+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Sakk: dobogón a Vajda csapata
2019. március 29. péntek 19:12 - Keszthely
Sakk: dobogón a Vajda csapata
Első helyezést ért el a Vajda János Gimnázium az Országos Diák Sakkolimpián. A Szombathelyen március 22-étől megrendezett versenyen az intézmény négy tanulója vett részt. Az eredmény különösen szép annak fényében, hogy a keszthelyi iskola életében ez az első alkalom, hogy bajnok lett a sakkcsapat.

Egy lány és három fiú képviselte a Vajda János Gimnáziumot a versenyen. Juhász Judit, Ács Márton, Buzás Bertalan és Hosszú Kristóf csapata az első helyezést hozta el az Országos Diák Sakkolimpiáról. A nyolcadik osztályos Judit már korábban is remekelt: az Egyéni Országos Diákolimpián lett első. A csapatból Buzás Bertalan az a tag, aki a legrégebb óta, tizenkettő esztendeje sakkozik. Azt mondja: a győzelem kulcsa az volt, hogy nyolc meccsből egyet sem veszítettek. "Hatalmas élmény volt. Szerintem egyikünk se tudta feldolgozni elsőre, mert tényleg minden évben úgy mentünk oda, hogy szerettünk volna jól teljesíteni. Azonban ez egy csapatversenyen mindig nehéz, hiszen általában mindig van olyan ember, akinek nem éppen jön össze. De most mind a négyünknek összeállt a játék és nagyon jól szerepeltünk végig."

Az első helyért járó kupa, valamint az érmek három napos küzdelem eredményei. Mivel a teljes mezőnyben ők szerezték meg a legtöbb pontot az első, a harmadik és a negyedik táblán, három tábladíjat is elhoztak. A csapat tagjai közül hárman Tapolcán versenyeznek, egy tanuló pedig Balatonberényben. A kiváló eredmény a rengeteg gyakorlásnak köszönhető. A megmérettetésre Tóthné Bentzik Judit készítette fel a tanulókat. Kiemelte: rajtuk kívül még huszonkettő erős csapat vett részt a versenyen, így nagyon helyt kellett állni a győzelemért. "Ilyen az elmúlt időszakban sem és soha nem volt, úgyhogy ez egy gyönyörű szép eredmény. Olyan ellenfeleket győztünk le, mint például a budapesti Fazekas Gimnázium, a szegedi Gyakorló Gimnázium, a győri Révai Gimnázium. Úgyhogy nagyon neves csapatokat sikerült legyőzni a versenyen" - tette hozzá a tanárnő.

A versenyt Szombathelyen bonyolították, ahová pénteken utaztak a résztvevők és vasárnap rendezték az eredményhirdetést. A gimnázium csapata most egy április közepén tartandó versenyre készül.

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

galéria
 
további híreink
 
A Festetics családról hallhattak történeteket az érdeklődők, de a Kastélymesék is megelevenedtek.
 
A baráti társaság egy közösségi program keretében döntötte ki a hónap elején felállított fát.
 
A Georgikon Majormúzeumban várhatóan június közepén nyitnak a kiállítások is.
 
A hétvégén többen hajókáztak a Balatonon a rossz idő ellenére is.
 
A biztonsági előírásokat még be kell tartani, de bárki látogathatja a szentmiséket.
 
A gyenesdiási önkormányzat és a Kerbarát Kör változatos palántákkal várta az érdeklődőket pénteken.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó