+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Bemutatták a Borkommunikáció című könyvet
2019. április 4. csütörtök 16:46 - Keszthely
Bemutatták a Borkommunikáció című könyvet
A Balatoni Múzeumban mutatták be nem rég a Borkommunikáció című kötetet. A könyv hiánypótlónak számít, hiszen korábban ilyen témában nem jelent meg kiadvány. A gyűjtemény a borról és a borral történő kommunikációt mutatja be 20 szerző munkáján keresztül. A műben a Balatoni Múzeum néprajzkutatója, Gyanó Szilvia is publikált.

A borművelődés történetétől kezdve a bor marketingjéig minden megtalálható a Borkommunikáció című könyvben. A témakört 18 tanulmányon keresztül mutatja be. A kötet szerkesztője Dr. Veszelszki Ágnes, a Corvinus Egyetem tanára elmondta, a kiadvány ötlete egyik kurzusa kapcsán fogalmazódott meg benne.

„Minden félévben, amikor ezt az órát meghirdettük, valamilyen projektmunkán dolgoztak a hallgatók. Ezek annyira kiváló minőségűek lettek, hogy úgy gondoltam, ezeket érdemes megjelentetni nyilvános formában is közzétenni. De hát ez kevés lett volna, ha csupán hallgatói munkákra építünk és éppen ezért, szakembereket, elméleti és gyakorlati szakembereket kérdeztem meg ezekről a témákról.” - mondta el a nyelvész-közgazdász.

A Balatoni Múzeumban tartott könyvbemutatón jelen volt Gyanó Szilvia néprajzkutató is, aki a balatoni borok kapcsán publikált a gyűjteményben. A szakember ugyanis nagy rajongója ezeknek.

„Egyik fő kutatási területem is a Balaton szőlészete és borászata. Itt próbáltam egy kis történeti távlatot adni, megmagyarázni, hogy milyen különbségek vannak és miért vannak ezek a különbségek a Balaton északi és déli partján.” 

Az eseményen részt vett Laposa Bence, a Balaton Kör elnöke is, akivel a Balaton Bor nevű márkáról és annak népszerűségéről is beszélgettek a délutánon.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Az iszaokotrás, a térségi marketing és az összefogás állt a középpontban a tanácskozáson.
 
A regionális megmérettetésen magyar költők tollából származó verseket hallgathattak meg.
 
A Vajda János Gimnázium a vármegye legaktívabb diákolimpiai középiskolája.
 
Az új bérlet- és kedvezményrendszerről tájékoztató weboldalt indított a MÁV-VOLÁN-csoport.
 
A találkozót a Keszthely-Kertvárosért Egyesület szervezte.
 
A keszthelyi versenyző 10 méteres légpisztoly számban 10. lett.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus