+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Paktum konferencia
2019. március 20. szerda 12:21 - Keszthely
Paktum konferencia
„Arra kell fektetni a hangsúlyt,hogy hazánkban egyre többen vállaljanak családot és megérje dolgozni!”- hangzott el sajtótájékoztatót követően a Kelet Zalai Foglalkoztatási Paktum Konferencián amelyen munkavállalók, munkáltatók, civil szervezetek és a konzorciumi tagok vettek részt. Az egy éve működő foglalkoztatást elősegítő projekt Keszthely és Zalaszentgrót térségében számos eredményt tudhat magáénak.

A magyar kormány  számos intézkedést tesz  továbbra is a gazdaság fejlődéséért. Ennek egyik fő pillére a foglalkoztatás, a munkaalapú társadalom megerősítése  és a család vállalás. Ezzel egy időben véget vetett a segélyezésen alapuló társadalmi elvárásoknak - mondta Sifter Rózsa kormánymegbízott azon a sajtótájékoztatón, amelyet a Kelet Zalai Foglalkoztatási Paktum egy éves működése során tartottak a Balaton Színházban.

"A magyar kormány 2010-ben célul tűzte ki, hogy Magyarország az 5 millió munkavállaló országává váljon. Ebben a munkában elég szép eredményeket értünk el, hiszen jelenleg 4,5 millió magyar állampolgár dolgozik, tehát megvalósítja a munka alapú társadalmat és ennek egy hatékony eredménye van, hiszen Magyarországon soha nem látott gazdasági fejlődésnek vagyunk a tanúi és ez azt jelenti, hogy a munkavégzés, a gazdaságfejlesztés érdekében széles társadalmi rétegeknek kell összefogni és ezzel az összefogással megteremthetjük a „Családbarát Magyarországot”. - mondta Dr. Sifter Rózsa, a Zala Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja.

A gazdaságot élénkítő és a helyi foglalkoztatást megalapozó 42 hónapos foglalkoztatási program  keszthelyi és zalaszentgróti  járást érintően egy éve sikeresen működik. Az évértékelő konferencián Nagy Bálint Keszthely város alpolgármestere, a paktum irányító csoportjának vezetője elmondta, hogy nagyban elősegítik az eredményességet a pályázati források  és a munkaerő piaci helyzet nehézségeit felismerő munkáltatók, önkormányzatok partnersége. A Kelet Zalai Paktum egy éve működő irodájának célja, eredménye is igazolja, hogy folyamatosan tudják segíteni a  munkavállalókat.

"A 42 hónap alatt közel 200 főt kell elérnünk munkaerő piaci képzésben ill. munkaerő piaci szolgáltatásban részesítenünk. A terveink szerint ebből 86 fő lesz akik bértámogatással tudnak elhelyezkedni és időarányosan jól haladunk, hiszen a tavalyi év első felében megalakultak a munkacsoportok, elkezdődhetett a munka. Közel 40 fő akit már eddig elértünk. Valamilyen képzésben vett részt -vállalkozói képzésben - vagy más munkaerő piaci szolgáltatást választott ill.már el tudott helyezkedni ."- emelte ki köszöntőjében a paktum irányító csoportjának elnöke, Nagy Bálint.

A fórum résztvevői előadást hallhattak a Zala megyei foglalkoztatás aktuális helyzetről, melyből kiderült, hogy egy év alatt a megyében 1700 fővel csökkent a regisztrál álláskeresők száma.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Az igazi tanévkezdési roham általában, így idén is augusztus végéhez közeledve várható az üzletekben.
 
Már lehet regisztrálni az ingyenes képzésekre Keszthelyen.
 
Az idei szezonban sem történt kirívó bűncselekmény sem a strandon sem a város többi részén.
 
A Fejér György Városi Könyvtár igazgatója a legmagasabb szakmai elismerést vehette át.
 
Elkészült a Keszthelyi TV és a Balatoni Krónika kampányszabályzata.
 
5 országból több mint 80 versenyző érkezett a keszthelyi eseményre.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó