+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Születésnapra hívják a látogatókat
2019. április 26. péntek 16:23 - Keszthely
Születésnapra hívják a látogatókat
Az Amazon Ház Látogatóközpont a hét végén ünnepli harmadik születésnapját. Főúri utazások, úti kalandok várják a látogatókat több kiállító teremben. Az elmúlt évszázadok szárazföldi, vízi és légi közlekedésének történetét is bemutató kiállítás újdonsággal is szolgál .

Megújult épület Keszthely szívében. Az Amazon Ház Látogatóközpont. Itt nyílt meg a Helikon Kastélymúzeum legújabb álladó kiállítása három éve 2016. április 29-én. Az interaktív kiállításon a látogatók bepillantást nyerhetnek az elmúlt századok utazásainak történetébe, a kocsik, a hajók, az autók és a léghajók világába. A születésnap alkalmával pedig nem csak ünnepelnek, hanem meglepetéssel és újdonsággal várják a látogatókat.

"Ennek alkalmából  most hét végén,április 27-28-n a látogatók kedvezményeket is kaphatnak  a kiállításon,mivel a hármas kombinált jegy árából 10%  kedvezményt adunk. Ez az Amazon Ház Látogatóközpont, Pálmaház , a Madárpark és a hintó kiállítás kombinációjából adjuk  akedvezményt."- adott tájékoztatást Tóbiás Gábor múzeumi menedzser.

A történelmi épület emeletén  minden megtalálható ami az egykori utazások elengedhetetlen kelléke volt. Eszközök, gyógyszerek, figyelmeztetések a veszélyekre,de  az egyedülálló kiállításon új darabbal ,egy  utazóládával is találkozhat már a hét végén a látogató abban  a teremben ahol az 1900-as évek  szárazföldi utazásához kapcsolódó poggyászokat azok  tartalmát mutatják be.

"Egy magán tulajdonban lévő,magán felajánlásból egy Louis Vuitton Elegant típusú útiláda,amely most a születésnap alkalmából került kiállításra. Ez 1900-as évek elején gyártották,egyedi megrendelés alapján, sorszámozott .Ennek a történetét vissza lehet tekinteni a sorszám alapján és a tulajdonos vissza is kereste."-mondta Tóbiás Gábor.

A III.Festetics Györgyhöz kapcsolható utazóláda mellett az emeleten május 2-ig  más újdonsággal is szembe találja magát a   múzeumlátogató. A Surber Zeneautomata és Fonográfmúzeum  tárgyaiból válogattak egy kis kiállítást, ahol meg is szólalnak a régi verklik, zenegépek. Nem csupán hangjukkal hanem elegáns, díszes megjelenésükkel is felidézik a 30-as évek Magyarországának utcahangulatát. Az Amazon Ház Látogatóközpont  születésnapján a kiállító termek nem csak úti hanem zenei kalandozást is  kínálnak a történelemben. 

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Tiszteletjegyeket kaptak rászoruló családok.
 
Egy héttel ezelőtt a Zala Megyei Kormányhivatal szakembere vett mintát a Balatonból, megjött az eredmény.
 
Az újdonságokról a Vodafone, az Országos Mentőszolgálat és a vízimentők vezetői számoltak be.
 
Kiváló minőségű hazai borokkal várják három napon át az érdeklődőket.
 
Új hétvégi program várja a Helikon Kastélyba látogatókat.
 
Tanulnak, alkotnak és játszanak a rajztáborban a gyerekek.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó