+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Kereslet van, szállás alig
2019. április 9. kedd 15:20 - Keszthely
Kereslet van, szállás alig
Egyre népszerűbb úti cél Keszthely, de nagy hiány van a szálláshelyekből – vélekednek a televíziónk által megkérdezett szakemberek. Az egyik jelentős hazai szálláskereső portál szerint Keszthely a TOP 15 belföldi település közt van és jelentősen nőttek a nyári előfoglalások. A kínálat viszont nem fedi a keresletet, a Hotel Helikon után idén a Zala Kemping sem nyit ki, így várhatóan tovább csökken a vendégéjszakák száma.

2016-ban 231 ezer vendégéjszakát regisztráltak a városban. A Polgármesteri Hivatal adatai szerint 2017-ben jelentős volt a növekedés. A közel 297 ezer vendégéjszaka annak is köszönhető, hogy a Hotel Helikon új tulajdonosa egy szezonban még üzemeltette a szállodát. 2018-ban jelentősen csökkent a férőhelyek száma, de a belföldi turizmus erősödésének és az adómorál javulásának köszönhetően 242.421 vendégéjszakát regisztráltak.

A Hotel Helikon a tavalyi évhez hasonlóan idén sem fog kinyitni és láthatóan nem kezdték meg a várt felújítást. A Zala Kemping sem fogad vendégeket. A Balatontourist honlapján olvasható, hogy a kemping megszűnt. A Nyugat-Balatoni Turisztikai Iroda ügyvezetője szerint a két nagy objektum szálláskapacitása nagyon fog hiányozni.

„Már a tavalyi évben is érezhető volt, hogy nagyon kevés a szálláskapacitás. Keszthely városa azon kevés település közé tartozik a Balatonnál, ahol nagyon erős a kereslet, szemben egy viszonylag szűk és szegényes kínálattal, ez még nagyobb keresletnövekedéssel fog járni az idén. Azt gondolom, hogy akik időben nem foglalnak szállást, legkésőbb ezt nem teszik meg március-áprilisig, azok le fognak maradni, a nyári szezonról biztosan” - nyilatkozta Tar László.  

A szakember hozzátette: július elejétől augusztus végéig biztosan tele lesz a város. Hozzátette: bízik abban, hogy a rendszerváltás óta tapasztalható szálláskapacitás-csökkenés idén megáll. A keszthelyi képviselő-testület legutóbbi ülésén elhangzott, hogy a Via Hotelnél idén elkezdődnek a munkák, és a tervek szerint 2022-ben megnyitja kapuit az ötcsillagos szálloda.

A Szallas.hu növekvő keresletet tapasztal a város iránt. Keresztes Nóra marketing menedzser: „A Top 15-ös belföldi települések között ott van Keszthely, úgyhogy ez nagyon szép előrelépés szerintem. Megvizsgáltuk azt is, hogy az előfoglaltsági adatok hogyan viszonyulnak a tavalyi évhez képest. A jelen állapot szerint 20-25 százalékos az előfoglaltsági arány Keszthelyre, ez egy nagyon szép adat és egyébként a tavalyi év időszakához képest Keszthely népszerűbb desztináció, ez egy 30 százalékos növekedés, úgyhogy mindenképpen úgy gondolom, hogy ez egy szép adat.” 

A szakemberek szerint a vendégek egyre tudatosabbak. Sokan akár fél évre előre lefoglalják nyári szállásukat. Szintén trend, hogy a magyarok inkább többször, rövidebb időre mennek nyaralni. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A buszmegállókban és a forgalmasabb közterületeken lehet találkozni a GESZ munkatársaival.
 
Zalaszántó önkormányzata a járvány megfékezésének érdekében döntött a lezárás mellett.
 
A gyógytavat lezárták, a szakrendelések többsége továbbra is működik az intézményben.
 
A koronavírus-járvány továbbterjedésének megelőzősére hozták meg a döntést a városvezetők.
 
A kijárási korlátozás nem akadályozza az önkénteseket abban, hogy adjanak vért.
 
A keszthelyi kulturális intézmények a járványhelyzetben sem hagyják magára a közönséget.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó