+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Íjászat, lovaglás és tojáskeresés a hosszú hétvégén
2019. április 23. kedd 16:31 - Keszthely
Íjászat, lovaglás és tojáskeresés a hosszú hétvégén
A turizmusnak is kedvezett a hosszú hétvége. A Helikon Kastélymúzeumba 4000 látogató érkezett a négy nap alatt. Az intézmény különleges programokkal kedveskedett a közönségnek. A Népviseletes Babamúzeum is nagy népszerűségnek örvendett, ott a húsvéthoz kapcsolódóan tojáskereséshez csatlakozhattak a látogatók.

A Festetics-kastély parkjába sorra érkeztek a látogatók a négynapos hosszú hétvégén. Az intézmény dolgozói az ünnep alkalmával különleges programokkal készültek a vendégeknek, akik közül sokan választották a szünidőt kirándulásra, rokonlátogatásra.

„Húsvét alkalmából a szülőket látogatjuk meg és kilátogattunk ide a gyönyörű kastély parkba, hogy megnézzük, illetve hát hogy reméljük, hogy részt vehetünk ebbe a gyönyörű programba itt mögöttünk, ami az íjászkodás és a lovaglás.” - mondta el Varga Szabolcs.

Délutánonként többek között a hagyományos lovas bemutatókat láthatta a közönség, akik az arisztokrácia lovas életéről is hallhattak érdekességeket.

Idén először történelmi íjászbemutatót is rendeztek, melyen a Kinizsi Íjász Egyesület az 1200-as évekbeli angolszász lövésztechnikákkal kápráztatta el a közönséget. Mint az egyesület elnöke elmondta, ezeket nem egyszerű elsajátítani.

„A gyakorlás az nagyon sok időt vesz igénybe. Igazándiból ösztönösen lövünk, legalábbis mi. Tehát itt nálam az egyesületbe csak ezek az angol íjak léteznek és ezekkel sokkal könnyebb és sokkal jobb lőni, mint a nomád íjakkal. Igaz, hogy egy fából faragott botíj, de igazándiból ez többet ér harcászatban is minden egyéb téren.” - ismertette az egyesület elnöke, Vass Viktor.

A kastélymúzeumban a legkisebbeket játszóházzal várták, de a látogatók megtekinthették az egyébként elzárt északi szárny lakosztályait is a négy nap során.

Ez a család az elrejtett tojásokat keresi a Népviseletes Babamúzeumban. A húsvéthoz kapcsolódva szervezték meg a játékos feladatot.  Az intézmény nagy népszerűségnek örvendett az ünnepi időszakban.

„Már csütörtök óta itt vagyunk, úgyhogy itt körbenézünk a környéken ésa valahogy mindig úgy jött ki, hogy délután, mikor fölébredt, már nem volt nyitva, most itt kezdtünk. Úgyhogy eljöttünk és pont láttam, hogy vannak ilyen húsvéti tojáskereső programok, úgyhogy pont jó is, hogy ma jöttünk.” - mondta el Davidovics-Gáspár Adrienn.

A vitrinekben elrejtett fatojások felkutatása nagy izgalommal töltötte el a kicsiket, hiszen bárhol felbukkanhatott egy-egy darab.

A kiállítóhely megtekintése után, aki az összes tojást megtalálta egy egyedi készítésű dísztárggyal gazdagodhatott, melyet a kijáratnál található barkaágakról választhatott.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

 

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A keszthelyiekkel, Keszthelyért kíván dolgozni képviselőtársaival az újdonsült polgármester.
 
A településen negyedik alkalommal szervezték meg a Szent Lukács Művésztelepet 9 alkotó részvételével.
 
Az ágazatról tartottak konferenciát Keszthelyen a Pannon Egyetem Georgikon Karán.
 
Az év első nyolc hónapjában 220 esetben jártak el a halőrök.
 
Megkezdődött a kikötőkben a hajók téliesítése.
 
Négy csapat versenyzett a KÖZGÁZ vándor kupáért.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó