+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Közbiztonság és ingatlanügyek
2019. április 25. csütörtök 15:29 - Keszthely
Közbiztonság és ingatlanügyek
A város közbiztonsága és ingatlanügyek is napirendre kerültek a keszthelyi képviselő-testület mai ülésén. Az áprilisi rendes tanácskozáson több pályázati program kapcsán is döntéseket hoztak.

Az első napirendként Keszthely közbiztonságáról, közlekedésbiztonságáról, a 2018-ban végzett rendvédelmi tevékenységről szóló beszámolót tárgyalták a képviselők. A Keszthelyi Rendőrkapitányság vezetője, Horváth István kiegészítésként felhívta a városatyák figyelmét, hogy fel kell készülni a városnak az egyre intenzívebb idegenforgalmi időszakokra és figyelmet kell fordítani a közösségi együttélés szabályaira. A napirend során szóba került egy civil kezdeményezés, miszerint kamerarendszer kiépítésével javítanák a közbiztonságot.   

Szintén beszámolót fogadott el a testület az Északnyugat-magyarországi Közlekedési Központ tavalyi évi tevékenységéről. Napirendre került a Balaton utca ivóvízhálózat cseréje, út- és járdafelújítása. A tárgyalás során több, egyéb utcákat érintő munkálatokról is kérdéseket tettek fel a DRV munkatársainak a képviselők.

Tájékoztatót fogadtak el az önkormányzat tavalyi belső ellenőrzési tevékenységéről és a 2019. I. negyedévének teljesítéséről. A tavalyi év költségvetésének végrehajtásáról zárszámadás került napirendre, melyet elfogadott a testület.

A képviselők Vadász Balázst nevezték ki a Keszthelyi Városfejlesztő Kft. élére, aki június elsejétől vezeti a város gazdasági társaságát.

Ismét napirendre került a Kastély utca 3. alatti ingatlan bérleti kérelme. Arról született döntés, hogy a kérelmező és az ingatlankezelő VÜZ Kft. részletes költségkalkulációt készít, melyek birtokában egy következő ülésen döntenek ez ügyben.

Megszüntette a testület a Balaton-part vízparti területeinek kiemelt fejlesztési státuszát. Napirendre került a Lovassy utca 2. szám alatti un. Kiskastély és a vele szomszédos két terület értékesítésének ügye, illetve a Kossuth utca 30. szám alatti helyiség bérleti szerződésének meghosszabbítása.

A nyílt ülés végén több támogatási kérelemről szavaztak, a testület forrást biztosít a Balatoni Múzeumnak, hogy bemutathatóvá tegye a közelmúltban Keszthelyen előkerült nagy értékű érme- és ékszergyűjteményt. A zárt ülésen bírósági ülnökök megválasztása, kitüntetések adományozása és egyedi lakásügyek szerepeltek. 

 A képviselő-testület üléséről készült felvételt hétfőn láthatják az Önkormányzati Híradóban 20 órától.

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Jubileumi kiállítással ünnepelnek.
 
Keszthelyen is bemutatták Maja Lunde siker könyvét.
 
A Zala Megye Díszpolgára címet ebben az évben Rátóti Zoltán Jászai-díjas színművész kapta meg.
 
8. alkalommal szervezték meg a Burgonyakutatási Központ Burgonyanapját Gyenesdiáson.
 
Termények, kisállatsimogató és a 109 éves gőzgép is várta az érdeklődőket a hétvégén.
 
Az Aranykorúak Társasága 5. alkalommal szervezett szüreti mulatságot Alsópáhokon.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó