+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Születésnapra hívják a látogatókat
2019. április 26. péntek 16:23 - Keszthely
Születésnapra hívják a látogatókat
Az Amazon Ház Látogatóközpont a hét végén ünnepli harmadik születésnapját. Főúri utazások, úti kalandok várják a látogatókat több kiállító teremben. Az elmúlt évszázadok szárazföldi, vízi és légi közlekedésének történetét is bemutató kiállítás újdonsággal is szolgál .

Megújult épület Keszthely szívében. Az Amazon Ház Látogatóközpont. Itt nyílt meg a Helikon Kastélymúzeum legújabb álladó kiállítása három éve 2016. április 29-én. Az interaktív kiállításon a látogatók bepillantást nyerhetnek az elmúlt századok utazásainak történetébe, a kocsik, a hajók, az autók és a léghajók világába. A születésnap alkalmával pedig nem csak ünnepelnek, hanem meglepetéssel és újdonsággal várják a látogatókat.

"Ennek alkalmából  most hét végén,április 27-28-n a látogatók kedvezményeket is kaphatnak  a kiállításon,mivel a hármas kombinált jegy árából 10%  kedvezményt adunk. Ez az Amazon Ház Látogatóközpont, Pálmaház , a Madárpark és a hintó kiállítás kombinációjából adjuk  akedvezményt."- adott tájékoztatást Tóbiás Gábor múzeumi menedzser.

A történelmi épület emeletén  minden megtalálható ami az egykori utazások elengedhetetlen kelléke volt. Eszközök, gyógyszerek, figyelmeztetések a veszélyekre,de  az egyedülálló kiállításon új darabbal ,egy  utazóládával is találkozhat már a hét végén a látogató abban  a teremben ahol az 1900-as évek  szárazföldi utazásához kapcsolódó poggyászokat azok  tartalmát mutatják be.

"Egy magán tulajdonban lévő,magán felajánlásból egy Louis Vuitton Elegant típusú útiláda,amely most a születésnap alkalmából került kiállításra. Ez 1900-as évek elején gyártották,egyedi megrendelés alapján, sorszámozott .Ennek a történetét vissza lehet tekinteni a sorszám alapján és a tulajdonos vissza is kereste."-mondta Tóbiás Gábor.

A III.Festetics Györgyhöz kapcsolható utazóláda mellett az emeleten május 2-ig  más újdonsággal is szembe találja magát a   múzeumlátogató. A Surber Zeneautomata és Fonográfmúzeum  tárgyaiból válogattak egy kis kiállítást, ahol meg is szólalnak a régi verklik, zenegépek. Nem csupán hangjukkal hanem elegáns, díszes megjelenésükkel is felidézik a 30-as évek Magyarországának utcahangulatát. Az Amazon Ház Látogatóközpont  születésnapján a kiállító termek nem csak úti hanem zenei kalandozást is  kínálnak a történelemben. 

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Halas ételek széles tárházával, finom borokkal és színvonalas koncertekkel várják a vendégeket a hétvégén
 
30 fiatal vesz részt a Holnapocska táborban, a gyerekek a Kárpátaljai Cserkész Szövetség tagjai.
 
Képvislői ciklusának utolsó lakossági fórumát tartotta Nagy Bálint a zámori városrészben.
 
A gyergyószentmiklósi Szent Anna Otthon lakói minden évben ellátogathatnak az Erzsébet táborokba.
 
Az igazi tanévkezdési roham általában, így idén is augusztus végéhez közeledve várható az üzletekben.
 
Már lehet regisztrálni az ingyenes képzésekre Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó