+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / KutyaJó kalandok
2019. május 1. szerda 18:35 - Alsópáhok
KutyaJó kalandok
Terápiás kutyákkal zajlott játékos foglalkozás az alsópáhoki Baba-mama klubban. A Zalai Kutyasuli munkatársai Kutyajó kalandokra invitálták az érdeklődőket. Az alkalmi programon elsősorban a jókedv a képességkibontakoztatás volt a cél. Az alsópáhoki Baba-mama klub az év elején szerveződött újjá, havi rendszerességgel rendeznek programokat.

Zserbó és Andi terápiás kutyák. Felvezetőikkel együtt a Zalai Kutyasulihoz tartoznak, mely 2016-tól terápiás munkával is foglalkozik. Iskolákban, szociális, egészségügyi és bentlakásos intézményekben végeznek terápiás munkát, egészséges gyermekek és babák számára is. A vizsgázott terápiás kutyákkal végzett munkát pedagógus vezeti. A négylábúakkal végzett foglalkozás számos készséget tud fejleszteni.

„Itt a gyerekek gondozhatják a kutyákat, ezzel a szociális készségeket tudjuk kibontakoztatni és fejleszteni. Beszédfejlesztést tudunk esetleg elindítani, illetve képességkibontakoztatást, az apró mozdulatoktól a nagymozgásos feladatokig a különböző mondókázós feladatokon át a kutyákkal végezhetnek különböző tevékenységet a gyerekek” - nyilatkozta Tolnai Tímea. A szakmai vezető kifejtette, a kutya jelenléte és közreműködése nagy motivációt jelent az apróságoknak. Lénárt Mónika és kislánya, Léna Balatonszentgyörgyről érkezett az alsópáhoki programra. Az édesanya nagyon hasznosnak tartja ezt a foglalkozást: „Szerintem sok készséget fejleszthet egy ilyen foglalkozás, a kutyákkal való ismerkedés, barátkozás. Kislányomnak van otthon egy nagy kutyája, úgyhogy számára ez egy felüdülés, egy móka.”

A Zalai Kutyasuli nagy érdeklődést tapasztal ez iránt a tevékenység iránt. A megyében így már összesen hét vizsgázott páros végez különböző terápiás munkát. A kutyák és felvezetőik az alsópáhoki Baba-mama klub vendégei voltak, melyet idén januárban szerveztek újjá a településen. Havi rendszerességgel járnak körül olyan témákat, mint a hozzátáplálás, babamasszázs, vagy a fogápolás.

Váraljai Vivien védőnő: „Jelentősen Alsópáhokról jönnek a szülők és a gyerekek, de vannak a környező településekről is, akiket egy-egy téma jobban érdekel és ellátogathatnak. Tehát van rá lehetőség, akár Keszthelyről, Hévízről, a környező településekről jönni. Átlagosan 15 család jelenik meg, akikkel egész jól működik már a kapcsolatunk. Én nem idevalósi vagyok, de elfogadtak engem a szülők és ennek nagyon örülök.”  

Az év végéig zajló Baba-mama klub nyitott, bárkit szívesen várnak. Bővebb információ az Alsópáhoki Művelődési Házban kérhető. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
6
további híreink
 
Halas ételek széles tárházával, finom borokkal és színvonalas koncertekkel várják a vendégeket a hétvégén
 
30 fiatal vesz részt a Holnapocska táborban, a gyerekek a Kárpátaljai Cserkész Szövetség tagjai.
 
Képvislői ciklusának utolsó lakossági fórumát tartotta Nagy Bálint a zámori városrészben.
 
A gyergyószentmiklósi Szent Anna Otthon lakói minden évben ellátogathatnak az Erzsébet táborokba.
 
Az igazi tanévkezdési roham általában, így idén is augusztus végéhez közeledve várható az üzletekben.
 
Már lehet regisztrálni az ingyenes képzésekre Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó