+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Jótékonysági bál a kórház javára
2019. április 29. hétfő 16:02 - Keszthely
Jótékonysági bál a kórház javára
A szülészet családi szobájára, illetve a krónikus osztály felújítási munkálataira gyűjtöttek a Keszthelyi Kórház jótékonysági bálján. A másodízben megrendezett programon elhangzott, hogy a jótékony szándék mellett különleges jelentőséget ad a bálnak, hogy a Keszthelyi Kórház idén ünnepli 260 éves fennállását. A Csány-Szendrey iskola csarnokába a kórház, annak alapítványa, illetve a szakszervezet várta a vendégeket.

A kórház bálja túlmutat a szórakozáson – hangsúlyozta köszöntőjében az intézmény orvosigazgatója. Dr. Kató Csaba elmondta, hogy a kórház idén 260 éves. E hosszú idő alatt számos nehézséget küzdöttek le a fenntartók és ha kell most is sokan tesznek az egészségügyért.

„A másik jelentősége a mostani bálnak az a segítségnyújtás, illetve adományozás, ami kiemeli és jelentőségét hangsúlyozza. Ennek közvetítésében évtizedek óta alapítványunk már nagyon komoly szerepet játszik” - fogalmazott az orvosigazgató. 

A bál bevételét részben a Szülészeti-Nőgyógyászati Osztályra fordítják. Az elmúlt években számos, a kor kívánalmainak megfelelő fejlesztést hajtottak végre. A modern szülészet egyik hiánya a családbarát kórterem, ahol szülés után a babával és mamával az apuka együtt tölthet akár két éjszakát is.

Dr. Novák Péter, osztályvezető főorvos: „Ezek a kisbabák pszichoszomatikusan, tehát lelki testi fejlődése harmonikusabb, 24 órával előbb megindul a tejelválasztás. Tehát ezt az áldott állapotot együtt tudná a család megélni és nem azt propagálni, hogy otthon szüljenek, hanem azt hogy a kórházban olyan feltételeket, biztonságban teremteni, ami számunkra megfelelő.”

A jótékonysági bál bevételéből továbbá a Krónikus Osztályt is támogatni kívánják. Több kórtermet szeretnének fejleszteni a támogatójegyek és tombolabevételek segítségével. 

„Nagyon szeretnénk, hogyha ezeket a szobákat rendbe tudnánk tenni és a beteg embereknek egy normálisabb helyet tudnánk a betegségük ideje alatt. Immár második évben rendezzük meg ezt a jótékonysági bált és minden évben célul tűzünk ki valamilyen fejlesztést” - mondta televíziónknak Raffai Róbertné szervező, a kórház dolgozója. 

Az est folyamán köszöntőt mondott még a szervezők nevében Czinderiné Farkas Magdolna, aki a támogatók mellett nagy köszönetet mondott kollégáinak, akiknek köszönhetően létrejött a rendezvény. Az est folyamán színvonalas műsorral szórakoztatták a vendégeket. A táncprodukciók mellett operett- és sanzonénekek is színesítették a rendezvényt. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Az iszaokotrás, a térségi marketing és az összefogás állt a középpontban a tanácskozáson.
 
A regionális megmérettetésen magyar költők tollából származó verseket hallgathattak meg.
 
A Vajda János Gimnázium a vármegye legaktívabb diákolimpiai középiskolája.
 
Az új bérlet- és kedvezményrendszerről tájékoztató weboldalt indított a MÁV-VOLÁN-csoport.
 
A találkozót a Keszthely-Kertvárosért Egyesület szervezte.
 
A keszthelyi versenyző 10 méteres légpisztoly számban 10. lett.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus