+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / KutyaJó kalandok
2019. május 1. szerda 18:35 - Alsópáhok
KutyaJó kalandok
Terápiás kutyákkal zajlott játékos foglalkozás az alsópáhoki Baba-mama klubban. A Zalai Kutyasuli munkatársai Kutyajó kalandokra invitálták az érdeklődőket. Az alkalmi programon elsősorban a jókedv a képességkibontakoztatás volt a cél. Az alsópáhoki Baba-mama klub az év elején szerveződött újjá, havi rendszerességgel rendeznek programokat.

Zserbó és Andi terápiás kutyák. Felvezetőikkel együtt a Zalai Kutyasulihoz tartoznak, mely 2016-tól terápiás munkával is foglalkozik. Iskolákban, szociális, egészségügyi és bentlakásos intézményekben végeznek terápiás munkát, egészséges gyermekek és babák számára is. A vizsgázott terápiás kutyákkal végzett munkát pedagógus vezeti. A négylábúakkal végzett foglalkozás számos készséget tud fejleszteni.

„Itt a gyerekek gondozhatják a kutyákat, ezzel a szociális készségeket tudjuk kibontakoztatni és fejleszteni. Beszédfejlesztést tudunk esetleg elindítani, illetve képességkibontakoztatást, az apró mozdulatoktól a nagymozgásos feladatokig a különböző mondókázós feladatokon át a kutyákkal végezhetnek különböző tevékenységet a gyerekek” - nyilatkozta Tolnai Tímea. A szakmai vezető kifejtette, a kutya jelenléte és közreműködése nagy motivációt jelent az apróságoknak. Lénárt Mónika és kislánya, Léna Balatonszentgyörgyről érkezett az alsópáhoki programra. Az édesanya nagyon hasznosnak tartja ezt a foglalkozást: „Szerintem sok készséget fejleszthet egy ilyen foglalkozás, a kutyákkal való ismerkedés, barátkozás. Kislányomnak van otthon egy nagy kutyája, úgyhogy számára ez egy felüdülés, egy móka.”

A Zalai Kutyasuli nagy érdeklődést tapasztal ez iránt a tevékenység iránt. A megyében így már összesen hét vizsgázott páros végez különböző terápiás munkát. A kutyák és felvezetőik az alsópáhoki Baba-mama klub vendégei voltak, melyet idén januárban szerveztek újjá a településen. Havi rendszerességgel járnak körül olyan témákat, mint a hozzátáplálás, babamasszázs, vagy a fogápolás.

Váraljai Vivien védőnő: „Jelentősen Alsópáhokról jönnek a szülők és a gyerekek, de vannak a környező településekről is, akiket egy-egy téma jobban érdekel és ellátogathatnak. Tehát van rá lehetőség, akár Keszthelyről, Hévízről, a környező településekről jönni. Átlagosan 15 család jelenik meg, akikkel egész jól működik már a kapcsolatunk. Én nem idevalósi vagyok, de elfogadtak engem a szülők és ennek nagyon örülök.”  

Az év végéig zajló Baba-mama klub nyitott, bárkit szívesen várnak. Bővebb információ az Alsópáhoki Művelődési Házban kérhető. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
6
további híreink
 
Egy órával kevesebbet alhattunk. Hogyan hat az egészségünkre?
 
A szombaton életbelépő korlátozást betartják az emberek.
 
60 gépkocsi és 60 kerékpár ingyenes tárolására lesz alkalmas a parkoló.
 
Erre egymás egészségének a megőrzése érdekében van szükség- fogalmaz videóüzenetében a képviselő.
 
A kórházparacsnokok fő feladata a védekezés segítése.
 
Az intézkedést Orbán Viktor miniszterelnök jelentette be pénteken délelőtt.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó