+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Paktum konferencia
2019. március 20. szerda 12:21 - Keszthely
Paktum konferencia
„Arra kell fektetni a hangsúlyt,hogy hazánkban egyre többen vállaljanak családot és megérje dolgozni!”- hangzott el sajtótájékoztatót követően a Kelet Zalai Foglalkoztatási Paktum Konferencián amelyen munkavállalók, munkáltatók, civil szervezetek és a konzorciumi tagok vettek részt. Az egy éve működő foglalkoztatást elősegítő projekt Keszthely és Zalaszentgrót térségében számos eredményt tudhat magáénak.

A magyar kormány  számos intézkedést tesz  továbbra is a gazdaság fejlődéséért. Ennek egyik fő pillére a foglalkoztatás, a munkaalapú társadalom megerősítése  és a család vállalás. Ezzel egy időben véget vetett a segélyezésen alapuló társadalmi elvárásoknak - mondta Sifter Rózsa kormánymegbízott azon a sajtótájékoztatón, amelyet a Kelet Zalai Foglalkoztatási Paktum egy éves működése során tartottak a Balaton Színházban.

"A magyar kormány 2010-ben célul tűzte ki, hogy Magyarország az 5 millió munkavállaló országává váljon. Ebben a munkában elég szép eredményeket értünk el, hiszen jelenleg 4,5 millió magyar állampolgár dolgozik, tehát megvalósítja a munka alapú társadalmat és ennek egy hatékony eredménye van, hiszen Magyarországon soha nem látott gazdasági fejlődésnek vagyunk a tanúi és ez azt jelenti, hogy a munkavégzés, a gazdaságfejlesztés érdekében széles társadalmi rétegeknek kell összefogni és ezzel az összefogással megteremthetjük a „Családbarát Magyarországot”. - mondta Dr. Sifter Rózsa, a Zala Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja.

A gazdaságot élénkítő és a helyi foglalkoztatást megalapozó 42 hónapos foglalkoztatási program  keszthelyi és zalaszentgróti  járást érintően egy éve sikeresen működik. Az évértékelő konferencián Nagy Bálint Keszthely város alpolgármestere, a paktum irányító csoportjának vezetője elmondta, hogy nagyban elősegítik az eredményességet a pályázati források  és a munkaerő piaci helyzet nehézségeit felismerő munkáltatók, önkormányzatok partnersége. A Kelet Zalai Paktum egy éve működő irodájának célja, eredménye is igazolja, hogy folyamatosan tudják segíteni a  munkavállalókat.

"A 42 hónap alatt közel 200 főt kell elérnünk munkaerő piaci képzésben ill. munkaerő piaci szolgáltatásban részesítenünk. A terveink szerint ebből 86 fő lesz akik bértámogatással tudnak elhelyezkedni és időarányosan jól haladunk, hiszen a tavalyi év első felében megalakultak a munkacsoportok, elkezdődhetett a munka. Közel 40 fő akit már eddig elértünk. Valamilyen képzésben vett részt -vállalkozói képzésben - vagy más munkaerő piaci szolgáltatást választott ill.már el tudott helyezkedni ."- emelte ki köszöntőjében a paktum irányító csoportjának elnöke, Nagy Bálint.

A fórum résztvevői előadást hallhattak a Zala megyei foglalkoztatás aktuális helyzetről, melyből kiderült, hogy egy év alatt a megyében 1700 fővel csökkent a regisztrál álláskeresők száma.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Elkezdődött a lépcső felújítása a Keszthelyi Kórház bejáratánál.
 
A belváros ikonikussá vált kávézója és pubja a régi stílust és irányt követi.
 
1,7 millió kockából állították össze az idei LEGO kiállítást a Sopron utcai bevásárlóközpont emeletén.
 
Hazánk déli, keleti és észak-keleti megyében szórják ki repülőgépről a veszettség elleni készítményeket.
 
Megkezdődtek az őszi betegségek, sok a felsőlégúti megbetegedés.
 
A Fidesz-KDNP jelöltje 3 676 voksot kapott, míg a KÉVE indulója, Czuth Zoltán László 3 021-et.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó