+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Bachtól a 21. századig
2019. április 16. kedd 16:52 - Keszthely
Bachtól a 21. századig
Egyházi és világi dallamok is megszólaltak a Helikon Kórus virágvasárnapi hangversenyén. A koncerten Károly Róbert, Keszthelyen élő zeneszerző Ave Maria című operaáriáját is bemutatták, Bach, Mozart és hazai zeneszerzők darabjait is hallhatta a közönség.

Bach korál feldolgozásai is felcsendültek a virágvasárnapi hangversenyen. A Helikon Kórus tagjai az evangélikus templomba várták a zenekedvelőket szombaton, ahol színes repertoárral örvendeztették meg a közönséget. Az érdeklődők nem csak kórusműveket, hanem szóló produkciókat is hallhattak.

„Nagyon szeretjük a szép, romantikus műveket, így került bele a műsorba Cézar Franknak például a Panis Angelicusa vagy Rossininek a Salve Reginája. Nagyon szépek az újabb művek, tehát az újabb zeneszerzőknek a művei, úgy értem, hogy 20. századi, 21. századi művek.” - tájékoztatott a Helikon Kórus karnagya, Kendeh Gusztávné.

A hangversenyen Károly Róbert, Keszthelyen élő zeneszerző Ave Maria című operaáriája is felcsendült. A nyugalmazott karmester feleségének, Szabadits Judit operaénekesnőnek  írt művét Varga Zsuzsanna szólaltatta meg. A koncerten maga a művész is részt vett, aki kedvenc zeneszerzője hatására alkotta meg az áriát.          

„Verdi születésnapján, tehát születésnapjának a 200 éves évfordulóján gondoltam én erre az ötletre, és tulajdonképpen Verdit követve. Az a nagy szünet az ő életművében, ami az Aida után következett az Otellóig és a Vígoperáig, nagyon érdekes, ilyen vallásos, egyházi műveket alkotott. Többek között neki is volt egy gyönyörű, drámai Ave Mariája, olyan verdis, szóval ő sem tagadta meg a műfaját.” - emelte ki a zeneszerző, karnagy.

A koncerten az egyházi művek mellett világi dallamok is felcsendültek. A hangverseny Mozart Koronázási miséjének részletével zárult. Zongorán kísért Pusztainé Puskás Zsuzsanna.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Halas ételek széles tárházával, finom borokkal és színvonalas koncertekkel várják a vendégeket a hétvégén
 
30 fiatal vesz részt a Holnapocska táborban, a gyerekek a Kárpátaljai Cserkész Szövetség tagjai.
 
Képvislői ciklusának utolsó lakossági fórumát tartotta Nagy Bálint a zámori városrészben.
 
A gyergyószentmiklósi Szent Anna Otthon lakói minden évben ellátogathatnak az Erzsébet táborokba.
 
Az igazi tanévkezdési roham általában, így idén is augusztus végéhez közeledve várható az üzletekben.
 
Már lehet regisztrálni az ingyenes képzésekre Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó