+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Csurgón rendezték idén a Festetics Városok Találkozóját
2019. április 26. péntek 16:49 - Csurgó
Csurgón rendezték idén a Festetics Városok Találkozóját
Csurgón találkoztak idén a Festetics városok, Keszthely, Hévíz és Csurgó képviselői. A rendezvény elsősorban a fiatalokat szólítja meg, akik vetélkedők során mérhetik össze tudásukat, de a program lehetőséget biztosít a városok művészeti csoportjainak bemutatkozására is. A találkozót jövőre várhatóan Keszthelyen szervezik meg.

I. Festetics György szobrához helyezik el koszorúikat Csurgón a Festetics Városok képviselői. A három települést érintő találkozót 1997 óta minden évben megszervezik, melynek célja a közös történelmi hagyományok felelevenítése, ápolása. Az érintett helyeket a múlt köti össze, ugyanis a hercegi család mindegyiken támogatta a kulturális életet és a közéletet. A rendezvényen részt vett herceg Dr. Festetics György is, aki elmondta, nagy örömmel érkezett az 1000 éves városba.

„Egyszer már itt voltam, azt hiszem 2001-ben. Az hosszú idő. És ippen ebben az évben meghívtak és nagy örömmel fogadtam el, mert persze is ez egy rész a család történetétől.”

A találkozó jó alkalom arra is, hogy Keszthely, Hévíz és Csurgó tehetségei bemutatkozhassanak. A művészeti csoportok hagyományos énekekkel, néptánc produkciókkal és hangszeres előadással is készültek az ünnepélyre. A Festetics családot méltatva a gálán köszöntőt mondott Ruzsics Ferenc, Keszthely város polgármestere is.

„Bármerre is nézünk a városban, mindenhol egy-egy alkotásukban, egy-egy jó cselekedetükben, egy-egy jövőbe tekintő, reménykeltő, bennünket felvillanyozó valamilyen hagyományba botlunk.”

A nap során közös sporteseményen is részt vehettek a három város tanulói, többek között kézilabda mérkőzésen mérték össze tudásukat a csapatok. Ezen kívül különböző vetélkedőkre várták a diákokat, valamint rajzkiállítást is rendeztek.  

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

 

galéria
1
2
3
4
5
6
további híreink
 
A találkozó célja volt, hogy az elmúlt időszak sikereit, jó gyakorlatait bemutassák egymásnak.
 
Keczeli Bianka és Major Veronika sportlövők voltak az est vendégei.
 
Ezúttal Balatonudvari és Vonyarcvashegy között több szakasz válhatott komfortosabbá.
 
A programba december 15-ig lehet regisztrálni.
 
A Híradó Plusz vendége: Mokos János káplán, a Ranolder iskola hitoktatója.
 
Több fontos kérdésről tárgyalt novemberi soros ülésén a keszthelyi képviselő testület.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus