+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / A falvak életképességét is segíti a kormányablak busz
2019. május 7. kedd 14:48 - Zalaszentmihály
A falvak életképességét is segíti a kormányablak busz
Zala megyében már több mint hétszázan vették igénybe a kormányablak busz szolgáltatásait. A mobil ügyintézés során minden olyan ügyet el lehet intézni, melyet a Kormányablakokban. A busz eddigi tapasztalatait sajtótájékoztatón összegezték hétfőn Zalaszentmihályon. Az eseményen elhangzott, hogy ez a szolgáltatás nagyban segíti a falvak életképességét.

2018. október 2. óta járja Zala megyét a kormányablak busz. Meghatározott menetrend szerint 38 kistelepülésen segítik ezzel az ügyintézést a hét három munkanapján. A Kormányhivatal célja, hogy eljussanak azokhoz az emberekhez, akik egészségi állapotuk, életkoruk miatt, vagy idő hiányéban nem tudják felkeresni a Kormányablakokat.

Lakcímváltozási ügyét jött intézni Csikós Andrea Dóra. A zalaszentmihályi hölgy nagyon örül, hogy a kistelepüléseken is lehet ilyen ügyeket intézni.

„A lakóhelyemen tudom az ügyeket intézni és nem kell városra mennem. Így az ügyintézési idő is rövidebb és minden itt is el tudok intézni” - nyilatkozta az ügyfél. 

A zalai kormányablak busz működésének eddigi tapasztalatait sajtótájékoztatón összegezték. Sifter Rózsa kormánymegbízott elmondta, szeretnének új buszt is szolgálatba állítani: „Tapasztalataink jók, október 2. óta vannak szolgálatban a kormányablak buszok, Zala megyében egy kormányablak busz és reméljük, hogy ha a fejlesztési lehetőségek lehetővé teszik, akkor akár bővülhet is a buszok száma. Két munkahellyel dolgozik a kormányablak busz és elmondhatjuk, hogy minden olyan ügyet lehet intézni a mobil kormányablakban, amelyet a kormányablakokban is.”

A kormánymegbízott hozzátette, október 2. óta több mint 700 ember vette igénybe a kormányablak busz szolgáltatásait, úgy hogy december közepe és március 5. között szünetelt a járatrendszer. 

A falvaknak az életképességét is segíti a kormányablak busz – hangsúlyozta a térség országgyűlési képviselője. Manninger Jenő kifejtette, hogy a kormányhivatalnak köszönhetően a fejlesztések mellett a szolgáltatások is megjelennek a megye településein.

„Az, hogy a falvak a jövőre is tervezhessenek, és vonzóak legyenek a falvak, ahhoz jó, ha szolgáltatások is vannak. Tehát nem csak az alapintézmények vannak rendre a magyar falvak programjának a legfőbb célkitűzése, hanem a szolgálótatásokat is tudjuk fejleszteni, minél közelebb legyenek az emberekhez, És hát nyilván itt célszerűen úgy lehet megoldani, hogy mobilszolgáltatások vannak, amiben a kormányhivatal élen jár ebben” - mondta televíziónknak a politiukus. 

A politikus hozzátette, van már olyan bank, ami kísérletképpen szintén ilyen mozgó buszokkal, banki szolgáltatásokat végez a kistelepüléseken.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

A busz menetrendje IDE kattintav érhető el

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Egy órával kevesebbet alhattunk. Hogyan hat az egészségünkre?
 
A szombaton életbelépő korlátozást betartják az emberek.
 
60 gépkocsi és 60 kerékpár ingyenes tárolására lesz alkalmas a parkoló.
 
Erre egymás egészségének a megőrzése érdekében van szükség- fogalmaz videóüzenetében a képviselő.
 
A kórházparacsnokok fő feladata a védekezés segítése.
 
Az intézkedést Orbán Viktor miniszterelnök jelentette be pénteken délelőtt.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó