta.

„A 15. országos zongoraversenyt megnyertem különdíjjal és nagyon jó élmény volt ez nekem, szép érzés és még az, hogy áprilisban két hete volt egy EPTA nevű nemzetközi zongoraverseny, ahol az egész zongoraversenyben én kaptam a legtöbb pontszámot.”

Évről évre több érmet tudnak szerezni a magyar és nemzetközi versenyeken a Keszthelyi Kiscápák is. Úszóik legfőképpen a Csány-Szendrey Általános Iskola tanulóiból állnak.

„Ezért jött az ötlet, hogy adjunk be közös pályázatot, így szóltunk a Nagykanizsai Tankerületnek, hiszen a Csány-Szendrey ÁMK az ő tagintézménye, hogy adjunk be közös pályázatot ezekre az ügyes gyerekekre és négy gyerekre adtunk be, Hetyei Nóra, Nett Vivien, Tóth Luca és Dávid Virág, akik mind országos bajnokságon érmet szerzett úszóink egy pályázatot Los Angelesbe és hála Isten ez a pályázat nyert, úgyhogy most május 13-tól bő hétre tudunk elutazni Los Angelesbe." - ismertette Szántó Kata.

Az amerikai utazás nem csak városnézésről szól, hiszen két kétnapos versenyen is részt vesznek majd a lányok.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Szerdán négy karate klubtaggal érkezett Keszthelyre Kőrösi János, aki 15 éve él Skóciában.
 
Az emberi test felépítéséről és működéséről adtak számot a 8. osztályos diákok.
 
Az illegális hulladéklerakó területek felderítése a célja a szervezetnek.
 
A “Magyar Ápolók Napja” alkalmából főigazgatói elismeréseket adtak át a hévízi kórházban.
 
A fizikai jelenségekkel ismerkedhetnek a fiatalok a Balaton Színház Simándy termében.
 
Az egészségügyi szakdolgozókat köszöntötték Keszthelyen Kossuth Zsuzsanna születésnapján.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó