+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Bachtól a 21. századig
2019. április 16. kedd 16:52 - Keszthely
Bachtól a 21. századig
Egyházi és világi dallamok is megszólaltak a Helikon Kórus virágvasárnapi hangversenyén. A koncerten Károly Róbert, Keszthelyen élő zeneszerző Ave Maria című operaáriáját is bemutatták, Bach, Mozart és hazai zeneszerzők darabjait is hallhatta a közönség.

Bach korál feldolgozásai is felcsendültek a virágvasárnapi hangversenyen. A Helikon Kórus tagjai az evangélikus templomba várták a zenekedvelőket szombaton, ahol színes repertoárral örvendeztették meg a közönséget. Az érdeklődők nem csak kórusműveket, hanem szóló produkciókat is hallhattak.

„Nagyon szeretjük a szép, romantikus műveket, így került bele a műsorba Cézar Franknak például a Panis Angelicusa vagy Rossininek a Salve Reginája. Nagyon szépek az újabb művek, tehát az újabb zeneszerzőknek a művei, úgy értem, hogy 20. századi, 21. századi művek.” - tájékoztatott a Helikon Kórus karnagya, Kendeh Gusztávné.

A hangversenyen Károly Róbert, Keszthelyen élő zeneszerző Ave Maria című operaáriája is felcsendült. A nyugalmazott karmester feleségének, Szabadits Judit operaénekesnőnek  írt művét Varga Zsuzsanna szólaltatta meg. A koncerten maga a művész is részt vett, aki kedvenc zeneszerzője hatására alkotta meg az áriát.          

„Verdi születésnapján, tehát születésnapjának a 200 éves évfordulóján gondoltam én erre az ötletre, és tulajdonképpen Verdit követve. Az a nagy szünet az ő életművében, ami az Aida után következett az Otellóig és a Vígoperáig, nagyon érdekes, ilyen vallásos, egyházi műveket alkotott. Többek között neki is volt egy gyönyörű, drámai Ave Mariája, olyan verdis, szóval ő sem tagadta meg a műfaját.” - emelte ki a zeneszerző, karnagy.

A koncerten az egyházi művek mellett világi dallamok is felcsendültek. A hangverseny Mozart Koronázási miséjének részletével zárult. Zongorán kísért Pusztainé Puskás Zsuzsanna.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Az intézmény diákjai és tanárai műsorral és az emlékek felidézésével ünnepeltek a Balaton Színházban.
 
Több száz diák vett részt a Zala Megyei Kormányhivatal Pályaválasztási kiállításán.
 
Az elmúlt 6 évben közel 50%-os növekedés látható a Balatoni Halgazdálkodási Zrt. statisztikái szerint.
 
A lakosság, az önkormányzatok és Manninger Jenő sem támogatja a Vonyarcvashegyre tervezett ipari kikötőt.
 
A javulás a két éve működő országos jégkérmentesítő rendszernek köszönhető.
 
A Magyar Közút Nonprofit Zrt. november 10-től az ország teljes területén téli üzemmódra váltott.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó