+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Bűnmegelőzési napot tartottak Keszthelyen is
2019. április 12. péntek 13:23 - Keszthely
Bűnmegelőzési napot tartottak Keszthelyen is
Idén először ünnepelték országszerte április 12-t a bűnmegelőzés napjaként. Ezen a napon alakította meg ugyanis a Kormány 2011-ben a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanácsot. Az alkalom célja, hogy felhívják a figyelmet a széleskörű összefogás fontosságára. A keszthelyi Asbóth Szakgimnázium rendészeti ágazatban tanuló diákok számára is szerveztek programot a rendőrök.

Így kezdődött a diákok számára a bűnmegelőzési nap. A korábbi tanórákon elméletben már átvették a bűnmegelőzési tudnivalókat, most pedig a gyakorlatban tapasztalhatták meg, mik azok a tényezők, melyek által célponttá válhat egy ingatlan. Az óra során a Rózsa utcában vizsgálták meg oktatóikkal közösen többek között a kaputelefonokat.

A rendőrök ismertették azt is, hogy fontos rendben tartani a kaputelefonokat, mivel az elhanyagolt, átragasztott nevek figyelmetlen lakóközösség érzetét keltheti a bűnözőkben. Ezeken kívül a bejárati ajtókat is ellenőrizték a diákok, melyek azok, amelyek zárva vannak a kívülállók számára. Felderítették azokat a helyszíneket is, melyekben könnyen elbújhatnak az idegenek. Ilyenek például a szűk átjárók. A gyerekek figyelmet fordítottak a kivilágításra és a növényzetre is. Az ápolatlan környezet ugyanis egy újabb jel lehet a betörők számára. A terepmunkának a tanuláson kívül viszont más célja is van.

„Amit a gyerekek felfedeznek és észrevesznek, ezt utána egy későbbi órán leírjuk és ajánlásokat fogalmazunk meg, amelyeket elküldünk a város vezetésének, illetőleg a közös képviselőknek és a lakóközösségeknek.” - mondta el Dr. Lakics Andrea rendőr őrnagy.

Az Asbóth Sándor Szakgimnáziumban 10 éve folyik rendészeti oktatás. Mint Csótár András intézményvezető elmondta, elsődleges céljuk az utánpótlás nevelés. Az ágazat népszerű az iskolában, nagy örömükre szolgál az is, hogy sokan maradnak a szakmában. Az oktatásban az iskola pedagógusain kívül részt vesznek a helyi szervezetek is.

„Az együttműködésünk abban áll, hogy a szakmai-elméleti órákat különböző tantárgyakban a keszthelyi rendőrség munkatársai tanítják nálunk. Öten is dolgoznak nálunk,illetve a katasztrófavédelemmel együttműködve szintén azt a területet is szakemberek fedik le.”  - ismertette az igazgató.

Az iskolában jelenleg kb. 100 gyermek vesz részt a rendészeti oktatásban, melyek közül a legkiemelkedőbbek a szakmai felsőoktatási képzésekbe is felvételt nyernek.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Zala és vas megye közösen szervezte meg az ORFK balesetmegelőzési versenyének döntőjét.
 
Mintegy 60 lakó részvételével tartottak lakossági fórumot Keszthely 2. sz. választókerületében.
 
Idén is megrendezték a Gróf Széchenyi Ödön Országos Tűzoltósportversenyt.
 
A Zala Megyei Idősügyi Tanács Keszthelyen számolt be a pályázatról.
 
A fürdővárosban új gasztronómiai kategóriát alkottak.
 
Mintegy 150 fiatal 13 szekcióban kóstolhat bele a kultúra és a művészet különböző ágaiba kapolcson.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó