+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Három érettségi vizsgán vannak túl a diákok
2019. május 8. szerda 19:47 - Keszthely
Három érettségi vizsgán vannak túl a diákok
Országszerte mintegy 110 100 diák ad számot a tudásáról az idei tavaszi érettségi vizsgákon. Keszthelyen 5 középiskolában közel 400 diák vizsgázik a következő hetekben. A végzősök elmondása szerint a magyar és a történelem tételek nem voltak nehezek, de a matematika feladatsor többeknek is fejtörést okozott.

A szabályokat ismertették reggel az érettségiző diákokkal a Közgazdasági Szakgimnáziumban. Szerdán reggel a történelem tudásukról kellett számot adniuk a végzősöknek országszerte. A fiatalok elmondása szerint eddig a matematika feladatok okozták számukra a legtöbb fejtörést.

„Volt egy nagyon egyszerű első rész után egy brutális – nem brutális, de elég komolyan megpróbáló második részt is kaptunk mellé. Ez nekem a továbbtanulás szempontjából szerencsére nem annyira nagy gond, de nagyon sok diáknak meggyűlt ezzel a baja, és nem fognak tudni annyira jó pontszámokat elérni.” - mondta Kövér Bence, a ZSzC Közgazdasági Szakgimnáziumának tanulója.

Az érettségi minden évben szigorú szabályok szerint zajlik. Az intézmény igazgatója kora reggel hozta el a feladatlapokat a Kormányhivatalból lepecsételt dobozban, fóliában. Ezeket 8 óra előtt 10 perccel kaphatták kézhez a diákok. Siszler Katalin intézményvezető szerint a közgázos diákok kellőképpen felkészültek az érettségire.      

„A 12. évfolyamosok az iskolában minden évben az érettségire készülnek a legeslegjobban. Tehát ez egy nagy megmérettetés minden gyerek életében, és az iskolák is nagy figyelmet fordítanak a felkészítésre. Próbaérettségiket írnak előtte, és a tanárok mindent megtesznek azért, hogy a gyerekeknek ez sikerüljön, hogy úgy indulhassanak az életbe, hogy egy sikeres érettségit tudnak maguk mögött.” - tájékoztatott a ZSzC Közgazdasági Szakgimnáziumának igazgatónője.

A Vajda János Gimnáziumban értékelték a diákok az elmúlt három nap feladatait. Abban mindannyian egyetértettek, hogy a történelem feladatlap volt a legkönnyebb, de a magyar nyelv és irodalom is jól ment a többségnek. Itt sokan választották a novellaelemzést, míg a történelem esetében Trianon volt népszerű téma.   

„Megérzésre most azt mondanám, hogy talán a történelem sikerült most a legjobban. A matematikát úgy éreztem, hogy az első rész tényleg könnyű volt, ilyen megszokott, amiket várhattunk, a második résznél volt az utolsó feladatoknál, a választhatósnál, hogy szerintem kicsit nehezebbek, mint a tavalyi vagy a tavalyelőtti érettségi.” - mondta Fodor Réka, a Vajda János Gimnázium tanulója.

A végzős diákokra az idegen nyelvek feladatai várnak a következő napokban, jövő héten pedig a választott tantárgyakból kell számot adniuk a tudásukról. A szóbeli érettségi vizsgák emelt szinten június 5-én, középszinten június 17-én kezdődnek.       

Adásunk felvételével egy időben érkezett a hír, hogy a mai történelem írásbeli érettségi vizsga megkezdését követően az Oktatási Hivatalhoz bejelentés érkezett arról, hogy egy közösségi oldal zárt csoportjában a középszintű történelem érettségi feladatsor esszétémáit a vizsga kezdete előtt közzétehették. A Hivatal ismeretlen tettes ellen büntető feljelentést tett - közölte az Eduline-nal az Oktatási Hivatal.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Számos rangos sikert értek el a mindössze négy éve működő Emotion Táncstúdió versenyzői.
 
Az intézmény a kamara kezdeményezéséhez csatlakozik és segíti a pályaválasztás előtt álló diákokat!
 
15 zsákfalut kell végig járniuk két nap alatt. Zala megyén kívül Tolnába is el kell jutniuk.
 
Szakmai napot rendeztek a A digitális környezet a köznevelésben elnevezésű pilot projekt résztvevőinek.
 
Az ország egyes részein kevés lesz a gyümölcstermés.
 
A jelenlegi időjárás nem kedvez a szőlőnek. A növény fejlődése miatt jóval több napsütésre volna szükség.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó