+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Csurgón rendezték idén a Festetics Városok Találkozóját
2019. április 26. péntek 16:49 - Csurgó
Csurgón rendezték idén a Festetics Városok Találkozóját
Csurgón találkoztak idén a Festetics városok, Keszthely, Hévíz és Csurgó képviselői. A rendezvény elsősorban a fiatalokat szólítja meg, akik vetélkedők során mérhetik össze tudásukat, de a program lehetőséget biztosít a városok művészeti csoportjainak bemutatkozására is. A találkozót jövőre várhatóan Keszthelyen szervezik meg.

I. Festetics György szobrához helyezik el koszorúikat Csurgón a Festetics Városok képviselői. A három települést érintő találkozót 1997 óta minden évben megszervezik, melynek célja a közös történelmi hagyományok felelevenítése, ápolása. Az érintett helyeket a múlt köti össze, ugyanis a hercegi család mindegyiken támogatta a kulturális életet és a közéletet. A rendezvényen részt vett herceg Dr. Festetics György is, aki elmondta, nagy örömmel érkezett az 1000 éves városba.

„Egyszer már itt voltam, azt hiszem 2001-ben. Az hosszú idő. És ippen ebben az évben meghívtak és nagy örömmel fogadtam el, mert persze is ez egy rész a család történetétől.”

A találkozó jó alkalom arra is, hogy Keszthely, Hévíz és Csurgó tehetségei bemutatkozhassanak. A művészeti csoportok hagyományos énekekkel, néptánc produkciókkal és hangszeres előadással is készültek az ünnepélyre. A Festetics családot méltatva a gálán köszöntőt mondott Ruzsics Ferenc, Keszthely város polgármestere is.

„Bármerre is nézünk a városban, mindenhol egy-egy alkotásukban, egy-egy jó cselekedetükben, egy-egy jövőbe tekintő, reménykeltő, bennünket felvillanyozó valamilyen hagyományba botlunk.”

A nap során közös sporteseményen is részt vehettek a három város tanulói, többek között kézilabda mérkőzésen mérték össze tudásukat a csapatok. Ezen kívül különböző vetélkedőkre várták a diákokat, valamint rajzkiállítást is rendeztek.  

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

 

galéria
1
2
3
4
5
6
további híreink
 
A gimnázium tanulói és tanárai 400 000 forintos adományt vittek az ungvári Drugeth Gimnáziumnak.
 
15 szakon 13 bizottság előtt vizsgázott 147 egyetemista.
 
A Kossuth-díjas festőművész tárlata a Kis Szent Teréz Bazilikában tekinthető meg július 31-ig.
 
Évente akár 10 ezer tojást is elfogyasztanak a ragadozók a területen, ezért indult a kísérlet.
 
Új projekt segíti a fiatalok nyári munkalehetőségeit.
 
A nyertes képeket jótékonysági árverésen vásárolhatták meg az érdeklődők.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó