+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / A falvak életképességét is segíti a kormányablak busz
2019. május 7. kedd 14:48 - Zalaszentmihály
A falvak életképességét is segíti a kormányablak busz
Zala megyében már több mint hétszázan vették igénybe a kormányablak busz szolgáltatásait. A mobil ügyintézés során minden olyan ügyet el lehet intézni, melyet a Kormányablakokban. A busz eddigi tapasztalatait sajtótájékoztatón összegezték hétfőn Zalaszentmihályon. Az eseményen elhangzott, hogy ez a szolgáltatás nagyban segíti a falvak életképességét.

2018. október 2. óta járja Zala megyét a kormányablak busz. Meghatározott menetrend szerint 38 kistelepülésen segítik ezzel az ügyintézést a hét három munkanapján. A Kormányhivatal célja, hogy eljussanak azokhoz az emberekhez, akik egészségi állapotuk, életkoruk miatt, vagy idő hiányéban nem tudják felkeresni a Kormányablakokat.

Lakcímváltozási ügyét jött intézni Csikós Andrea Dóra. A zalaszentmihályi hölgy nagyon örül, hogy a kistelepüléseken is lehet ilyen ügyeket intézni.

„A lakóhelyemen tudom az ügyeket intézni és nem kell városra mennem. Így az ügyintézési idő is rövidebb és minden itt is el tudok intézni” - nyilatkozta az ügyfél. 

A zalai kormányablak busz működésének eddigi tapasztalatait sajtótájékoztatón összegezték. Sifter Rózsa kormánymegbízott elmondta, szeretnének új buszt is szolgálatba állítani: „Tapasztalataink jók, október 2. óta vannak szolgálatban a kormányablak buszok, Zala megyében egy kormányablak busz és reméljük, hogy ha a fejlesztési lehetőségek lehetővé teszik, akkor akár bővülhet is a buszok száma. Két munkahellyel dolgozik a kormányablak busz és elmondhatjuk, hogy minden olyan ügyet lehet intézni a mobil kormányablakban, amelyet a kormányablakokban is.”

A kormánymegbízott hozzátette, október 2. óta több mint 700 ember vette igénybe a kormányablak busz szolgáltatásait, úgy hogy december közepe és március 5. között szünetelt a járatrendszer. 

A falvaknak az életképességét is segíti a kormányablak busz – hangsúlyozta a térség országgyűlési képviselője. Manninger Jenő kifejtette, hogy a kormányhivatalnak köszönhetően a fejlesztések mellett a szolgáltatások is megjelennek a megye településein.

„Az, hogy a falvak a jövőre is tervezhessenek, és vonzóak legyenek a falvak, ahhoz jó, ha szolgáltatások is vannak. Tehát nem csak az alapintézmények vannak rendre a magyar falvak programjának a legfőbb célkitűzése, hanem a szolgálótatásokat is tudjuk fejleszteni, minél közelebb legyenek az emberekhez, És hát nyilván itt célszerűen úgy lehet megoldani, hogy mobilszolgáltatások vannak, amiben a kormányhivatal élen jár ebben” - mondta televíziónknak a politiukus. 

A politikus hozzátette, van már olyan bank, ami kísérletképpen szintén ilyen mozgó buszokkal, banki szolgáltatásokat végez a kistelepüléseken.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

A busz menetrendje IDE kattintav érhető el

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A koncert előtt a keleti kultúra különböző részeivel ismerkedhettek meg az érdeklődők.
 
Mind a bölcsődében, mind az óvodákban tartottak az ünnephez kapcsolódó foglalkozásokat.
 
Idén is meghirdette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a húsvét zöldítő pályázatát.
 
Újdonságokkal várják az érdeklődőket.
 
A gyermekek után az időseket is oltási költségtérítéssel támogatja az önkormányzat.
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus