+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Jó eredmények a keszthelyi atlétáktól
2019. március 12. kedd 13:29 - Keszthely
Jó eredmények a keszthelyi atlétáktól
Három érmet szereztek a KVDSE atlétái a fedett pályás országos bajnokságon. A 4X200 méteres ifjúsági váltó mellett a szintén ebben a korosztályban induló Csahóczi Csanád és a serdülő Helter Dániel állhatott fel a dobogóra. Edzőjük, Csikós József szerint az OB-én elért eredmények bizakodásra adnak okot. Nagy reményekkel készülnek a fiatal atléták a szabadtéri versenyekre.

Már a szabadtéri versenyekre alapoznak a KVDSE atlétái. A fedett pályás szezon most fejeződött be az országos bajnoksággal. Csahóczi Csanád a KVDSE egyik nagy reménysége. A 16 éves fiatalember egyéni csúccsal szerzett ezüstérmet az OB-n. Csanád közel 3,5 másodpercet javított 400 méteren a tavalyi idejéhez képest. Úgy véli, hogy nagyon jó eredményt ért el:  „Az első három helyezés között nagyon kicsi volt a különbség. Lesz nyáron Bakuban európai ifjúsági olimpia, oda egy ember kvalifikálhatja magát Magyarországról, tehát ahhoz egy országos első helyezést kell elérni, egyébként nem lehetetlen, én nem szeretem azt mondani rá, úgyhogy az is egy célkitűzés. Lesz válogatott viadal, lesz sok szép verseny a nyáron, úgyhogy van mire készülni.” 

Szintén sokat fejlődött a serdülők közt versengő Helter Dániel. A 60 méteres táv népes mezőnyében harmadik lett. Tavaly még nem is indulhatott életkora miatt. 

„Számomra nagyon nagy eredmény. Sose gondoltam volna, hogy ekkora eredményt elérek. Rengeteg munkát belefektettem, szinte minden edzésen itt voltam, mindig próbáltam a maximumot kihozni” - nyilatkozta Dániel. 

A KVDSE harmadik érmét a 4X200 méteres junior váltó szerezte meg. Az ezüstéremhez szerencse is kellett, több csapat kizárásának köszönhetően állhatott fel a dobogóra Dormán Boldizsár, Isfán Dániel, Pusztai Péter és Árvai Kevin.  Edzőjük, Csikós József szerint a tanulás mellett nagy kihívás ez a sportág a fiataloknak: „Az atlétika nagyon kemény dolog. Itt minden nap fel kell fogni, hogy mit miért csinálunk, minden nap meg kell kicsit újulni, ezt fejben, mentálisan fel kell tudni dolgozni és általában az a tapasztalatom, hogy az értelmes ember tudja ezt feldolgozni, akik kevésbé azok, azok csinálgatják, de igazán vagy nem jó versenyzők, vagy nem hozzák az eredményeket.”

Csikós József hozzátette, hogy jelenleg 25 tanítványa van, akikből 15-en igazolt sportolók. Minden nap edzenek. A diákok szűkös ideje miatt a Helikon park mellett a gimnáziumban és a Mozgás házában tréningeznek. Pár hét múlva pedig már a rekortánon folytatják a felkészülést.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Nagy az érdeklődés a kézműves táborokra.
 
A KÉVE aktivistái emelték fel szavukat a déli szabadstrandért.
 
A KÉVE demonstrációjára az alpolgármester is reagált.
 
A térségből is várják az önkéntes katonák jelentkezését.
 
Az én városom, Keszthely című projektből befolyt összeget klímaberendezésre fordítaná az osztály vezetése
 
20. éve szervezik meg a Gyenesdiási Bornapokat a Zalai Borcégér égisze alatt.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó