+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Kiemelkedő eredmények az Asbóthban
2019. március 27. szerda 16:28 - Keszthely
Kiemelkedő eredmények az Asbóthban
Négy különböző szakmában szereztek érmet az Asbóth iskola diákjai. A márciusban megszervezett Szakma Sztár versenyen 106 iskola 228 tanulója jutott a döntőbe, a keszthelyi intézmény tanulói pedig három ezüst és egy bronzéremmel térhettek haza. Ez az eredmény országos szinten is kiemelkedő.

Az Asbóth iskola diákjai rendszeresen megméretik magukat országos és nemzetközi szintű versenyeken is. Az elért eredmények bizonyítékai annak, hogy az intézményben kiváló munka folyik és nagy figyelmet fordítanak a tehetséggondozásra – mondta Csótár András, az iskola igazgatója. Ezek a versenyek azonban nem csak a pedagógusoknak, hanem a diákoknak is fontosak.  

„Alapvetően egy nagyon intenzív időszak volt számomra, viszont nagyon-nagyon élveztem. Mindig tudtam, hogy emberekkel és szépségápolással szeretnék foglalkozni, és ez egy nagyon jó visszacsatolás volt számomra, hogy jó úton haladok.” - mondta Hoffmann Ágnes, a ZSzC Keszthelyi Asbóth Sándor Szakgimnáziumának tanulója.

Az iskolában nem csak a kozmetikus, hanem a fodrász tanulók is számos versenyeredménnyel büszkélkedhetnek. Németh Viktória ezúttal ezüstéremmel térhetett haza a márciusi versenyről.

„Nekem ez már célom volt, hogy erre a versenyre eljuthassak. Tehát már éveken keresztül mindig valamit hozzátettem, hogy még több maximumot kihozhassak magamból.” - tette hozzá az iskola másik diákja.

Hetesi Levente karosszérialakatos tanulóként méretette meg magát. Az erős mezőnyben másodikként sikerült végeznie. Vajda Tamás erősáramú technikusnak tanul, ő a dobogó harmadik fokára állhatott fel a versenyen.   

„Nagyon sokat készültem a versenyre, és nagyon örültem, mikor bejutottam a döntőbe. Itt két napon keresztül megint egyfolytában dolgoztunk, de meglett az eredménye, mert harmadik lettem.” - emelte ki a verseny bronzérmese.

Az iskola a kiemelkedő eredményeknek köszönhetően a 4. helyre került az országos ranglistán. A szakmai sokszínűség tekintetében azonban a 2. legeredményesebb intézménynek számít.

„Öröm és büszkeség számunkra az, hogy kitűnő tanulóink ilyen szépen végeztek az országos döntőben. Az őr teljesítményük révén az Asbóth iskola az ország legjobb iskolái közé került be idén. Négyen jutottak be az országos döntőbe, és mind a négyen nagyon jól dolgoztak, és mind a négyen dobogóra is állhattak. Így az Asbóth iskola a megszerzett érmek tekintetében holtversenyben a negyedik lett az ország szakképző iskolái közül.” - tájékoztatott Csótár András, ZSzC Keszthelyi Asbóth Sándor Szakgimnáziumának igazgatója.

Zala megye szakképző intézményei összesen 8 érmet szereztek a márciusi Szakma Sztár versenyen, ennek fele került az Asbóthba. Az intézmény a jövőben a szakmai világbajnokságra készül, ahol egy diák már biztosan képviseli az iskolát.           

Regman Karola - Keszthelyi TV         

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Az ország 10 borvidékéről érkezett 11 kiváló pincészet várta a borbarátokat a 9. belvárosi borfeszten.
 
Első alkalommal rendezték meg Keszthelyen a “Dog Beach Fest” néven futó kutyafesztivált.
 
Szinte telt házzal üzemeltek a strandok a hétvégén Keszthelyen. A Városi és a Helikon strandon jártunk.
 
Tiszteletjegyeket kaptak rászoruló családok.
 
Egy héttel ezelőtt a Zala Megyei Kormányhivatal szakembere vett mintát a Balatonból, megjött az eredmény.
 
Az újdonságokról a Vodafone, az Országos Mentőszolgálat és a vízimentők vezetői számoltak be.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó