+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Meseórákon repülnek vissza az időben
2019. március 28. csütörtök 15:18 - Keszthely
Meseórákon repülnek vissza az időben
Kalandos utazásra várják április 12-ig az óvodásokat és az általános iskolásokat a Helikon Kastélymúzeum tavaszi programján. Folytatódnak a 2106-ban elkezdődött kastélymesék. Ezúttal a főúri utazásokba kalauzolják a gyerekeket, a helyszín pedig az Amazon Ház Látogatóközpont.

Iski Szilvia a Helikon Kastélymúzeum történésze  játék szereplőket mutat be az egyik általános iskola 4. osztályosainak. A Kastélymesék sorozat elindítója a kastélyban élő Daru Domonkos és Bagoly Bonifác történetet írója tovább szőtte a kalandos történetet. Ezúttal 14 új szereplővel és kilépve a főúri kastélyból az Amazon Ház Látogatóközpontba.

"Az a célunk,hogy valamelyest segítsük az iskolai és az óvodai munkát is,Ezek a meseórák nem hagyományos tanítási órák, hanem itt igazából arra vagyok kíváncsi,hogy mennyi kreativitás, mennyi fantázia ,ötlet van a gyerekekbe."-mondta a történész.

Az iskolások kesztyűbábok segítségével ,igazi 20.század eleji utazáson vettek részt. Megismerkedtek olyan közlekedési eszközökkel amiket eddig csak könyvekben,képeken láttak. Egy –egy állat szerepébe bújva pedig nagy utazást tettek a régi autókon, motoron vagy épp a kerékpáron. Persze útközben a Húsvét közeledte miatt tojást is kellett szállítani.

"Én voltam Nelli,az elefánt,aki nem fért be az autókba,ezért én biciklivel jöttem és sajnos én nem tudtam tojást hozni."-mesélt Aranyos Luca a meseóra után.

A múzeumpedagógiai programon az oktatási intézmények szívesen vesznek részt. Nem csak bővíti a tanulók ismereteit,hanem élményt is ad.

A kicsik tanító nénije, Szabóné Csordás Mónika elmondta:"én úgy gondolom,hogy a mesék nagyon fontosak főleg a gyerekeknek főleg a hallott mese nem a képi világ amit a TV-ben láthatnak a gyerekek.Az iskolában is nagyon fontosnak tartjuk a mesét általában mesékkel kezdjük a napot.

A kalandozás az udvaron is tartogatott meglepetéseket. Láthatatlan tojáskeresésbe kezdtek a Csány-Szendrey Általános Iskola tanulói. Tojás nem volt, de élmény annál több a keszthelyi kastély meseórán.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Május 31-től már Keszthelyen is hallható a Mária Rádió.
 
A szabályok betartásával lehet fürdőzni a balatoni strandokon.
 
Megkezdődött az 55. strandszezon, péntektől látogatható a Zalakarosi Fürdő.
 
Hétfőtől már látogathatják az ebek és a gazdák a létesítményt, több szabályt is be kell azonban tartani.
 
Utakat javítottak, de megújul a polgármesteri hivatal épülete és bölcsőde is épül a községben.
 
Június 4-én nagyszabású installáció készül a Fő téren a békeszerződés jubileuma alkalmából.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó